Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Edision Mini Triton 2 Έφτασε η 2η γενιά!

   H γνωστή οικογένεια επίγειων δεκτών Mini Triton της Edision αναβαθμίζεται, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά στα μοντέλα SD και HD. Οι νέοι δέκτες διαθέτουν καινούργια σχεδίαση και νέο, μικρότερο κουτί, με σαφέστατα βελτιωμένη αισθητική. Διατηρώντας τις δυνατότητες των παλαιότερων μοντέλων, οι νέοι Triton υποστηρίζουν καινούργιους, ταχύτερους επεξεργαστές, προσφέροντας συνολικά καλύτερη απόδοση.

Οι Edision Mini Triton SD και HD αναβαθμίζονται και συνεχίζουν την πετυχημένη πορεία των προκατόχων τους. Οι δέκτες διατηρούν τις δυνατότητες των γνωστών μοντέλων, προσθέτοντας ορισμένες νέες «πινελιές». Η ουσιαστική αναβάθμιση των δεκτών έρχεται από το εσωτερικό τους, όπου βασισμένοι σε νέους επεξεργαστές, πραγματοποιούν τα πάντα γρηγορότερα. Αναβαθμισμένη επίσης, είναι και η εξωτερική τους εμφάνιση, με κουτί μικρότερων διαστάσεων και βελτιωμένη αισθητική. Κατά τα άλλα, διατηρούν βασικά χαρακτηριστικά, όπως backup λογισμικού ή λίστας προγραμμάτων σε USB stick, συμβατότητα με το προαιρετικό Universal 2in1 τηλεχειριστήριο και Ελληνικά μενού.

Edision Mini Triton 2 SD

Ο Edision Mini Triton 2 SD της Edision είναι εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να αποδώσει τα επίγεια ψηφιακά κανάλια σε τηλεοράσεις παλαιού τύπου με σύνδεση εικόνας SCART. Ο δέκτης υποστηρίζει κανάλια SD συμπίεσης MPEG-2 και MPEG-4 και διαθέτει συνδέσεις RF in/out, SCART και ομοαξονική SPDIF. Με το λιτό αυτό «προφίλ» ο δέκτης καταφέρνει να διατηρήσει την τιμή του σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες πολλών χρηστών που αναζητούν τα βασικά. Ο δέκτης διαθέτει ελληνικό μενού και μετά την σάρωση των καναλιών μπορεί να γίνει η κατηγοριοποίησή τους σε έως 8 λίστες αγαπημένων. Επίσης υποστηρίζει Ελληνικό EPG και Teletext.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Mistral Gloria και FM Antenna.

   Δύο κεραίες FM συμπληρώνουν τη γκάμα της Mistral. Η κεραία Gloria με κωδικό 0308 είναι μία κεραία δωματίου FM - TV χωρίς ενισχυτή και προορίζεται κυρίως για λήψη FM. Έχει απολαβή -10 dBi στα FM και +2dBi στα UHF της τηλεόρασης. Η ονομασία της είναι Gloria και ο κωδικός 0308. Από την άλλη πλευρά, η κεραία Mistral FM Antenna με κωδικό 0310 είναι μία κεραία FM εξωτερικού χώρου με διάμετρο μόνο 30 εκ. Οι μικρές της διαστάσεις προσφέρουν μεγάλη μηχανική αντοχή καθώς στηρίζεται σε δύο μέρη. Αν και έχει μικρές διαστάσεις τα κατάλληλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα πετυχαίνει ικανοποιητική προσαρμογή. Η απολαβή της στα FM είναι -6 dBI.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα    digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλος διαγωνισμός "Digital TV info" με δώρα δέκτες Medialink!

   Κάντε like στη σελίδα του Digital TV info στο Facebook, http://woobox.com/p4c73d κοινοποιήστε το διαγωνισμό μας,κερδίστε έξτρα συμμετοχές και μπείτε στην κλήρωση για τρείς εξαιρετικούς και "πολυτάλαντους" δέκτες της Medialink. MEDIALINK IXUSS ZERO (LINUX) MEDIALINK BLACK PANTHER 1CARD PREMIUM (S2+IPTV) MEDIALINK BLACK PANTHER 1CI+1CARD COMBO (S2+T2+IPTV). Διαβάστε το τέστ του δέκτη εδώ http://www.digitaltvinfo.gr/magazine-archive-bootom/year-2014/item/11986-medialink-black-panther.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα ΚΥΑ, 28 Νοεβρίου ψηφιακοί οι αναμεταδότες της Πάργας.

   Με την προηγούμενη ΚΥΑ είχε προγραμματιστή η αλλαγή των αναλογικών τηλεοπτικών αναμεταδοτών της Πάργας στη θέση Παλιόπαργα σε ψηφιακούς να γίνει της 28 Οκτωβρίου. Η νέα ΚΥΑ που υπογράφηκε τους 24 Σεπτεμβρίου μεταφέρει την ψηφιακή μετάβαση των περιοχών της Πάργας (Τράφος, Πίσω Κρυονέρι, Άγιος Γεράσιμος, Φαλόπα…) που δεν πιάνουν τα ψηφιακά κανάλια από τους αναμεταδότες στα Ακαρνανικά όρη να γινει της 28 Νοέμβριου.

    Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για τα επόμενα βήματα της ψηφιακής μετάβασης, ανέβηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που επισημοποιεί το χρονοδιάγραμμα αυτό. Η απόφαση αυτή (ΦΕΚ B 2555 - 25.09.2014, αριθμ. 55304/1630) είναι διαθέσιμη στα συνημμένα του άρθρου.
Σύμφωνα με αυτήν ορίζονται οι ημερομηνίες 31 Οκτωβρίου, 28 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου για τα τρία επόμενα βήματα της ψηφιακής μετάβασης, στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας (31/10), Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου και Αιτωλοακαρνανίας (28/11) και 19/12/2014 για τις περιοχές της Κρήτης, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου και Ικαρίας.
Η απόφαση καταλήγει: «Ορίζεται η 19η Δεκεμβρίου 2014 ως η υποχρεωτική ημερομηνία μέχρι την οποία θα έχει πραγματοποιηθεί οριστική παύση κάθε μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος με ναλογικό τρόπο σε όλη την επικράτεια».
Συνημμένα αρχεία: kya_psifiaki_metabasi.pdf

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Δεκτης ΙΡ MAG 250 Micro IPTV Box.

2 θύρες USB για:
- Ασύρματη σύνδεση (με USB WIFI dongle)
- Εύκολη αναβάθμιση
- Εγγραφή και  αναπαραγωγή ταινιών (MKV, MPEG-TS, MPEG-PS, M2TS, VOB, AVI,
   MOV, MP4, ASF, QT, WMV (optional)) με εξωτερικούς υπότιτλους, μουσικής (MP3,
   MPA, M4A, WMA (optional), Ogg, WAV, AC3, AAC) και φωτογραφιών (JPEG, PNG,
   BMP, GIF, RAW).
- Θύρα  HDMI
- Θύρα Ethernet 10/100 Mbit/s
- Ενιαιο  Χειριστήριο για  τηλεόραση  και  MAG  (learning) !
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digital-t.gr.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Megasat Wireless HD Streamer.

    Μετατρέπει μια πηγή HDMI (πχ Blue Ray player, δορυφορικός δέκτης κλπ) σε σήμα Wi-Fi, ώστε να μπορεί να γίνει αναπαραγωγή της από έξυπνες συσκευές, όπως Smartphones, Tablets και Notebooks ...
Χαρακτηριστικά:
  • Επεξεργαστής: 3000 DMIPS Dual-thread, Dual-issue
  • Μνήμη Flash: 2 MB SPI NOR / 128 MB NAND
  • Θύρα δικτύου Ethernet: RJ45 10/100/1000
  • Θύρα USB: ΝΑΙ (για αναβάθμιση λογισμικού)
  • Θύρα HDMI: ΝΑΙ (1.4a - HDCP support)
  • Υποστήριξη ασύρματου δικτύου (Wi-Fi): ΝΑΙ (ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα δικτύου (5 GHz))
  • Εμβέλεια: Έως 40 μέτρα
  • Δέκτης υπερύθρων: ΝΑΙ
  • Video format support: H.264/AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4
  • Ρεύμα: Input: AC 90 V~264 V, 50/60Hz - Output: DC 12 Volt 1 A
  • Κατανάλωση ρεύματος κατά την χρήση: Μεγ. 10 W
  • Κατανάλωση ρεύματος κατά την αναμονή: > 0,3 W
  • Θερμοκρασία λειτουργίας: 0°C ~ 40°C (60 % Υγρασία)
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digital-t.gr.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τηλεκοντρόλ universal USB-300.

   Το νέο προγραμματιζόμενo τηλεχειριστήριο USB-300 4:1 μπορείτε εύκολα να το προγραμματίσετε με ένα απλό καλώδιο Mini USB. Λειτουργεί από μόνο του ώς δέκτης υπέρυθρων για εκμάθηση εντολών από άλλα τηλεχειριστήρια.
Μπορείτε να το προγραμματίσετε όσες φορές θέλετε. Κρατάει τις ρυθμίσεις αν αφαιρεθούν οι μπαταρίες.
Το τηλεχειριστήριο ΔΕΝ πρέπει να έχει τοποθετημένες μπαταρίες όταν συνδέεται μέ το USB

Δεν χρειάζεται συσκευή υπέρυθρων ή Drivers. (απαραίτητη η σύνδεση με Η/Υ και χρήση του προγράμματος «TELE USB Programmable Remote Control» που μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα www.remotecontrols.gr)

Υποστηρίζεται από Windows XP/VISTA/7/8

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  tele.gr.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Τηλεχειριστήριο Edision, Triton universal.

Περιγραφή:
   Εργονομικό τηλεχειριστήριο 2 σε 1 , το οποίο καταργεί το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης! Εύκολος και πλήρης χειρισμός της σειράς δεκτών TRITON αλλά καί της τηλεόρασης σας! Απομνημονεύει βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης επιτρέποντας σας να απολαμβάνετε εύκολα και άνετα τις αγαπημένες σας εκπομπές απο τον ψηφιακό σας δέκτη EDISION, χωρίς αλλαγές απο χειριστήριο σε χειριστήριο!
Με εύκολο προγραμματισμό και ευανάγνωστο , εργονομικό πληκτρολόγιο.

Συμβατότητα δεκτών EDISION:
- Triton SD
- Mini-Triton SD
- Mini-Triton HD
- Mini-Triton +HD
- Nano-Triton HD
- Avantage MPEG2

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  edision.gr.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Televes DAT HD BOSS 790LR LTE κεραία για λήψη αδύναμων σημάτων.

    Η σκληροτράχηλη κεραία της Televes προορίζεται για λήψη αδύναμων σημάτων σε δύσκολες και απαιτητικές λήψεις. Ενσωματώνοντας τεχνολογία BOSSTech (Balanced Output Signal System) μπορεί να λειτουργήσει ως ενεργή (Intelligent mode) ή παθητική. Σε κατάσταση Intelligent η κεραία φτάνει την πολύ μεγάλη απολαβή των 34dBi, επιτυγχάνοντας πολύ δύσκολες λήψεις. Ως LTE Ready, υποστηρίζει κανάλια UHF από 21-60. Η κατασκευή της είναι εξαιρετικά στιβαρή και η στήριξή της στον ιστό πραγματοποιείται από επιπρόσθετες μεταλλικές ράβδους για να κρατάει τους κατευθυντήρες απόλυτα σταθερούς.
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Televes KIT 568002 Σετ Ενισχυτή Ιστού 4G-LTE με τροφοδοτικό.

   Το σετ της Televes αποτελείται από τον ενισχυτή ιστού 561701 4G-LTE με σύστημα συνεχούς αυτόματης προσαρμογής στην ρύθμιση στάθμης εξόδου που έχει οριστεί από τον τεχνικό και του τροφοδοτικού 5795, υψηλής απόδοσης switched-mode, με ιδιαίτερα καλαίσθητη και μικρή κατασκευή. Διαθέτει σύνδεση Easy-F, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα του φις F και της δαγκάνας.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΙΣΤΟΥ 561701 4G-LTE
-- Είσοδοι: 2χ UHF [1 με +dc IN] με ανεξάρτητη εξασθένιση 0-20db - VHFin
-- Θόρυβος db: UHF 6
-- Ενίσχυση db: UHF 27, VHF -1
-- Ενίσχυση db: UHF 27, VHF -1
-- Έξοδος dbμν: 103
-- Με διακόπτη περάσματος DC (ON/OFF).
-- Βελτιωμένη απόδοση μεταξύ των καναλιών 21-60 [LTE-on].
-- Διαθέτει ενσωματωμένο διακόπτη ON/OFF για το φίλτρο 4G-LTE.
-- Βελτιωμένη στάθμη noise figure (NF).
-- Με σύστημα συνεχούς αυτόματης προσαρμογής στην ρυθμιση στάθμης εξόδου.
-- Τροφοδοσία: 12-24 Vdc

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 5795
-- Ευρος συχνότητας λειτουργίας: MHz 5-862
-- Τροφοδοσία V 24
-- Mains voltage 196-264
-- Max. Output current mA 130
-- Min. Output current mA 30
-- Μεγ. θερμ. λειτουργίας: 45 C
-- Βαθμός προστασίας IP 20
-- Κατανάλωση: W 4.4

Πηγή: Αναδημοσίευση από τις σελίδες  digitaltvinfo.gr, edision.gr.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Έκλεισαν εχθές παράνομοι server που μοίραζαν Nova.

   Επαληθεύτηκε η είδηση του digitaltvinfo.gr για τις επιθέσεις που ετοιμάζει η Nova ενάντια σε κύκλωμα παράνομων IPTV server. Χθες Σάββατο 13/09 περίπου στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα Ολυμπιακού – ΟΦΗ, θεατές που παρακολουθούσαν χωρίς νόμιμη συνδρομή είδαν ξαφνικά στις οθόνες τους να εμφανίζεται η κάρτα με το γνωστό μήνυμα : «Η θέαση αυτού του καναλιού είναι παράνομη. Αν θέλετε να δείτε την αγαπημένη σας ομάδα, προμηθευτείτε συνδρομή από xx,xx το μήνα σε ένα κατάστημα Forthnet/Nova». Αμέσως μετά,όπως ήταν φυσικό, χάθηκε η εικόνα και δεν επανήλθε ποτέ. Οι πληροφορίες λένε πως η επίθεση έγινε σε server δεκτών Mag. Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και στην πρεμιέρα του Champions League, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου. Τέλος, πληροφορηθήκαμε πως και ο OTE TV παρακολουθεί το φαινόμενο της πειρατείας και μάλιστα έχει προχωρήσει και αυτός με τη σειρά του σε σύσταση ειδικού τμήματος καταπολέμησης της.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Χτύπημα σε servers ετοιμάζει η Nova!

    Διατεθειμένη να προστατεύσει πάση θυσία το προϊόν της από κυκλώματα επιτηδείων είναι η NOVA, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Digitaltvinfo.gr σχεδιάζει μεγάλο και εμφατικό χτύπημα ενάντια σε IPTV servers, που πουλούν παράνομα πρόσβαση στο δικό της αλλά και σε άλλα δορυφορικά πακέτα. Το «ραντεβού» με τους παράνομους servers έχει κλειστεί για την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 21.30, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι, σε αντίστοιχη περίπτωση και συγκεκριμένα πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν είχε εμφανιστεί στις οθόνες των τηλεοράσεων των παράνομων θεατών το εξής μήνυμα: «Η θέαση αυτού του καναλιού είναι παράνομη. Αν θέλετε να δείτε την αγαπημένη σας ομάδα, προμηθευτείτε συνδρομή από xx,xx το μήνα σε ένα κατάστημα Forthnet/Nova» . Στη συνέχεια έπεφτε «μαύρο» στις τηλεοράσεις αφήνοντας τους θεατές γεμάτους απογοήτευση .
Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και την προσεχή Τρίτη και ο αγώνας του Ολυμπιακού, την ώρα δηλαδή που το ενδιαφέρον θα χτυπήσει κόκκινο, είναι η κατάλληλη στιγμή ώστε το μήνυμα της Nova να γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό.
Οι πληροφορίες του περιοδικού λένε ότι το κύκλωμα αποτελείται από δύο μεγάλους βασικούς servers και περίπου 8-10 «μεταπωλητές». Οι εμπλεκόμενοι σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είναι παλιοί γνώριμοι, αφού έχουν “προϋπηρεσία” και σε δίκτυα card sharing.
Το βέβαιο είναι ότι αυτοί που παρασύρθηκαν αγοράζοντας συνδρομές από αυτούς τους servers θα είναι οι μόνοι χαμένοι αφού θα έχουν χάσει τα λεφτά τους. Γι αυτό μείνετε μακριά από τέτοιες καταστάσεις και προμηθευτείτε τις νόμιμες συνδρομές του πακέτου που προτιμάτε, για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.
N.D

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Anttron TRM3x2CI DVB-S/S2 με CI σε DVB-T και info channel από USB.

   Ο νέος μεταλλάκτης της Anttron αναλαμβάνει τη μετατροπή δορυφορικών καναλιών, ελεύθερων ή κρυπτογραφημένων μέσω CI, σε επίγεια ψηφιακά. Η μονάδα Anttron TRM3x2CI διαθέτει δύο δορυφορικές εισόδους και αποδίδει στην έξοδό της δύο DVB-T κανάλια. Για τα κλειδωμένα κανάλια διαθέτει θύρα CI. Μέσα από τον προγραμματισμό του, ο μεταλλάκτης επιτρέπει την επιλογή δορυφορικών προγραμμάτων για τον σχηματισμό των επίγειων DVB-T καναλιών. Πέρα από τη βασική του λειτουργία, ως "bonus" προσφέρει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στο πακέτο των επίγειων ψηφιακών καναλιών ενός προγράμματος information channel, με βίντεο που διαβάζει μέσω USB stick.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

50.000 δέκτες για το switch off της Θεσσαλίας.

   Πανέτοιμη για το μεγάλο επερχόμενο switch της Θεσσαλίας έρχεται η εταιρία Ψηφιακή Τεχνολογία, αφού όπως δήλωσε αποκλειστικά στο digitaltvinfo.gr, διαθέτει περί τους 50.000 επίγειους ψηφιακούς δέκτες. Όπως μας ενημέρωσε αποκλειστικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Ψηφιακής Τεχνολογίας κος Άκης Καραιωσιφίδης, η εταιρία του έχει επενδύσει ένα σοβαρό χρηματικό ποσό, ώστε να έχει γεμάτες τις αποθήκες της, ενόψει του switch off της Μακεδονίας - Θεσσαλίας και η οποιαδήποτε αναβολή του, θα επιδρούσε με καταστροφικό τρόπο στα συμφέροντα της εταιρίας το. Για αυτό η οποιαδήποτε αναβολή του switch off της Μακεδονίας – Θεσσαλίας της 3ης Σεπτεμβρίου, θα επιδράσει καταστροφικά για τα συμφέροντα της εταιρίας. Να θυμίσουμε ότι η εταιρία Ψηφιακή Τεχνολογία, είναι μία από τις σημαντικότερες εισαγωγικές εταιρίες της αγοράς στο χώρο των επίγειων ψηφιακών δεκτών, με τεράστια ποικιλία δεκτών που αποτελείται από πολλά και διαφορετικά μοντέλα, για διαφορετικές ανάγκες και ένα τεράστιο δίκτυο εκατοντάδων μεταπωλητών σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Νέες χαμηλότερες τιμές σε προϊόντα Televes.

    Με... καλοκαιρινή διάθεση, η Edision ανακοινώνει νέες τιμές σε προϊόντα Televes για τη λήψη και διανομή επίγειων σημάτων, αλλά και την απομακρυσμένη παρακολούθηση προγραμμάτων μέσω Link:
Ενισχυτές Ιστού LTE: Οι ενισχυτές ιστού 561601 και 561701 ενσωματώνουν διακόπτη 4G LTE για την υποστήριξη ή την απόρριψη των καναλιών από τη θέση 60 και πάνω. Το μοντέλο 561601 είναι εξοπλισμένο με μια είσοδο UHF, μια είσοδο VHF και μια είσοδο SAT. Αντίστοιχα, το μοντέλο 561701 έρχεται με 2 UHF και 1 είσοδο VHF. Στο μεταλλικό τους εσωτερικό διαθέτουν διακόπτη για ενίσχυση έως το κανάλι 60 ή έως το 69, όπως και διακόπτη για αποστολή τάσης DC σε σύνδεση UHF.
Ενισχυτής γραμμής VHG/UHF G.20dB: Ο ενισχυτής γραμμής/διαμερίσματος 5528 της Televes διαθέτει υψηλή απόδοση 20dB, με ιδιαίτερα καλαίσθητη και μικρή κατασκευή. Διαθέτει 2 εξόδους σήματος με βύσμα IEC.
Ενισχυτές ΜiniΚom 562401 & 562501: Οι κεντρικοί ενισχυτές διαθέτουν ενσωματωμένο φίλτρο LTE, με επιλογή ON/OFF μέσω διακόπτη. Υποστηρίζουν διακόπτη Υψηλής/Χαμηλής ενίσχυσης και διαθέτουν επιπλέον ανεξάρτητους εξασθενητές σε κάθε είσοδο, για μικρομετρική επιλογή εξασθένησης.
Επέκταση δέκτη IR: Το σετ επέκτασης 7605 υποστηρίζει μετάδοση των εντολών IR ενός δέκτη μέσω Coax.
7167 A/V LINK Tx/Rx 5.8 GHz: Το σύστημα Televes 7167 αποτελείται από πομπό και δέκτη για ασύρματη μεταφορά σήματος Audio/Video στη συχνότητα των 5.8GHz, μαζί με τον τηλεχειρισμό IR. Οι συσκευές μπορούν να επικοινωνήσουν σε 8 διαφορετικά κανάλια για την αποφυγή παρεμβολών. Το πακέτο περιλαμβάνει καλώδια RCA για άμεση σύνδεση με την πηγή και την τηλεόραση.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Televes CoaxData 200Mbps-HDTV. Δίκτυο δεδομένων από πρίζες TV ή πρίζες 220V!!


    Η μονάδα CoaxData επιτρέπει την υλοποίηση δικτύου Ethernet μέσω ομοαξονικού καλωδίου ή μέσω του δικτύου των 220V. Με τη χρήση των modem της Televes μπορεί να αποφευχθεί η επώδυνη και χρονοβόρα καλωδίωση UTP καλωδίου, εκμεταλλευόμενη τις δύο υπάρχουσες καλωδιώσεις που υπάρχουν σε κάθε εγκατάσταση. Το σύστημα δίνει επίσης δυνατότητα λειτουργίας με RF Headend για παροχή προηγμένων υπηρεσιών HDTV, IPTV, κτλ, σε συνδυασμό με data.
Η πολυπράγμων μονάδα CoaxData της Televes έρχεται να δώσει λύση σε περιπτώσεις όπου απαιτείται δικτύωση Ethernet, αλλά η καλωδίωση UTP προβληματίζει για λόγους οικονομικούς, αισθητικούς ή πρακτικούς. Εκμεταλλευόμενη είτε την ομοαξονική καλωδίωση, είτε το ηλεκτρολογικό δίκτυο των 220V (Power Line) που υπάρχει σε όλα τα σπίτια, πολυκατοικίες και ξενοδοχεία, μπορεί να δώσει άμεση και αποτελεσματική λύση. Υποστηρίζοντας δίκτυο δεδομένων με ταχύτητες 200Mbps, οι εφαρμογές που μπορεί να υποστηρίξει το σύστημα CoaxData είναι αμέτρητες.
Λειτουργία και χαρακτηριστικά
Μια μονάδα CoaxData διαθέτει δύο συνδέσεις Ethernet με πανομοιότυπη λειτουργία για άμεση σύνδεση παραπάνω από μιας δικτυακής συσκευής. Επίσης, παρέχει δύο συνδέσεις τύπου F, μία TV+Data για την επικοινωνία μεταξύ των μονάδων και μία TV για είσοδο/έξοδο τηλεόρασης. Μέσω ενός διακόπτη ορίζεται εάν θα επικοινωνεί μέσω της ομοαξονικής σύνδεσης (Coaxial mode) ή και από την πρίζα 220V ταυτόχρονα (hybrid mode).
Η κατάσταση λειτουργίας επιβεβαιώνεται από δύο LED. Σε περίπτωση που χαθεί η σύνδεση του κεντρικού CoaxData (της μονάδας που είναι συνδεδεμένη στο Internet), τότε στο CoaxData, πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένος ο υπολογιστής, αναβοσβήνει το LED με ένδειξη Link. Το δεύτερο LED δείχνει τη λειτουργία Coaxial ή Hybrid με πράσινο ή πορτοκαλί φως αντίστοιχα.
Για τη λειτουργία του συστήματος δύο είναι οι απαραίτητες προδιαγραφές που πρέπει να τηρεί το ομοαξονικό δίκτυο. Καταρχήν πρέπει να υποστηρίζεται μονοπάτι επιστροφής από τα ενεργά/παθητικά στοιχεία (ενισχυτές, διακλαδωτές), γιατί η λειτουργία τους γίνεται στην περιοχή συχνοτήτων 2-30MHz και επίσης η εξασθένιση μεταξύ των modems να μην ξεπερνά τα 85dB. Για το δίκτυο Power Line οι γραμμές δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 200 μέτρα και όπως σε κάθε περίπτωση συσκευής PLC, πρέπει να είναι τοποθετημένες στην ίδια φάση.
Καταστάσεις λειτουργίας
Τα CoaxData λειτουργούν σε δύο mode:
Home Networking: Στην κατάσταση αυτή όλες οι μονάδες επικοινωνούν μεταξύ τους. Η λειτουργία χρησιμοποιείται για την υλοποίηση δικτύων δεδομένων βασισμένων σε ομοαξονικό καλώδιο είτε μέσω Power Line.
MDU/MTU: Η κατάσταση αυτή χρησιμοποιείται για τη συνύπαρξη ενός Headend σε συνδυασμό με το δίκτυο δεδομένων. Για την εφαρμογή αυτή μια μονάδα Master τοποθετείται στην κορυφή του δικτύου και επικοινωνεί με το Headend, ενώ σε κάθε τελική πρίζα τοποθετούνται μονάδες Slave.
Η μονάδα CoaxData έρχεται ρυθμισμένη σε κατάσταση Home Networking και είναι plug n’ play. Για να αλλάξει η κατάστασή της σε MDU/MTU χρησιμοποιείται το λογισμικό Coax Manager της Televes. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό γίνεται και η επιλογή λειτουργίας master ή slave. Έως 253 modem μπορούν να επικοινωνήσουν με μια μονάδα master. Στην ίδια περιοχή μπάντας μπορούν να λειτουργήσουν έως 4 μονάδες master, με αποτέλεσμα να υποστηρίζονται συνολικά 1.012 slave μονάδες.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβολή και ενοποιήσεις στο χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης.

   Δεν πρόλαβαν να περάσουν 12 ώρες από το τρίτο switch off της χώρας, στον Έβρο και οι πληροφορίες επιμένουν πως το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα βρίσκεται στον αέρα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες βέβαιη θεωρείται η αναβολή για το 4ο switch off στις 3 Οκτωβρίου στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Στην ουσία πρόκειται για το πολυπληθέστερο switch off μετά από αυτό της Αττικής, ενώ επιπλέον δυσκολίες έχει το κέντρο εκπομπής στο Πήλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η αναβολή αυτή οφείλεται στην έλλειψη αποκωδικοποιητών στην ελληνική αγορά! Το αίτημα αναβολής τίθεται αυτή τη φορά από τις εταιρείες που εισάγουν ψηφιακούς δέκτες καθώς το στοκ από αποκωδικοποιητές έχει πουληθεί.

Η αναβολή του switch off στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, κατά δικές μας πληροφορίες ζητείται να γίνει κατά τουλάχιστον 30 μέρες, να πάει δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου. Η αναβολή αυτή εκ των πραγμάτων συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες ημερομηνίες των switch off, του Αίνου που ήταν προγραμματισμένη για 24 Οκτωβρίου. Δεν αποκλείεται πάντως να ενοποιηθούν τα επόμενα switch off της χώρας, ώστε η ψηφιακή μετάβαση να έχει πιθανότητα ολοκλήρωσης ως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014. Η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης θεωρείται απαραίτητη για να δοθεί το ψηφιακό μέρισμα τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Θυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός γίνεται στις 15 Σεπτεμβρίου και η ΕΕΤΤ έχει θέσει ως στόχο να παραχωρήσει το μέρισμα ως τις 15 Νοεμβρίου. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ωστόσο έχουν ήδη δηλώσει πως θέλουν «καθαρό» το φάσμα από τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Texas Instruments TI-99/4A, υπολογιστής του παρελθόντος.


   Texas Instruments TI-99/4A. Διαστάσεις: 37,5 x 26 x 7 cm. Πληκτρολόγιο: Πλήρες τύπου γραφομηχανής (QWERTY) με 48 πλήκτρα. CPU: TMS 9.900 (16 Bits) στα 3,3 MHz. Μνήμη RAM: 16K επεκτεινόμενη έως 48K. Μνήμη ROM: 26K επεκτεινόμενη έως 58Κ.
TI BASIC 14K, λειτουργικό σύστημα 12K. Γραφικά/Ήχος: Ανάλυση 256 x 192, 16 χρώματα, χαρακτήρες σχεδιαζόμενοι από τον χρήστη, 3 δίαυλοι ήχου και 1 θορύβου. Άλλες γλώσσες: TI LOGO, TI PILOT, UCSD PASCAL, EXTENDED BASIC, TMS 9.900 ASSEMBLY. Σύνδεση με έγχρωμη, ή ασπρόμαυρη, τηλεόραση και οθόνη, με δύο κοινά κασετόφωνα, με χειριστήρια παιγνιδιών. Περιφερειακά: Κουτί περιφερειακής επεκτάσεως, 32K RAM, θύρα RS 232, τηλεπικοινωνιακό modem, θερμικός εκτυπωτής, κοινός εκτυπωτής (RS232), 3 μονάδες δισκεττών, έγχρωμη οθόνη 10 ιντσών. Διάφορα: Σύνθεση ανθρώπινης φωνής (μέσω συνθέτη φωνής και συμβατικών μονάδων), δέχεται μεγάλη ποικιλία συμβατικών μονάδων διαφόρων εφαρμογών.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τις σελίδες   johnpap.net, και youtube.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αναλογική-Ψηφιακή Τηλεόραση και Βίντεο Η έγκυρη πηγή γνώσης για την τεχνολογία του κλάδου μας.

     Το Internet, η Wikipedia και τα forum είναι σίγουρα εξαιρετικές πηγές γνώσης και ενημέρωσης. Τίποτα όμως από αυτά δεν συγκρίνεται με την εγκυρότητα αλλά και την αίσθηση ενός εξειδικευμένου βιβλίου. Για τον δικό μας κλάδο, το βιβλίο «Αναλογική-Ψηφιακή Τηλεόραση και Βίντεο» αποτελεί πηγή γνώσης και εγχειρίδιο αναφοράς, καλύπτοντας τον παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των τεχνολογιών της Τηλεόρασης. Η έβδομη έκδοση του βιβλίου του Παντελή Χρ. Βαφειάδη είναι πιο πλήρης από ποτέ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία του μαθήματος «ψηφιακής εικόνας», αλλά και να εμπλουτίσει τις γνώσεις των τεχνικών του κλάδου.
Ακολουθώντας διαχρονικά τις εξελίξεις τηλεόρασης από το 1966, ο Παντελής Βαφειάδης εκδίδει πλέον την έβδομη έκδοση του βιβλίου «Αναλογική-Ψηφιακή Τηλεόραση και Βίντεο». Η νέα μορφή και δομή του βιβλίου καλύπτει τα κλασικά συστήματα, αλλά και όλες τις σύγχρονες εξελίξεις της ψηφιακής τεχνολογίας που αφορούν την τηλεόραση και το βίντεο. Στην έβδομή του έκδοση εξακολουθεί να παραμένει κατά βάση εκπαιδευτικό, ενδιάμεσης στάθμης, ωστόσο οι συνεχείς αναθεωρήσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να διευρυνθεί ή έκτασή του, ώστε να είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε τεχνικό επιθυμεί να αποκτήσει γενικές γνώσεις για τη διαχρονική λειτουργία και τις επιδόσεις των συστημάτων.
Ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου αφιερώνεται στην Αναλογική Τηλεόραση και Βίντεο. Παρά την επικείμενη κατάργηση της εκπομπής της αναλογικής τηλεόρασης, ο συγγραφέας επιλέγει να αναλύσει σε βάθος την αναλογική τεχνολογία, αφού η ψηφιακή τηλεόραση δομήθηκε επάνω στην αναλογική, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να διδαχθεί η ψηφιακή τηλεόραση, χωρίς να γίνει αναφορά στο σύστημα της αναλογικής τηλεόρασης.
Έτσι, το πρώτο μέρος αφορά την αναλογική τηλεόραση και βίντεο και περιλαμβάνονται κεφάλαια για τους ενισχυτές ενδιάμεσων συχνοτήτων, για τα κυκλώματα φωράσεων και οπτικής ενισχύσεως, για τα κυκλώματα ήχου, για το τμήμα συγχρονισμού και αποκλίσεως, ενώ παράλληλα γίνεται εισαγωγή στην λυχνία εικόνας, αναφορά στα στοιχεία χρωματομετρίας, ανάλυση των συστημάτων NTSC, PAL, SECAM κ.ά.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Televes Vzenit “LTE Ready” με μηχανική προσαρμογή εύρους.

    Η Vzenit της Televes προορίζεται για λήψη επίγειων ψηφιακών καναλιών και χάρη στην τεχνολογία CSG δίνει τη δυνατότητα προσαρμογής τους εύρους λήψης. Κατά τη συναρμολόγησή της, η Vzenit επιτρέπει την τοποθέτηση των κατευθυντήρων σε τρεις διαφορετικές μεταξύ τους γωνίες. Ανάλογα τη γωνία των ανακλαστήρων η κεραία κάνει λήψη των καναλιών 21-58, 21-59 ή 21-60. Πέρα από την τεχνολογία CSG, η κεραία Vzenit αποτελεί υπόδειγμα σχεδίασης με όλα της τα εξαρτήματα να είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια.
Η κεραία Vzenit είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση από την Televes, που ενσωματώνει την τεχνολογία CSG (Channel Selection Geometry). Βασισμένη σε μια νέα λογική σχεδίασης στο χώρο των επίγειων κεραιών, η τεχνολογία CSG δίνει τη δυνατότητα επιλογής καναλιών λήψης αλλάζοντας τη γεωμετρία της κεραίας. Έτσι, με την αλλαγή της θέσης των δύο κατευθυντήρων της, η Vzenit αλλάζει την απόκριση συχνότητας, φιλτράροντας το φάσμα λήψης στα κανάλια 58, 59 ή 60.
Η προσαρμογή του εύρους λήψης γίνεται κατά την συναρμολόγηση (εικόνα 1). Τα δύο πλαστικά τμήματα που συγκρατούν τους ανακλαστήρες δίνουν τη δυνατότητα τοποθέτησής τους σε διαφορετικές θέσεις, ρυθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη γωνία μεταξύ των ανακλαστήρων. Σε κλειστή γωνία ανακλαστήρων η Vzenit κάνει λήψη των καναλιών 21-58, σε μεσαία γωνία κάνει λήψη του εύρους 21-59 και σε μεγάλη γωνία κάνει λήψη των καναλιών 21-60 (εικόνα 2).
Κατασκευή και απόδοση
Κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, η κεραία της Televes διαθέτει πλαστικούς, ισχυρούς συνδέσμους, με το πορτοκαλί χρώμα να χαρακτηρίζει την ταυτότητά της. Όλα τα υλικά της κεραίας είναι προσεγμένα στην λεπτομέρεια και η συναρμολόγησή της γίνεται απροβλημάτιστα. Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε συγκεκριμένα ο μηχανισμός τοποθέτησης των ανακλαστήρων. Μετά την τοποθέτηση των κατάλληλων πλαστικών τμημάτων οι ανακλαστήρες μπορούν να αφαιρούνται εύκολα μέσω τεχνολογίας click-clack, διευκολύνοντας τη μεταφορά της κεραίας (εικόνα 3). Η απολαβή της Vzenit ανέρχεται στα 15dB και με ανακλαστήρα 10 στοιχείων επιτυγχάνει αναλογία front-to-back 23dB.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

H EBU εκφράζει τις ανησυχίες της για το φάσμα των 700 MHz.

    Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) χαιρετίζει την έκθεση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που συνιστά τη διαφύλαξη του φάσματος κάτω των 700 MHz για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έως το 2030.
Η ομάδα, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου Pascal Lamy, εξέτασε τη μελλοντική χρήση του φάσματος των UHF από τους 470 – 790 MHz, που είναι απαραίτητο για την ελεύθερη επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
Τα μέλη της EBU χαιρετίζουν την πρόταση της έκθεσης να υιοθετηθεί μία κοινή θέση από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα εναντιώνεται στην κατανομή της βασικής ζώνης της οπτικοακουστικής μπάντας (470 – 694 MHz) σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στo παγκόσμιο συνέδριο ραδιοεπικοινωνιών WRC 2015.
«Η EBU πιστεύει ότι η διαφύλαξη του φάσματος κάτω από τα 700MHz θα επιτρέψει στους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και στον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό τομέα να συνεχίσει να φτάνει σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, να διατηρήσει την ευρύτερη επιλογή περιεχομένου, και να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμα τις επενδύσεις και την καινοτομία», δήλωσε ο Simon Fell, επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας & Καινοτομίας της EBU.
Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση της καταναλωτικής ζήτησης, της παροχής των δικτύων και της πολυμορφίας των κρατών μελών, η έκθεση τονίζει ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και οι πολίτες δεν θα πρέπει να ζημιωθούν από τη μετάβαση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης έξω από τη ζώνη των 700 MHz, ενώ και τα έξοδα της μετάβασης θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ομοαξονικά καλώδια δορυφορικής TV, αλήθειες και ψέματα που πρέπει να γνωρίζετε!

    Το ομοαξονικό καλώδιο είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του κεραιοσύστηματος και του δορυφορικού μας δέκτη. Πρόκειται για μια γραμμή μεταφοράς ηλεκτρομαγνητικού σήματος, που ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τη μεταφορά του. Τα χαρακτηριστικά των ομοαξονικών καλωδίων ποικίλλουν, τόσο κατασκευαστικά όσο και ηλεκτρικά, δημιουργώντας πολλές φορές σύγχυση αναφορικά με την καταλληλότητα χρήσης τους για κάθε εφαρμογή. Τεχνηέντως και για εμπορικούς λόγους συντηρούνται κάποιοι μύθοι, που στην πράξη δεν ισχύουν, για λόγους που θα περιγράψουμε.
Ο μεγαλύτερος μύθος είναι πως όλα τα «στρογγυλά» καλώδια κεραίας κάνουν και για δορυφορική λήψη. Κι ενώ ένα καλώδιο με προδιαγραφές για δορυφορική λήψη κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επίγεια λήψη, θεωρητικά δε συμβαίνει το αντίστροφο.
Ένας άλλος μύθος είναι πως μπορούμε να κάνουμε ενώσεις με την ίδια λογική των ηλεκτρολογικών καλωδίων (χρήση κλέμας ή ένωση με μονωτική ταινία). Αυτό είναι τραγικό λάθος, μιας και η μέθοδος αυτή στην κυριολεξία σκοτώνει το ψηφιακό σήμα. Ας μην ξεχνάμε πως τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα οδεύουν επιδερμικά γύρω από τον κεντρικό αγωγό του ομοαξονικού καλωδίου, οπότε και οποιαδήποτε αλλοίωση η δυσμορφία αυτού στην ουσία λειτουργεί ως εμπόδιο.
Τέλος, ένας άλλος μύθος λέει πως σε μικρές αποστάσεις όλα τα καλώδια αποδίδουν το ίδιο. Αυτό σαφώς και δεν ισχύει. Αρχικά ίσως να μην είναι άμεσα ορατά τα προβλήματα που δημιουργούν κακής ποιότητας καλώδια, αλλά με το πέρασμα λίγου χρόνου και έπειτα από φυσικές αλλοιώσεις στην κατασκευή τους, αυτά αποκαλύπτονται. Για να κατανοήσουμε, γιατί οι παραπάνω μύθοι δεν ισχύουν, αρκεί να γνωρίσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των ομοαξονικών καλωδίων.