Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

EDISION HDMI Modulator single DVB-T.

   Ο Edision HDMI Modulator single DVB-T υποστηρίζει μετατροπή μιας πηγής HDMI σε DVB-T. Ο μικρός σε μέγεθος διαμορφωτής ξεχωρίζει για την πολύ χαμηλή τιμή του, όμως ταυτόχρονα, παρέχει μια σειρά από πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Η ανάλυση της πηγής του διαμορφωτή μπορεί να είναι progressive scan, πέρα ασπό interlaced (δηλαδή υποστηρίζει σήματα 1080i και 1080p). Η δυνατότητα αυτή δίνει την επιλογή χρήσης πηγών από τον χώρο των συστημάτων ασφαλείας, όπως κάμερες ή καταγραφικά HD-SDI. Ο διαμορφωτής υποστηρίζει LTE διακόπτη για απόρριψη των σημάτων LTE σε περίπτωση χρήσης της εισόδου RF in για μίξη του σήματος του διαμορφωτή με κεραία. Τέλος, κάνοντας ιδιαίτερα εύκολη την εγκατάστασή του, δίνει δυνατότητα αλλαγής των παραμέτρων μέσω USB. Ο τεχνικός μέσω USB stick μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα και γρήγορα όλες τις παραμέτρους του διαμορφωτή, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τα πλήκτρα στην πρόσοψη.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Επίσημα στις 21 Νοεμβρίου το επόμενο στάδιο της ψηφιακής μετάβασης.

    Η επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχαμε δημοσιεύσει τις δύο προηγούμενες ημέρες, ότι θα παραταθεί για μία ακόμα φορά το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής μετάβασης, και ότι το αναλογικό switch off στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου μετατίθεται για την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, ήρθε σήμερα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Digea, και αναφέρει ότι η αναβολή γίνεται «για τεχνικούς λόγους» και το τελικό χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης διαμορφώνεται ως εξής:

21/11/2014: Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα

19/12/2014: Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία

29/12/2014: Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος, Ικαρία και Καστελόριζο

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου η ολοκλήρωση της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα ολοκληρωθεί εντός του 2014.

ΣΣ. Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε!
--
Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, ένας από τους "τεχνικούς λόγους" που σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οδήγησαν στην αναβολή της ψηφιακής μετάβασης, είναι η έλλειψη ρευστότητας που παρουσιάζει το ταμείο της Digea, η οποία περιμένει την έγκριση ενός δανείου για προχωρήσει στην προμήθεια των αναμεταδοτών και την πληρωμή των εξόδων. Φαίνεται ότι από τη μία πλευρά οι μέτοχοι της εταιρείας δεν χρηματοδοτούν τις επενδύσεις της, ενώ ταυτόχρονα αρκετά κανάλια, ιδιαίτερα περιφερειακά από την Αττική, χρωστούν αρκετά χρήματα. Συνημμένα αρχεία: ypomedi-deltio.pdf

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ενισχυτής δορυφορικού σήματος, από τη θεωρία στην πράξη.

    Ο ενισχυτής στην απλή του μορφή ουσιαστικά παρεμβάλλεται εν μέσω καλωδίου καθόδου μεταξύ LNB και δορυφορικού δέκτη, ενώ σε πιο σύνθετες κεντρικού τύπου εγκαταστάσεις παρεμβάλλεται μεταξύ επεκτάσιμων μονάδων πολυδιακοπτών τύπου cascade.
Οι γραμμικοί ενισχυτές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στους αυτοτροφοδοτούμενους, οι οποίοι τροφοδοτούνται μέσω της τάσης πόλωσης του δέκτη προς το LNB και προορίζονται για πιο απλές εφαρμογές με σταθερό gain που κυμαίνεται στα 10-25dΒ και στους stand alone, που διαθέτουν ξεχωριστό τροφοδοτικό και προορίζονται τόσο για ατομικές εγκαταστάσεις όσο και για κεντρικού τύπου εγκαταστάσεις σε συστοιχίες πολυδιακοπτών (σε αυτήν την περίπτωση το gain φτάνει μέχρι 30dΒ, αλλά ρυθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες της εγκατάστασης). Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις αυτοτροφοδοτούμενων γραμμικών ενισχυτών, που μπορεί να μην υπάρχει ρυθμιστικό απολαβής.
Παρ' όλη την απλοϊκότητα και ευκολία της εγκατάστασης (κυρίως σε οικιακές εφαρμογές) υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που ακολουθούνται για την τοποθέτηση των ενισχυτών γραμμής και την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος.
Η χρήση ενός γραμμικού ενισχυτή δεν μπορεί να εξισορροπήσει την αδυναμία ενός κεραιοσυστήματος να αποδώσει μια ή περισσότερες δορυφορικές συχνότητες. Έτσι εάν για κάποιο λόγο έχουμε αδυναμία λήψης συγκεκριμένων συχνοτήτων, θα πρέπει να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στο κεραιοσύστημά μας και συγκεκριμένα στο μέγεθος του κατόπτρου ή στον συνδυασμό κατόπτρου – LΝΒ.
Εφόσον λαμβάνουμε με το κεραιοσύστημά μας το επιθυμητό φάσμα συχνοτήτων ενός ή περισσότερων δορυφόρων, ο ενισχυτής αναλαμβάνει να υπερκεράσει τις φυσιολογικές απώλειες διανομής του καλωδιακού μας δικτύου, ειδικότερα εάν έχουμε μεγάλο μήκος καλωδίου ή παρεμβάλλονται πολλά υλικά διανομής (μίκτης TV-SAT με συστοιχία σηματοδοτών).

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Aπορίες ενός νεοεισερχόμενου στη δορυφορική TV.

Δορυφορική λήψη
-Η λήψη των επίγειων καναλιών στην περιοχή μου είναι προβληματική. Αν εγκαταστήσω δορυφορική λήψη, θα μπορέσω να βλέπω τα επίγεια κανάλια που με ενδιαφέρουν με καλή ποιότητα εικόνας;
-Όσο αφορά τα μεγάλα επίγεια κανάλια, πράγματι θα μπορείς να τα βλέπεις με καλύτερη ποιότητα μέσω δορυφορικής μετάδοσης, μόνο που η λήψη αυτή δεν είναι δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνεις τουλάχιστον 19.90 ευρώ τον μήνα για να έχεις την οικονομικότερη συνδρομή στο ψηφιακό δορυφορικό πακέτο της Nova. Σταδιακά πάντως και εφόσον η περιοχή που μένεις καλυφθεί από τις μεταδόσεις της επίγειας ψηφιακής πλατφόρμας της Digea, θα μπορείς να έχεις δωρεάν λήψη με καλής ποιότητας εικόνα στα 7 μεγαλύτερα ελληνικά κανάλια και αργότερα και σε άλλα.
-Έχω εγκαταστήσει δορυφορική λήψη στο σπίτι μου, πώς μπορώ όμως να βλέπω ένα κανάλι και να γράφω ένα άλλο;
-Αυτό που ζητάς μπορεί να επιτευχθεί, μόνο όταν προμηθευτείς δορυφορικό δέκτη με δύο tuner, ο οποίος φυσικά θα πρέπει να διαθέτει και δυνατότητα σύνδεσης σκληρού δίσκου (εσωτερικού ή εξωτερικού). Φυσικά, το καθένα από τα tuner θα πρέπει να τροφοδοτηθεί χωριστά και αυτόνομα με δορυφορικό σήμα, από το κεραιοσύστημα λήψης, που διαθέτετε. Ειδική περίπτωση είναι μόνο κανάλια που εκπέμπουν στον ίδιο ακριβώς αναμεταδότη (συχνότητα) του δορυφόρου και στην περίπτωση αυτή, εφόσον έχουμε δέκτη με σκληρό δίσκο, μπορούμε να βλέπουμε ένα κανάλι και να γράφουμε άλλο. Σε ειδικούς δέκτες με δύο tuner με αυτόνομη τροφοδοσία και αυξημένες δυνατότητες, μπορούμε να φτάσουμε μέχρι την παρακολούθηση 2 καναλιών και την ταυτόχρονη εγγραφή ενός ή περισσότερων.
-Βλέπω στους πίνακες του περιοδικού σας κανάλια μπάντας C, τι χρειάζομαι για να τα πιάσω;
-Για να λαμβάνετε κανάλια στην μπάντα C, χρειάζεστε ειδικό εξωτερικό εξοπλισμό (ειδικό LNB μεγαλύτερων διαστάσεων) και αρκετά μεγάλο (ή πολύ μεγάλο) δορυφορικό πιάτο. Συνήθως ασχολούνται με αυτά μόνο λίγοι φανατικοί της δορυφορικής λήψης. Οι περισσότεροι δορυφορικοί δέκτες μπορούν να τα κατεβάσουν (εφόσον υπάρχει και έχει ρυθμιστεί σωστά ο εξωτερικός εξοπλισμός) με εξαίρεση τους ιδιοκτησιακούς δέκτες (σαν αυτούς που δίνει η Nova) και λίγους ακόμη.
-Όταν βλέπω τους πίνακες του περιοδικού, διαπιστώνω συχνά μικρές διαφορές στην συχνότητα ή το symbol rate με αυτές που έχει αποθηκεύσει ο δέκτης μου τα κανάλια. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Αν οι διαφορές είναι μικρές, είναι απόλυτα φυσιολογικό και μόνο αν έχετε να κάνετε με κανάλια οριακής λήψης θα πρέπει να δοκιμάσετε χειροκίνητο φόρτωμά τους και με λίγο μικρότερα ή μεγαλύτερα νούμερα, εφόσον δεν φορτώνονται αλλιώς.
-Ο δέκτης μου δείχνει ένα κανάλι σαν να είναι κωδικοποιημένο, αλλά εγώ το βλέπω κανονικά! Τι μπορεί να συμβαίνει;
-Δύο πράγματα συμβαίνουν συνήθως: είτε το κανάλι δίνει... λανθασμένη πληροφορία και ενώ είναι ελεύθερο εμφανίζεται στους δέκτες ως κωδικοποιημένο είτε... έχετε περάσει κάποιο ανεπίσημο «μαγικό» λογισμικό στο δέκτη σας και με αυτό απέκτησε τη δυνατότητα να ανοίγει ορισμένα (ελάχιστα πλέον) κωδικοποιημένα κανάλια, που συνεχίζουν να εκπέμπουν με «ασθενική» κωδικοποίηση! Η πρώτη περίπτωση πάντως είναι συχνότερη πλέον και γι αυτό δεν είναι καλή σκέψη να σαρώνετε τα κανάλια ενός δορυφόρου με την προεπιλογή only FTA (δηλαδή να φορτώσει μόνο τα ελεύθερα), γιατί έτσι δεν θα σας φορτώσει κανάλια τα οποία... δηλώνουν κωδικοποιημένα, αλλά εκπέμπουν ελεύθερα!
-Διαβάζω στο περιοδικό για νέα κανάλια που εμφανίστηκαν σε κάποιο δορυφόρο, ξαναφορτώνω τα κανάλια μου κάνοντας αυτόματη σάρωση δορυφόρου, αλλά δεν τα βρίσκει. Τι μπορώ να κάνω και γιατί δεν τα βρίσκει ο δέκτης μου;
-Η αυτόματη σάρωση ενός δορυφόρου γίνεται με οδηγό την database (βάση δεδομένων) του δέκτη και αν ο δέκτης δεν έχει αναβαθμιστεί εδώ και αρκετό καιρό, η βάση δεδομένων του είναι παλιά και δεν περιέχει νέες συχνότητες που εμφανίστηκαν πρόσφατα. Μία μικρή βοήθεια μπορεί να υπάρξει αν ενεργοποιήσετε στην σάρωση την λειτουργία NIT, η οποία λαμβάνει υπόψιν τους «διασυνδεδεμένους» πομπούς και ίσως σας εμφανίσει κάποιον νέο πομπό, που δεν υπήρχε στην αρχική βάση δεδομένων, είναι όμως «διασυνδεδεμένος» με άλλους πομπούς (αυτό συμβαίνει συνήθως στους νέους πομπούς συνδρομητικών πακέτων).

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κυκλοφόρησε το τεύχος Νοεμβρίου του Digital TV info (Ψηφιακή Τηλεόραση).

    Η προσπάθεια εμπλουτισμού του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση συνεχίζεται και αυτόν το μήνα, με τη προσθήκη έξτρα ύλης, εκτοξεύοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των σελίδων του περιοδικού στις 130, πόσο μάλιστα όταν οι σελίδες αυτές απευθύνονται 100% στην δορυφορική και ψηφιακή TV. Αντίστοιχη αύξηση κατά 22 σελίδες έχουμε και στο έτερο ήμισυ περιοδικό Security Report, το οποίο και αυτό μεγάλωσε και αποτελεί πλέον ένα πλήρες μηνιαίο περιοδικό, που έφτασε πλέον τις 84 σελίδες. Όπως αντιλαμβάνεστε με την προσθήκη όλων αυτών των έξτρα σελίδων, έχουμε μία από τις πλουσιότερες σε ύλη εκδόσεις της χρονιάς.

Η θεματογραφία ξεκινά με τις αποκλειστικές ειδήσεις της Ματίνας Παπαχριστούδη, που ανάμεσα στα πολλά μας ενημερώνει για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ψηφιακή μετάβαση στην συμπρωτεύουσα, κάτι που βάζει σε κίνδυνο το εγχείρημα του όλου switch off της 31ης Οκτωβρίου.

Παρόλα αυτά ο Σωτήρης Χατζηστρατής έχει ετοιμάσει ένα πλήρες αφιέρωμα για το switch off της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, δημοσιεύοντας τα ιχνοδιαγράμματα κάλυψης του κάθε αναμεταδότη, ώστε να γνωρίζετε αν η περιοχή σας θα βλέπει ψηφιακή τηλεόραση ή θα ανήκει στις λεγόμενες λευκές περιοχές (οι οποίες θα αποκτήσουν τηλεοπτική πρόσβαση μετά την εγκατάσταση των λεγόμενων Gap Fillers).

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Edision, Tyran HD.

   Ένας από τους δημοφιλέστερους δέκτες στην ιστορία της Edision αναγεννιέται στην HD μορφή του. Ο Tyran HD είναι ένας μικρός και απίστευτα γρήγορος High Definition FreeToAir δορυφορικός δέκτης σε μεταλλικό σκάφος και σας προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες που μπορεί να χρειαστείτε για να απολαύσετε όλα τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια της επιλογής σας, αλλά και με PVR δυνατότητες που σας επιτρέπουν να κάνετε εγγραφή αλλά και να αναπαράγετε τα αγαπημένα σας αρχεία video ανά πάσα στιγμή. Ολοκληρώνοντας την μοντέρνα του γραμμή, το luxe τηλεχειριστήριο του συνδυάζει υλικό και design που θα σας κάνει να μην θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

- Τύπος: DVB-S2 ψηφιακός δορυφορικός δέκτης Full HD - FTA
- Ανάλυση 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
- DiSEqC 1.2, 13/18V, 0/22K, 0/12V LNB
- Συνδέσεις: 1 USB, 1 HDMI, 1 Scart, LNB IN, LOOP OUT, 1 SPDIF
- 1000 κανάλια μνήμη για τηλεόραση και ραδιόφωνο
- Αυτόματη Εναλλαγή PAL/NTSC
- Πολύγλωσση OnScreenDisplay / Ελληνικό μενού
- EPG ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος
- Πρόγραμμα τροποποίησης καναλιών και λίστες αγαπημένων
- Αυτόματη και χειροκίνητη εύρεση καναλιών
- Αυτοματοποιημένος χρονοδιακόπτης Off
- PVR μέσω USB
- Επιλογή Τime Shift
- Υποστήριξη υποτίτλων
- Υποστήριξη Teletext
- Αυτόματη αποθήκευση στο τελευταίο κανάλι
- Αναβάθμιση & Backup λογισμικού / λίστας καναλιών μέσω USB
- Υποστήριξη FAT 16/32 & NTFS
- Κλείδωμα Μενού / Γονικός Έλεγχος
- Οικολογικός αναμονή <0,5 Watt
- Τάση: 100 ~ 240V, 50Hz/60Hz
- Media player MP3 / JPEG / BMP / AVI / MKV
- Διαστάσεις: 160x125x45 mm (Π x Β x Υ)
- Χρώμα: Μαύρο
- Εγγύηση 5 ετών

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   edision.gr.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

NEOTION POCKET NP4+FTA

    Η MAJAR – ΑΦΟΙ ΜΑΤΖΑΡΙΔΗ ΑΒΕΤΕ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της NEOTION, ενημερώνει ότι το NEOTION POCKET NP4+ FTA συνεχίζει να κυκλοφορεί κανονικά με άμεση διαθεσιμότητα και ποσότητες. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το NEOTION POCKET NP4+ FTA είναι μεγάλο και μπορούν να το προμηθευτούν από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της MAJAR ABETE.

Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά χρησιμοποιούν την νέα NEOTION POCKET NP4+ FTA που διαθέτει τον καινοτόμο επεξεργαστή της εταιρίας NP4+ παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη και πιο διευρυμένη συμβατότητα με τις LCD & Plasma τηλεοράσεις της αγοράς. Όταν η τηλεόραση διαθέτει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη DVB-T MPEG-2 και Θύρα CI, η νέα NEOTION Pocket FTA NP4+ αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση αποκωδικοποιητή για το σήμα MPEG-4 AVC H.264. Με μια εύκολη, απλή και φιλική Plug-n-Play προς τον χρήστη διαδικασία εγκατάστασης, η τηλεόραση αποκτά πρόσβαση σε κανάλια MPEG-4 χωρίς επιπρόσθετο εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή καλώδια, ενώ όλες οι λειτουργίες συνεχίζουν να γίνονται από το τηλεχειριστήριο της TV. Ιδανική λύση για τα επερχόμενα Αναλογικά switch off σε Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία, τμήματα της Στερεάς Βόρεια Ηπειρωτική, Κεντρική & Δυτική Ελλάδα, αλλά και υπόλοιπο Κρήτης, Κυκλάδες έως τα τέλη του 2014!

Το NEOTION Pocket FTA NP4+ διατίθεται σε συσκευασία Blister και με 2 χρόνια εγγύηση. Σχετική λίστα συμβατότητας όλων των μοντέλων και κατασκευαστών στο www.majar.gr/neotion
Για συνεργασία με την MAJAR – ΑΦΟΙ ΜΑΤΖΑΡΙΔΗ ΑΒΕΤΕ επικοινωνήστε με το Τμήμα Πωλήσεων στο 2310912931 / 928851 και στο info@majar.gr

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Επίσημα Apps τηλεοπτικών καναλιών σε Android και iOS.

Δείτε ελληνικά και διεθνή κανάλια στο κινητό σας.

    Μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις που συντελείται ή μάλλον έχει ήδη συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, είναι η όλο και μεγαλύτερη ενοποίηση διαφορετικών τεχνολογιών επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφορικής. Η τηλεφωνία και οι τηλεπικοινωνίες ενοποιούνται λειτουργικά με τους υπολογιστές και τον οπτικοακουστικό ψυχαγωγικό τομέα, και το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή συσκευών που αποτελούν κέντρα ψυχαγωγίας, εργασίας, και επικοινωνίας, σε μία μονάδα «πασπαρτού», όπως είναι ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (smartphone), ένα tablet ή μία smart τηλεόραση. Η κατανάλωση βίντεο σε smartphone ή tablet είναι μία από τις δημοφιλέστερες τάσεις της τεχνολογικής αυτής ενοποίησης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τα νέα της Mistra, το Magic Box είναι πραγματικότητα.

     Μέχρι σήμερα οι μόνες συσκευές της Mistral που διέθεταν ενισχυτές χαμηλού θορύβου ήταν, οι δύο κεραίες δωματίου Julia και Julia HD, ο ενισχυτής VU3sF 40 dB και ο ενισχυτής γραμμής L269 22 dB. Πλέον ένα νέο προϊόν ήλθε να προστεθεί στην γκάμα προϊόντων της Mistral. Πρόκειται για το Magic Box, μια μικρή συσκευή, που περιλαμβάνει ένα ενισχυτή χαμηλού θορύβου 18dB στα UHF και διέλευση 0dB στα VHF. Επίσης περιλαμβάνει και φίλτρο LTE. Η τάση τροφοδοσίας παρέχεται από τον ίδιο τον ψηφιακό δέκτη ενεργοποιώντας την τάση της κεραίας από το Menu του δέκτη. Η ευαισθησία του, όπως και τον άλλων συσκευών χαμηλού θορύβου είναι κατά 6dB πιο ευαίσθητες από αυτή του ψηφιακού δέκτη. Έτσι λοιπόν ενώ όλοι οι δέκτες ανοίγουν ψηφιακά σήματα περίπου από 28 dBμV και άνω, με το Magic Box μπορούμε να κατέβουμε μέχρι τα 22 dBμV.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ELECTRONICA 2014

    Ανοίγει τις πύλες της από τις 11 ως τις 14 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Μονάχου, η 26η διεθνής έκθεση ηλεκτρονικών στοιχείων, συστημάτων και εφαρμογών electronica 2014. Πρόκειται για την παγκοσμίως κορυφαία έκθεση στον τομέα της βιομηχανίας ηλεκτρονικών στοιχείων και ενσωματωμένων συστημάτων και διοργανώνεται από το 1964 από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Μονάχου.

H electronica 2012 κάλυψε όλες τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων του κλάδου στις τέσσερις μέρες διάρκειάς της. Πάνω από 72.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 78 χώρες βρέθηκαν εκεί, για να συναντήσουν τους 2.669 εκθέτες από 49 χώρες και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου.

    Η electronica εναλλάσσεται κάθε χρόνο με την productronica, που αποτελεί τη διεθνή έκθεση παραγωγής ηλεκτρονικών στοιχείων & εξαρτημάτων, και φροντίζει μέσα από τη συνεχή ανανέωση της δομής και των θεμάτων που παρουσιάζει, να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των γεγονότων του κλάδου της. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται συνέδρια, πλήθος σεμιναρίων και workshops, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ενδιαφερομένων. Με πάνω από 200 συμμετέχοντες έκλεισε το συνέδριο για τις ενσωματωμένες υπολογιστικές πλατφόρμες, που διεξήχθη για πρώτη φορά στα πλαίσια της electronica 2012. 300 συμμετέχοντες από 19 χώρες επισκέφθηκαν και το συνέδριο electronica automotive conference, καθώς αυτή τη φορά σε όλες τις αίθουσες κεντρικό θέμα ήταν τα ηλεκτρονικά συστήματα οχημάτων.

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

FLASHD LTE: πως αποκόπτει τη μπάντα των 800 MHz χωρίς παθητικό φίλτρο.

   Είναι γνωστό πως την επόμενη χρονιά οι καταναλωτές θα χρειαστούν πρόσθετη προστασία από τις εκπομπές της κινητής τηλεφωνίας στο φάσμα των 790-862 MHz το οποίο χαρακτηρίζεται για συντομία μπάντα των 800 MHz.
Η προστασία αυτή δεν είναι απαραίτητη σήμερα, όμως αν σε κάθε αγορά νέας κεραίας γίνει η σωστή πρόβλεψη και εγκατασταθεί κεραία LTE αντί για απλή, το πιο πιθανό είναι πως η εγκατάσταση θα είναι προστατευμένη όταν ξεκινήσουν οι εκπομπές LTE και δεν θα χρειαστεί κάποια πρόσθετη προστασία.
Για αυτό το λόγο, η IKUSI Hellas προτείνει σε όλους τους τεχνικούς που δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες έχει ήδη ολοκληρωθεί ή πρόκειται να γίνει σύντομα το ASO, να χρησιμοποιούν από σήμερα κεραίες LTE, παρέχοντας στους πελάτες τους μια ουσιαστική υπηρεσία πρόβλεψης και προφύλαξης.

Η IKUSI FLASHD LTE έχει δίκαια τον τίτλο της πιο αποτελεσματικής κεραίας για το LTE, επειδή δεν χρησιμοποιεί παθητικό φίλτρο (το οποίο έχει πάντα σοβαρές απώλειες για την απόρριψη των ανεπιθύμητων συχνοτήτων), αλλά έχει πλήρως επανασχεδιαστεί από μηχανικής πλευράς στο εργοστάσιο, προσφέροντας πλήρη απολαβή με μηδενικές απώλειες στο φάσμα της τηλεόρασης και μεγάλη αποκοπή στο φάσμα της κινητής τηλεφωνίας. Είναι δηλαδή ένα εντελώς νέο προϊόν με περισσότερα στοιχεία που έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετική διάταξη στην κεραία και όχι μία κλασσική FLASHD με απλή προσθήκη ενός παθητικού φίλτρου μέσα στο δίπολο.
Η FLASHD LTE είναι διαθέσιμη σε δύο μοντέλα:
- HDT618V η οποία λαμβάνει τα κανάλια 21-60
- HDT818V η οποία λαμβάνει τα κανάλια 21-58
Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας τα κανάλια 58-60 έχουν αποδοθεί στο στρατό, επομένως η HDT818V αποτελεί την ιδανική λύση, μια που προσφέρει ακόμα καλύτερη αποκοπή στο κανάλι 61.

Τα δύο μοντέλα προσφέρονται στο κλασσικό έντονο πράσινο της IKUSI και το ανοιχτό γκρι που είναι το πλέον κατάλληλο για παραδοσιακούς οικισμούς, νησιά κλπ.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Alcad Neo HD. Για απαιτητικές επίγειες λήψεις…

     Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση είναι εύκολη υπόθεση μέσα στα αστικά κέντρα. Καθώς όμως απομακρυνόμαστε από τα κέντρα εκπομπής, αυξάνονται και οι απαιτήσεις λήψης. Αυτές τις δύσκολες εφαρμογές έρχεται να καλύψει η κεραία Neo HD της Alcad. Η κεραία υπόσχεται υψηλές αποδόσεις, ενώ παράλληλα είναι βέβαιο ότι δε θα περάσει απαρατήρητη…

Η κεραία Neo HD της Alcad δεν ακολουθεί τη σύγχρονη τάση των «αστικών» κεραιών με ελαφριές κατασκευές μικρού μεγέθους, αλλά διαθέτει μια νέα πρωτότυπη σχεδίαση και λειτουργία χωρίς ενεργό δίπολο. Ξεκάθαρα σχεδιασμένη για απαιτητικές εφαρμογές, η κεραία ακολουθεί κάθε άλλο παρά μινιμαλιστική φιλοσοφία. Χάρη στο μεγάλα της στοιχεία και την ιδιαίτερη διάταξή τους, η κεραία καταφέρνει να αποδίδει 18dB απολαβή και μεγάλη κατευθυντικότητα, χαρακτηριστικά που την καθιστούν ικανή να φέρει σε πέρας οικιακές δύσκολες αποστολές, αλλά και την κάνουν υποψήφια σε επαγγελματικές εφαρμογές. Τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στη Neo HD είναι τα παρακάτω:

· Απολαβή 18dB
· Υψηλή κατευθυντικότητα
· Πολύ καλός μηχανισμός περιστροφής και ρύθμισης tilt χωρίς εργαλεία
· Βολικός μηχανισμός στη δαγκάνα στήριξης του ιστού
· Στιβαρή κατασκευή και εντυπωσιακή εμφάνιση

Από το κουτί έως την εφαρμογή

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ελεύθερα τρία γαλλικά κανάλια

    Σε δύο διαφορετικούς δορυφόρους εμφανίστηκαν ξαφνικά με ελεύθερη μετάδοση τρία αξιόλογα γαλλικά κανάλια που εκπέμπουν στα γαλλικά πακέτα με κωδικοποίηση. Στον δορυφόρο Eutelsat 9A στις 9 Ανατολικά (12034V-27500-3/4, DVB-S2/8PSK) όπου ήδη εκπέμπουν ελεύθερα απο καιρό οι ελβετικές εκδοχές των γαλλικών εθνικής εμβέλειας TF1 HD Suisse -M6 HD Suisseεμφανίστηκε και το νέο κανάλι της ψηφιακής ψυχαγωγικό 6Ter HD Suisse με μόνη διαφορά τις διαφημίσεις σε σχέση με την γαλλική εκδοχή.

Μία μέρα νωρίτερα στον δορυφόρο Eutelsat 21B στις 21.6 Ανατολικά εμφανίστηκαν σε νέα συχνότητα (11221H - 34000 - 3/4, DVB-S2/QPSK) με ελεύθερη μετάδοση τα κρατικά κανάλια France 2 HD - France 3 ενώ το φερόμενο να εκπέμπει στη ίδια συχνότητα κανάλι HD Forum δεν το είδαμε την ώρα της δοκιμής.

Και οι δύο δορυφόροι είναι πολύ ισχυροί και με εύκολη λήψη, αλλά για κάποιον περίεργο και άγνωστο λόγο την συχνότητα στις 21.6 ανατολικά δεν κατόρθωσα να την φορτώσω στον dreambox 8000, ενω φορτώθηκε κανονικά στον Vu+ Solo2!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

H Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου στη ΝΕΡΙΤ

    Τo Σάββατο 11 Οκτωβρίου η ποδοσφαιρική βραδιά αρχίζει στις 21.00 με την εκπομπή «Euro – Euro όλοι» που παρουσιάζει ο Ιωσήφ Νικολάου και θα φιλοξενεί στο στούντιο τον Τάκη Λεμονή. Από το Ελσίνκι της Φινλανδίας θα μάθουμε όλα τα τελευταία νέα και τις επιλογές του Κλαούντιο Ρανιέρι λίγο πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας με την Φινλανδία. Επίσης, θα παρακολουθήσουμε συνεντεύξεις από τους προπονητές των ομάδων που θα αγωνιστούν στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

   Ακολουθεί στις 21.45 η μετάδοση του αγώνα Φινλαδία– Ελλάδα, σε παράλληλη μετάδοση και από τα τρία κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤ Sports και NΕΡΙΤ HD). Τον αγώνα θα περιγράψει ο Βασίλης Μπακόπουλος και στο ρεπορτάζ θα είναι ο Δημήτρης Μαλισιώβας.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, στις 24.00, ακολουθεί η εκπομπή «Euro – Euro όλοι» με δηλώσεις των πρωταγωνιστών από το Ελσίνκι αλλά και εκτεταμένα στιγμιότυπα από όλα τα παιχνίδια των προκριματικών.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.
Φωτογραφία από τη σελίδα   arkkitehti.net.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Nice TV, νέο μουσικό κανάλι στους Astra.

    Το νέο μουσικό κανάλι Nice TV από τη Γερμανία, το οποίο από τον Ιούλιο πραγματοποιούσε δοκιμαστικές εκπομπές, ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη τις κανονικές εκπομπές του στη τροχιακή θέση των 19,2 μοιρών ανατολικά και από τους Astra. Το νέο κανάλι σχεδιάζει ήδη την επέκταση του, με εκπομπές στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση (Βερολίνο), ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και στη γεωστατική θέση των 13 μοιρών ανατολικά των δορυφόρων Hot Bird.

Το Nice TV δεν είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός, με την κλασική του έννοια, αλλά ένας υβριδικός σταθμός που συνδυάζει τη τηλεόραση με το ραδιόφωνο, ενώ το ίδιο περιγράφεται ως «οπτικό ραδιόφωνο». Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι την ώρα μετάδοσης ενός τραγουδιού, στην οθόνη προβάλλονται γραφικά, φωτογραφίες, εικόνες, αλλά και βίντεο.

To Nice TV εκπέμπει από τη συχνότητα 12633,Η,22000, 5/6 των Astra 19,2E, ενώ θα ξεκινήσει εκπομπές από τη συχνότητα 11054,Η,27500, 5/6 των Hot Bird (13E).
http://www.digitalfernsehen.de/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ρωσικό πακέτο μεταδίδεται ελεύθερα.

     Εδώ και δύο μέρες το Ρωσικό πακέτο Rikorsmart TV που εκπέμπει απο δύο συχνότητες του αρκετά δύσκολης λήψης δορυφόρου Intelsat 904 στις 60 μοίρες ανατολικά μεταδίδει σχεδόν το σύνολο των καναλιών του ελεύθερα.

Όσοι έχετε κινητά πιάτα> 1.8μ, ή και με μικρότερα αν βρίσκεστε στα ΒΑ της χώρας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις συχνότητες 11635V-11675V (SR:29700, FEC:2/3, DVB-S2/8PSK). Εκπέμπονται γύρω στα 40 κανάλια, όλα αποκλειστικά στα ρωσικά, πλήν του Kanal Disney που διαθέτει και αγγλόφωνη μετάδοση.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Το κρυφό «χαράτσι» της ιδιωτικής τηλεόρασης.

   Στο παραπέντε της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση, οι δήμοι της χώρας έμαθαν πως πρέπει να πληρώσουν από τα λεφτά των δημοτών τους για να μπορούν οι κάτοικοι να παρακολουθούν ψηφιακή τηλεόραση. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν πληρώσουν για τους αναμεταδότες που υποχρεωτικά πρέπει να εγκαταστήσει η Digea, με επιπλέον αμοιβή φυσικά, οι κάτοικοι των περιοχών τους δεν θα βλέπουν τηλεόραση!

Η επιβολή κρυφού «χαρατσιού» υπέρ της ιδιωτικής τηλεόρασης ολοκληρώνει το colpo grosso της παράδοσης των ψηφιακών συχνοτήτων στην τηλεοπτική διαπλοκή. Παρά τις προειδοποιήσεις των στελεχών της ΕΡΤ από το περασμένο καλοκαίρι και τις ερωτήσεις βουλευτών στη Βουλή για την καθιέρωση «ανταποδοτικού τέλους» υπέρ των ιδιωτικών καναλιών, μόλις τώρα οι δήμοι κατάλαβαν πως πρέπει να πληρώσουν από τους προϋπολογισμούς τους για να έχουν τηλεόραση.  Θα πρέπει, όμως, να πληρώσουν χωρίς να υπάρχει νόμος για αυτό!  Ο κωδικός έχει τίτλο «gap fillers», που είναι οι μικρότεροι αναμεταδότες οι οποίοι απαιτούνται προκειμένου να καλυφθεί πλήρως η Ελλάδα με τηλεοπτικό ψηφιακό σήμα. Μόνο που για να συμβεί αυτό, απαιτούνται περίπου 800 αναμεταδότες σε όλη τη χώρα.
Τα ίδια τα στελέχη της Digea έλεγαν πως το κόστος δεν είναι «μεγάλο», αφού για κάθε εγκατάσταση για τη μετάδοση όλων των ψηφιακών καναλιών, πανελλαδικών και περιφερειακών, το κόστος δεν θα ξεπερνά τα 20.000 ευρώ. Σε μια περιοχή, όμως, μπορεί να χρειαστεί να τοποθετηθούν περισσότεροι αναμεταδότες από έναν για να έχουν όλοι οι κάτοικοι τηλεόραση. Και οι δήμοι υποχρεωτικά πρέπει να αναθέσουν στην Digea την τοποθέτησή τους. Φρόντισε για αυτό η υπουργική απόφαση με αριθμό 27217 της 14ης Ιουνίου 2013, με υπογραφή των αναπληρωτών υπουργών Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, για την εγκατάσταση κεραιών χωρίς αδειοδότηση. Συγκεκριμένα, θεσπίστηκε η δυνατότητα να τοποθετούνται αναμεταδότες (gap fillers) για την ψηφιακή τηλεόραση χωρίς άδεια από το κράτος, τους οποίους τοποθετεί υποχρεωτικά ο πάροχος δικτύου, δηλαδή η Digea.
Η «υποχρέωση» των δήμων να αγοράσουν με δικά τους λεφτά αναμεταδότες στηρίζεται στην παράδοση της τηλεοπτικής διαπλοκής και του άναρχου τηλεοπτικού τοπίου. Στην αναλογική τηλεόραση, σε πολλές ακριτικές περιοχές οι δήμοι είχαν αναγκαστεί να βάλουν τους δικούς τους αναμεταδότες προκειμένου να υπάρχει τηλεόραση στις περιοχές τους. Σε αυτό το διαπλεκόμενο και άναρχο καθεστώς πάτησε η κυβέρνηση και δώρισε στην Digea το «ανταποδοτικό τέλος» για τη λειτουργία της.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   typologies.gr.

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Απαγόρευση τηλεοπτικών τυχερών παιχνιδιών .

    Στην απαγόρευση όλων των τυχερών παιγνίων που προβάλλει η τηλεόραση προσανατολίζεται η κυβέρνηση στη Βουλή. Η νέα ρύθμιση που ετοιμάζεται αναμένεται να οδηγήσει σε ολοσχερή κατάργηση των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται στα τηλεοπτικά κανάλια, κυρίως κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του τηλεθεατή. Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται η ολοσχερής κατάργηση του άρθρου 53 του νόμου 4002/2011, στο οποίο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής τυχερών παιγνίων από τηλεοπτικά μέσα. Αυτό πρακτικά θα σημάνει την απουσία πλαισίου υλοποίησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας. Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι αξιολόγηση των τυχερών παιγνίων που διεξάγονται μέσω τηλεοπτικών μέσων είναι άκρως δυσφημιστική για τα τηλεοπτικά μέσα.
Περισσότερα: http://www.kathimerini.gr/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Δορυφορικά κανάλια με BISS

    Δύο χρόνια σχεδόν μετά το προηγούμενο αφιέρωμα σε δορυφορικά τηλεοπτικά κανάλια που είναι κρυπτογραφημένα με την μέθοδο BISS, επανερχόμαστε για μία νεώτερη επισκόπηση στο πεδίο. Η αφορμή δόθηκε με το ξεκίνημα των νέων συχνοτήτων της Digea και της ΝΕΡΙΤ στις 3 μοίρες ανατολικά που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην ψηφιακή μετάβαση της Πελοποννήσου. Στο παρόν αφιέρωμα θα αναφερθούμε σε κανάλια που χρησιμοποιούν μονίμως κρυπτογράφηση BISS, ενώ δημοσιεύουμε και ορισμένα από τα ενεργά κλειδιά που χρησιμοποιούνται προς το παρόν από αυτά. Υπενθυμίζουμε ότι τα κλειδιά αυτά μπορεί να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

Εισαγωγή στο σύστημα BISS

Το σύστημα κρυπτογράφησης BISS (Basic Interoperable Scrambling System) είναι ένα σύστημα κρυπτογράφησης δορυφορικών μεταδόσεων που αναπτύχθηκε από την EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) σε συνεργασία με ένωση κατασκευαστών και αποτελεί μία εφαρμογή του αλγόριθμου κρυπτογράφησης DVB-CSA.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύπου κρυπτογράφησης BISS, το BISS-1 που χρησιμοποιεί ένα 12ψήφιο δεκαεξαδικό «κλειδί συνεδρίας», που είναι γνωστό σε αυτόν που εκπέμπει και σε αυτόν που λαμβάνει το σήμα, πριν από το ξεκίνημα της μετάδοσης. Το κλειδί αυτό εισάγεται στον κωδικοποιητή και τον αποκωδικοποιητή, και αποτελεί μέρος της κρυπτογράφησης του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους δέκτες που υποστηρίζουν την κρυπτογράφηση BISS.

Τo BISS-E είναι η μία παραλλαγή του συστήματος αυτού. Η βασική του διαφορά από το BISS-1 είναι η αποθήκευση ενός μυστικού κλειδιού συνεδρίας BISS στον αποκωδικοποιητή, από αυτόν που έχει τα δικαιώματα του περιεχομένου. Το κλειδί αυτό είναι άγνωστο στον χρήστη του αποκωδικοποιητή. Ο χρήστης λαμβάνει ένα 16ψήφιο δεκαεξαδικό κώδικα, που εισάγεται στον δέκτη ως «κλειδί συνεδρίας». Το κλειδί αυτό συνδυάζεται εσωτερικά με το μυστικό κλειδί, για να υπολογιστεί το κλειδί BISS-1 και να αποκρυπτογραφηθεί το σήμα. Στην πράξη οι δύο αυτές παραλλαγές δεν παρουσιάζουν διαφορά στην χρήση στους καταναλωτικούς δέκτες της αγοράς, που χρησιμοποιούν εξομοιωτές (emu) για την αποκρυπτογράφηση του σήματος.

Μία βασική διαφορά της κρυπτογράφησης BISS από τις υπόλοιπες είναι ότι το κλειδί δεν αλλάζει αυτόματα, αφού δε χρησιμοποιείται σύστημα αποκωδικοποίησης με τη βοήθεια smart card. Έτσι είναι συνηθισμένο τα κλειδιά BISS που χρησιμοποιούνται σε σταθερές εκπομπές, αλλά και σε ορισμένα feed να παραμένουν ενεργά για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει την σχετικά εύκολη εύρεση αυτών των κλειδιών με τη βοήθεια των μεθόδων που αναφέρθηκαν σε παλαιότερο τεύχος (CudaBISS και CSA Rainbow Table Tool).

BISS στους δορυφορικούς δέκτες