Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η μουσική ροκ στην δορυφορική TV.

     Εξήντα σχεδόν χρόνια από την αρχική της επιτυχία σε ΗΠΑ, Ευρώπη, και πολύ γρήγορα σχεδόν σε όλο τον κόσμο, η μουσική ροκ εξακολουθεί να έχει πολλούς και πιστούς φίλους. Αν και είναι γεγονός ότι οι νεώτερες γενιές προτιμούν διαφορετικά είδη μουσικής σήμερα, η ροκ παραμένει ένα ιστορικό σημείο αναφοράς, πηγή έμπνευσης, ψυχαγωγίας, έκφραση διαμαρτυρίας και δυνατών συναισθημάτων για εκατομμύρια μουσικόφιλους παγκοσμίως. Η μουσική αυτή, όπως και άλλα είδη της, πέρασε από το ραδιόφωνο στην αναλογική τηλεόραση, και γρήγορα και στην δορυφορική καθώς και στο διαδίκτυο.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

IKUSI One 118 Προγραμματιζόμενος οικιακός ενισχυτής.

    Ο IKUSI One 118 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών, όπως πολυκατοικίες, συγκροτήματα και ξενοδοχεία. Ο κεντρικός ενισχυτής λειτουργεί ως ένα ολοκληρωμένο Headend για επίγεια λήψη, αφού διαθέτει συνολικά 5 εισόδους, BI-FM, BIII-DAB, UHF1, UHF2 και UHF3. Στην περιοχή των UHF, ο ενισχυτής διαθέτει 10 προγραμματιζόμενα φίλτρα, με δυνατότητα επεξεργασίας 5 καναλιών ανά φίλτρο. Το κάθε φίλτρο μπορεί να ρυθμίσει έως 30dB την απολαβή του, με αποτέλεσμα ο ενισχυτής στην έξοδό του να αποδίδει ένα ισοσταθμισμένο φάσμα. Στην μπάντα BI-FM μπορεί να εφαρμόσει 35dB απολαβή, στην είσοδο BIII-DAB 40dB απολαβή και στην UHF 55dB απολαβή. Η μέγιστη στάθμη του ενισχυτή μπορεί να φτάσει τα 118dBμV. Ο προγραμματισμός του ενισχυτή γίνεται χωρίς εξωτερική μονάδα. Στην πρόσοψή του συναντάμε display 2 γραμμών και joystick. Πέρα από την εξαιρετική εξωτερική αισθητική του ενισχυτή, το πλαίσιο έχει σχεδιαστεί λεπτομερώς, με το τροφοδοτικό να μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί σε περίπτωση βλάβης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Anttron TM180HD Ο HD DVB-T διαμορφωτής σε ακόμα χαμηλότερη τιμή!

    Η Alpha Ltd χαμηλώνει ακόμα περισσότερη την τιμή του TM180HD, φέρνοντας την εφαρμογή διαμόρφωσης υψηλής ευκρίνειας DVB-T πιο κοντά στις οικιακές εφαρμογές. Η μικρή, compact, αυτόνομη μονάδα, διαθέτει είσοδο HDMI υποστηρίζοντας πηγές με σήματα 480p, 576p, 720p, 1080i και 1080p. Έτσι, μπορεί να δεχτεί πληθώρα πηγών, όπως δορυφορικό δέκτη, κάμερα ή καταγραφικό CCTV, bluray disk κ.ά. Στην έξοδό της η μονάδα αποδίδει σήμα RF DVB-T εφαρμόζοντας συμπίεση Η.264, με μέγιστο bitrate 5-15Mbps. Η συχνότητα του καναλιού εξόδου μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ 170-230MHz και 470-862MHz, με στάθμη έως 85dBμV και ποιότητα MER 31dB. Ο διαμορφωτής της Anttron μπορεί να ρυθμιστεί μέσω display και 4 πλήκτρων στην πρόσοψή του ή μέσω θύρας USB και PC, με τη χρήση του προγράμματος TMHDIface.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Το Pirate Bay επιστρέφει την 1η Φεβρουαρίου.

    Το Pirate Bay φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει την μεγάλη επιστροφή καθώς μετά από αρκετό καιρό που βρίσκεται πεσμένο στην αρχική του σελίδα έχει αναρτήσει ένα χρονόμετρο το οποίο μετρά αντίστροφα και φτάνει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. Ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ότι ανοίγει αλλά κάτω από υπάρχει ένας φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του και προφανώς συμβολίζει το πολύπαθο Pirate Bay.

Το ίδιο σύμβολο είχε χρησιμοποιηθεί και το 2006 όταν η αστυνομία το είχε ρίξει ξανά. Κάτω από το χρονόμετρο υπάρχει μια animated εικόνα η οποία δείχνει ένα πλοίο να κατευθύνεται προς το λιμάνι ενός νησιού πράγμα που μας προϊδεάζει για την επιστροφή του.

Το Pirate Bay είχε κλείσει αρκετές φορές μέχρι τώρα αλλά πάντα κατάφερνε να επιστρέψει χωρίς να μένει εκτός τόσο μεγάλο διάστημα, αφού η σουηδική αστυνομία το έριξε 9 Δεκεμβρίου. Το 2009 οι ιδρυτές του συνελήφθησαν, δικάστηκαν και οδηγήθηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων αλλά σαφώς υπάρχουν κι άλλοι από πίσω.

Το ότι έμεινε τόσο καιρό κάτω έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι δεν θα επιστρέψει, ενώ μάλιστα ο ένας εκ των ιδρυτών του, Peter Sunde, είχε αναφέρει ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξει ξανά και ότι χάρηκε που έπεσε. Ωστόσο άτομο που βρίσκεται αυτή η στιγμή στην ομάδα του Pirate Bay και έχει το ψευδώνυμο «Mr 10100100000″ είχε υποσχεθεί ότι θα κάνουν «θορυβώδη» επιστροφή.
http://techblog.gr/internet/the-pirate-bay-comeback-february-9876/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

SAT IP 718001 server της TELEVES.

Περιγραφή:
SAT IP 718001 server της TELEVES. Παρέχει λήψη εώς και 4 FTA transponders (DVB-S/S2, QPSK/8-PSK) και τα μετατρέπει σε ΙΡ σήμα για διανομή μέσω καλωδιακού ή ασύρματου LAN. Είναι πλήρως συμβατό με QUAD, QUATTRO, UNIcable, Single (VL input) και Twin (VL and VH) LNB. Σε κάθε μονάδα server 718001 συνδέονται εώς και 4 δέκτες ασύρματοι ή καλωδιακοί δέκτες (Tablets, PCs,laptops, Smartphones, SAT-IP receiver 718010) για θέαση του επιλεγμένου τηλεοπτικού προγράμματος.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Σύστημα
- RAM (DDR3) MB / MHz 512 / 1066
- Μνήμη NOR & NAND Flash MB 1 / 128
Συνδέσεις
- DVB S/S2 Connector: 4
- USB 2.0: 1
- RJ45 100/1000 Mb Ethernet: 1
- Reset: 1
- Διακόπτης ON/OFF : 1
- DC IN τροφοδοσία: 1
Λογισμικό
- Control protocols:HTTP, RTSP & RTCP, UPnP
- Streaming: Unicast HTTP 1.0 / 1.1, Multicast UDP / RTP
- LED κατάστασης: Πράσινο (ON) / OFF,
- LED διανομής δικτύου: Μπλέ (ενργη σύνδεση δικτύου), Μπλέ αναβοσβήνον (περιεχόμενο προς διανομή στο δίκτυο), Σβηστο (εκτός σύνδεσης)
Γενικά
- Διαστάσεις χιλ.: 247 x 138 x 43
- Βάρος: 725 γρ.
- Θερμοκρασία λειτουργίας: ?C 0 - 40

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  edision.gr.

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ορια εκπομπής για ζεύξεις WiFi.

    Οπως κάθε εκπομπή έτσι και οι ζεύξεις WiFi (links) υπόκεινται σε περιορισμούς όσον αφορά τη μέγιστη ακτινοβολούμενη ισχύ από την κεραία του συστήματος (Max Power Level EIRP). Παραθέτω μερικά στοιχεία για τα όρια που ισχύουν έτσι ώστε να γνωρίζετε "τι πρέπει" όταν χρησιμοποιείτε ζεύξεις WiFi. Επειδή η νομοθεσία "επικαιροποιείται" διαρκώς, χρειάζεται να ψάξετε για πιθανές αλλαγές.
Βασική πηγή των στοιχείων: http://eur-lex.europa.eu
Κάθε συσκευή αναγράφει αυτά τα όρια στα συνοδευτικά έντυπα που υπάρχουν στη συσκευασία (οδηγίες χρήσης, αποδεικτικά συμμόρφωσης με τη νομοθεσία, κ.α.). Ακόμη και εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στους ισχύοντες κανονισμούς. Η Ελλάδα ακολουθεί την γενική ρύθμιση η οποία είναι η παρακάτω:
Κώδικας:
Συχνότητες Μέγιστη Ισχύς Χρήση
2400-2483.5 MHz 100mW eirp  εσωτερική ή εξωτερική
5150-5350 MHz   200mW eirp  εσωτερική με DFS και TPC
5470-5725 MHz   1W eirp εσ/κή ή εξ/κή με DFS και TPC

DFS: Dynamic Frequency Selection (Δυναμική επιλογή συχν/τας)
TPC: Transmit power Control (έλεγχος ισχύος εκπομπής)
 

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αναβάλλεται για το 2016 η είσπραξη του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης.

    Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση της γενικής γραμματέως εσόδων, Αικατερίνης Σαββαΐδου (12/1/2015), με την οποία μεταφέρεται η υποχρέωση καταβολής του φόρου στις 20 Ιανουαρίου 2016, καθώς μετατρέπεται η ανά μήνα απόδοση του φόρου σε ετήσια. Ως αιτία προβάλλεται η ανάγκη επανακαθορισμού της διαδικασίας απόδοσης των φόρων διαφημίσεων προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορείς της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση τροποποιεί προηγούμενη, η οποία καθορίζει τη διαδικασία απόδοσης του ειδικού φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων καθώς και του τύπου και περιεχομένου της σχετικής δήλωσης.
Με τη νέα λοιπόν αυτή απόφαση, τροποποιείται ο χρόνος υποβολής της παραπάνω δήλωσης, από την 20ή μέρα κάθε μήνα για τα έσοδα που πραγματοποιούν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγούμενου μήνα, στην 20ή Ιανουαρίου για τα έσοδα που πραγματοποιούν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις του προηγουμένου έτους.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με εφαρμοστική διάταξη (ΦΕΚ Β' 3364/31-12-2013) με την υπογραφή του πρώην γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη (23/12/2013), θα έπρεπε ο φόρος να αποδίδεται ανά μήνα, αρχής γενομένης από τις 20 Φεβρουαρίου 2015.
http://www.advertising.gr/
https://www.efsyn.gr/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.  

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ηττήθηκε η ΑΕΠΙ, δικαστικό «όχι» στο μπλοκάρισμα των torrent.

     Απορρίφθηκε από ελληνικό δικαστήριο αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η εταιρεία ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) και με το οποίο ζητούσε να μπλοκάρουν οι πάροχοι Ιντερνετ την πρόσβαση σε αρχεία torrent.
Το δικαστήριο έκρινε ότι το αίτημα της ΑΕΠΙ παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, είναι δηλαδή υπερβολικό μέτρο. Εκτίμησε ότι με τα μέτρα που ζητούσε η ΑΕΠΙ θα καταστέλλονταν «όχι μόνο παράνομες αλλά και νόμιμες πράξεις», δεδομένου ότι η τεχνολογία torrent επιτρέπει την ανταλλαγή όχι μόνο πειρατικών ταινιών και μουσικής αλλά και νόμιμων αρχείων.
Το αίτημα της ΑΕΠΙ κρίθηκε μεταξύ άλλων ότι παραβιάζει την αρχή της διαδικτυακής ουδετερότητας, η οποία προβλέπει ότι όλες οι πληροφορίες πρέπει να διακινούνται χωρίς διακρίσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκτίμηση του δικαστηρίου ότι τα παραβιαζόμενα πνευματικά δικαιώματα «αφορούν όλο και λιγότερο τους ίδιους τους δημιουργούς και περισσότερο τα συμφέροντα των ίδιων των εταιρειών της πολιτιστικής βιομηχανίας».

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Οι επιβάτες θα σερφάρουν στο Διαδίκτυο μέσω του Hellas Sat σε περίπου έναν χρόνο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ
    Δορυφορικό Ιντερνετ στους επιβάτες των αεροπλάνων θα διανέμει σε περίπου έναν χρόνο ο πρώην ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 2, τον οποίο εξαγόρασε από τον ΟΤΕ ο αραβικός δορυφορικός όμιλος Arabsat.
Η εταιρεία του Hellas Sat έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για κοινή επένδυση με τον βρετανικό δορυφορικό οργανισμό Inmarsat και προχωρεί στην κατασκευή ενός νέου δορυφόρου με την ονομασία Hellas Sat 3 - IS, που θα εξυπηρετεί τις κινητές επιβατικές δορυφορικές επικοινωνίες της ΕΕ.
Το ύψος της επένδυσης θα ανέλθει στα 280 εκατ. ευρώ, ενώ ο δορυφόρος κατασκευάζεται από τη γαλλική Thales Alenia Space και προγραμματίζεται να εκτοξευθεί εντός του 2016. Η κατασκευή του ολοκληρώνεται στην Τουλούζη της Γαλλίας και αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.
Ο δορυφόρος Hellas Sat 3 - IS, ο οποίος θα ελέγχεται από ελληνικό έδαφος και από τους μηχανικούς της Hellas Sat, θα εξυπηρετήσει τους υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες της εταιρείας, προσφέροντας επιπλέον δορυφορική χωρητικότητα.
Συγκεκριμένα, ο Hellas Sat 3 - IS θα φέρει εξοπλισμό για δύο ξεχωριστές χρήσεις: η πρώτη θα αφορά τις κινητές δορυφορικές υπηρεσίες S Band της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την επονομασία Europa Sat. Πρόκειται για υπηρεσίες οι οποίες αναπτύσσονται μετά την αδειοδότηση του Inmarsat από την ΕΕ τον Μάιο του 2009, με σκοπό την παροχή δορυφορικών υπηρεσιών διασύνδεσης των αεροπορικών επιβατών σε πανευρωπαϊκή κάλυψη. Η δεύτερη χρήση θα αφορά την εγκατάσταση 44 αναμεταδοτών με την επονομασία Hellas Sat 3, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αντικατάσταση του υφιστάμενου δορυφόρου Hellas Sat 2 και την περαιτέρω ανάπτυξη των δορυφορικών επικοινωνιών της Hellas Sat.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

TVAC80020B Wireless Video Door Intercom.

Περιγραφή:
To σετ ενδοεπικοινωνίας-θυροτηλεόρασης TVAC80020B αποτελεί μιά εύκολη και λειτουργική λύση για τον χώρο σας. Αποτελείται απο την μονάδα θύρας με κάμερα και το μόνιτορ 3.5" τα οποία συνδέονται ασύρματα μεταξύ τους. Παρέχει πλήρη, αμφίδρομη οπτική και ακουστική επικοινωνία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η υπάρχουσα καλωδίωση του κουδουνιού και του ηλεκτρικού κυπριού της πόρτας. Επιπλέον, η λειτουργία του μόνιτορ με μπαταρίες το καθιστά πλήρως φορητό! Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, γίνεται σε προστατευμένο εξωτερικό χώρο (ΙΡ55).

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
- Ασύρματη οπτική και ακουστική μονάδα θυροτηλεόρασης - ενδοεπικοινωνίας, με κάμερα και μόνιτορ.
- Φορητό μόνιτορ 3.5" TFT.
- Μονάδα θύρας, για εγκατάσταση σε προστατευμένο εξωτερικό χώρο (IP55)
- Αμφίδρομος ήχος ενδοεπικοινωνίας.
- Κάμερα ημέρας/νύχτας, με φωτισμό IR και ανάλυση 640 x 480 VGA
- Χρησιμοποιεί την υπάρχουσα καλωδίωση του κουδουνιού και του ηλεκτρικού κυπριού της πόρτας.
- Η μονάδα θύρας παρέχει εικόνα σε πραγματικό χρόνο και η καταγραφή γίνεται σε κάρτα SD.
- Η ασύρματη επικοινωνία εικόνας και ήχου γίνεται με ψηφιακή κρυπτογράφηση.
Λειτουργία σε 3 απλά βήματα
- Πιέζοντας το κουδούνι ενεργοποιείται το φορητό μόνιτορ (εικόνα και καταγραφή)
- Απεικονίζεται η εικόνα στο μόνιτορ και υπάρχει επιλογή αμφίδρομης ηχητικής επικοινωνίας
- Πιέζοντας το πλήκτρο στο μόνιτορ, ενεργοποιείται το ηλεκτρικό κυπρί

- Εγγύηση: 2 έτη

Περιεχόμενα συσκευασίας
- Μονάδα θύρας και μόνιτορ
- Τροφοδοτικό
- Καλώδιο
- Φίς πριζας
- Βίδες
- Βύσματα τοίχου
- Κατσαβίδι

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα    edision.gr.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Οι Έλληνες Αυστραλίας θα πληρώσουν τους gap fillers στη Μυτιλήνη!

    Η είδηση είναι απίστευτη και γυρίζει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω στο παρελθόν. Οι Κάτοικοι του Πλωμαρίου ήρθα σε επαφή με ομογενείς της Αυστραλίας με καταγωγή από τη Λέσβο για να βοηθήσουν οικονομικά στο στήσιμο gap fillers στο Πλωμάρι ώστε να αποκτήσει πάλι η περιοχή τηλεόραση! Όχι δεν βρισκόμαστε στο 1966 αλλά το 2015 που ολόκληρες περιοχές της χώρας, με λιγοστούς κατοίκους έχασαν την επαφή με την άλλη χώρα λόγω απουσίας της τηλεόρασης. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Καλαμπάκα οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι καθώς δεν είναι δυνατή ούτε η συνέχιση εκπομπής του αναλογικού σήματος.

Στη Μυτιλήνη όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα www.empronet.gr «o αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες επάνω του το όλο θέμα, έχοντας συμπαραστάτες στην όλη προσπάθειά του τους ομογενείς Πλωμαρίτες από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας (!), οι οποίοι -σύμφωνα με τον ίδιο- επιθυμούν να συμβάλουν οικονομικά μέσω της Ένωσής τους, για να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην ψηφιακή εποχή και για τους συντοπίτες τους, εδώ, πίσω στη Λέσβο». Στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με τον δήμο, δεν είναι επίσης δυνατή η εκπομπή αναλογικού σήματος για όσο διάστημα θα απαιτηθεί η εγκατάσταση gap fillers για το Πλωμάρι. Έτσι, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος, «οι κάτοικοι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο» και «χάρη στους ομογενείς που ευαισθητοποιήθηκαν θα εγκαταστήσουν οι ίδιοι τους αναμεταδότες που χρειάζονται, τουλάχιστον σε επίπεδο Ενότητας Πλωμαρίου». «Οι ομογενείς του Πλωμαρίου στο Σύδνεϋ επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στο όλο εγχείρημα, αφού αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως οι συμπατριώτες τους πίσω στη Λέσβο δεν έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία εν έτει 2015», γράφει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Το κόστος των αναμεταδοτών ανέρχεται, σύμφωνα με την εκτίμηση της Περιφέρειας που υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα της «Ψηφιακής Σύγκλισης», στις 15.000 ευρώ έκαστος.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Μας σκοτώνει σταδιακά το Wi-Fi;

    Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IRIC) ο οποίος αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας των Ηνωμένων Εθνών (WHO) τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπονται από συσκευές Wi-Fi, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, φούρνους μικροκυμάτων και κινητά τηλέφωνα κατατάσσονται ανάμεσα στους πιθανούς παράγοντες πρόκλησης καρκίνου στον άνθρωπο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure, έφηβοι και παιδιά είναι περισσότερο εκτεθειμένα στα ηλεκτρομαγνητικά αυτά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF) κυρίως μέσω της χρήσης Wi-Fi συσκευών.
Μεταξύ των συμπερασμάτων που προέκυψαν από την έρευνα είναι τα εξής:
  • Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά.
  • Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία
  • Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, καθώς τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα από των ενηλίκων και αποθηκεύουν περισσότερη ακτινοβολία στον εγκεφαλικό ιστό.
  • Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν.
  • Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώληση τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά.
  • Οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους.
  • Οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
Η έκθεση σε ραδιοσυχνότητες / EMF έχουν συνδεθεί με ιδιαιτέρως σημαντικούς κινδύνους στην υγεία όπως με καρκίνο του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες και με καρκίνο του μαστού.
Όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, η έκθεση των παιδιών και των εφήβων στις συχνότητες αυτές θα πρέπει να περιοριστεί ενώ τα σημερινά όρια έκθεσης θα πρέπει να αναθεωρηθούν καθώς είναι ανεπαρκή.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   koutipandoras.gr.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Τα ελεύθερα κανάλια υψηλής ευκρίνειας.

    Αυξάνονται και πληθύνονται τα κανάλια υψηλής ευκρίνειας που επιλέγουν την ελεύθερη δορυφορική μετάδοση, έστω κι αν τα περισσότερα είναι αραβικά, τουρκικά ή σε άλλες γλώσσες που δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση στην χώρα μας. Αύξηση εμφανίζει επίσης και ο μεγάλος πυρήνας των ελεύθερων γερμανικών στις 19.2 ανατολικά, παρόλο που ένας σημαντικός αριθμός ιδιωτικών ελεύθερων καναλιών έχει επιλέξει την κρυπτογραφημένη μετάδοσή του από την πλατφόρμα HD+ (μικρής χρέωσης).

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

To beIN Sports αγοράζει τα διεθνή δικαιώματα της Bundesliga.

    To beIN Sports, ο αθλητικός θυγατρικός όμιλος του Al Jazeera από το Κατάρ, απέκτησε τα διεθνή δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης της γερμανικής Bundesliga, για όλες τις περιοχές που έχει παρουσία. Το συμβόλαιο που υπογράφηκε από το Al Jazeera Media Networks καλύπτει τις επόμενες δύο σεζόν, σύμφωνα με το γαλλικό αθλητικό περιοδικό L'Equipe. Οι περιοχές που καλύπτονται περιλαμβάνουν την Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ινδονησία και τη Γαλλία.

Στη Γαλλία τα δικαιώματα της Bundesliga μοιράζονται σήμερα το beIN Sports και το Canal+. Από την επόμενη σεζόν η Bundesliga θα μεταδίδεται αποκλειστικά από τα κανάλια του beIN Sports.
http://www.broadbandtvnews.com/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Αναβάθμιση στους δέκτες της Nova.

    Σε αναβάθμιση (firmware) του δέκτη της NovaBox 831 HD, θα προχωρήσει αρκετά σύντομα η Nova. Η αναβάθμιση σύμφωνα με πληροφορίες θα ανανεώσει την εικόνα του menu interface του δέκτη και θα προσθέσει κάποιες ακόμη δυνατότητες που θα κάνουν την εμπειρία θέασης των καναλιών της Nova απολαυστικότερη. Παράλληλα, πληροφορίες του digitaltvinfo.gr αναφέρουν πως μάλλον κατα την άνοιξη οι υπάρχοντες δέκτες HD831 καθώς και ο PVR HD865 θα σταματήσουν να προσφέρονται στους νέους συνδρομητές και θα αντικατασταθούν απο δύο νεότερα μοντέλα δεκτών(απλό και PVR), πάλι της εταιρείας PACE. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.    

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, τεύχος 76.

    Πρώτο τεύχος Ιανουαρίου για το 2015 και πρώτο τεύχος με νέο όνομα. Το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση κυκλοφορείστα περίπτερα, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει προχωρήσαμε σε ελληνική ονομασία αντί του Digital TV info.

Και στο νέο τεύχος διατηρούμε την υψηλή ποσότητα ύλης, διαθέτοντας συνολικά 132 σελίδες, με ποιοτικά θέματα που καταπιάνονται στο 100% με την αγορά της δορυφορικής και ψηφιακής τηλεόρασης. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις 84 σελίδες του Security Report, δημιουργείται ένα καλό πακέτο 216 σελίδων που σπανίζει σήμερα στην αγορά του περιοδικού τύπου. Και όσοι από εσάς είστε συνδρομητές, αυτό το μήνα θα αποκτήσετε εντελώς δωρεάν και το Ημερολόγιο 2015, των περιοδικών Ψηφιακή Τηλεόραση και Security Report.

Και αυτό το μήνα η ισχυρή συντακτική ομάδα ήταν στα φόρτε της με Γιάννη Φίλιππο Δημητριάδη, Παύλο Κερασίδη, Σωτήρη Χατζηστρατή, Νίκο Δρικάκη, Παναγιώτη Μαλακούδη, Ματίνα Παπαχριστούδη, Αγγελή Μιχαλόπουλο και Αργύρη Νομικό, δείχνοντας ότι παρά τις δυσκολίες των καιρών το sat team παραμένει αναλλοίωτο.

Ενόψει του αυριανού switch off, αλλά και αυτών που θα ακολουθήσουν στις επόμενες ημέρες, το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση, έχει ετοιμάσει πλήρη αφιέρωμα για τις περιοχές εκπομπής και την λήψη τους, ενώ μέσα από την στήλη Media News μπορείτε να ενημερωθείτε με αποκλειστικές ειδήσεις γύρω από τις εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή TV.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Στις 16 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η ψηφιακή μετάβαση στη Δυτική Ελλάδα και στο Ιόνιο.

  • Έναρξη της ψηφιακής εκπομπής από τα κέντρα εκπομπής «Ρόδα», «Καναλάκι», «Ιθάκη», «Φυτείες»
  • Όσοι λαμβάνουν σήμα ήδη ψηφιακά από τα κέντρα εκπομπής «Αίνος», «Ακαρνανικά», «Παντοκράτορας» δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια
Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 θα ανάψει το ψηφιακό σήμα στα κέντρα εκπομπής «Ρόδα», «Καναλάκι», «Ιθάκη», «Φυτείες» με ταυτόχρονη παύση του αναλογικού, δίνοντας πρόσβαση σε μια νέα τηλεοπτική εμπειρία στις περιοχές που καλύπτονται από τα παραπάνω κέντρα. Με την ενεργοποίηση των τεσσάρων αυτών κέντρων εκπομπής ολοκληρώνεται η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή για τη συγκεκριμένη περιφερειακή ζώνη.

Όσοι τηλεθεατές παρακολουθούν τα προγράμματα της επιλογής τους αναλογικά και καλύπτονται από κάποιο από τα κέντρα εκπομπής «Ρόδα», «Καναλάκι», «Ιθάκη», «Φυτείες» θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη [τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή] που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG-4 και το πρωί της 16ης Ιανουαρίου να τον συντονίσουν στις συχνότητες της Digea:

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα    digitaltvinfo.gr.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Μικρό φορητό MP3 player, MUSKY HJ-90R.

Μικρό φορητό μεγάφωνα, MP3 player,με ενσωματωμένο Ραδιόφωνο FM

Επαναφορτιζόμενα, με καλώδιο καρφί 3,5mm, με επιπλέον υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD & USB Stick
Αυτόνομη λειτουργία Ραδιόφωνο FM - Micro SD
Led display, και με διακριτικό μπλε φωτισμό στην βάση,κατά την λειτουργία
Παίζουν τα Πάντα και είναι η τέλεια λύση και για Tablets, Notebooks, Laptops, H/Y κλπ
Ελληνικές οδηγίες χρήσης.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τα Κουρδικά δορυφορικά κανάλια, πλήρης ενημέρωση από τον πόλεμο στο Κομπάνι.

    Η δορυφορική λήψη μεταξύ των άλλων μας δίνει την χαρά να μπορούμε να παρακολουθούμε κανάλια από όλο τον πλανήτη, ακόμη και από λαούς που δεν έχουν δική τους χώρα, όπως οι Κούρδοι. Το τελευταίο διάστημα ο κατατρεγμένος αυτός λαός, πέρα από το πάγιο αίτημά του για να αποκτήσει μια πατρίδα βρίσκεται σε κατάσταση άμυνας και πάλης για την επιβίωσή του, καθώς οι πληθυσμοί του έχουν μπει στο στόχαστρο των φανατικών ισλαμιστών του ISIS. Έτσι, έστω κι αν δεν καταλαβαίνουμε την γλώσσα, αναζητήσαμε σε όλους τους δορυφόρους που λαμβάνουμε τα Κουρδικά κανάλια, που παρέχουν όπως είδαμε συνεχή κάλυψη από τα μέτωπα του πολέμου και ειδικότερα το τελευταίο διάστημα από το μαρτυρικό Κομπάνι στην Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.
Κούρδοι σήμερα υπάρχουν στην Τουρκία, την Συρία, το Ιράκ και το Ιράν ενώ σημαντικές κοινότητές τους ζουν στο εξωτερικό, κυρίως στις Σκανδιναβικές χώρες. Η γλώσσα τους είναι παρακλάδι της Ιρανικής (φαρσί) και σήμερα υπολογίζεται ότι ομιλείται από περίπου 30 εκατομμύρια άτομα, γεγονός που καθιστά την εθνότητα των Κούρδων ουσιαστικά τον μεγαλύτερο πληθυσμό παγκοσμίως χωρίς πατρίδα.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Διαδικτυακή τηλεόραση, πώς θα παρακολουθήσετε IPTV κανάλια.

   Τα τηλεοπτικά προγράμματα διανέμονταν παλαιότερα αποκλειστικά μέσω επίγειων, δορυφορικών ή καλωδιακών δικτύων. Με την αύξηση των ταχυτήτων σύνδεσης με το διαδίκτυο, την ανάπτυξη της τεχνολογίας, την αύξηση των χρηστών, και την μείωση του κόστους, είναι όλο και πιο εύκολη η πρόσβαση σε παραδοσιακό τηλεοπτικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, ελεύθερα και χωρίς κόστος. Πέρα από αυτό, έχουν εμφανιστεί τηλεοπτικά κανάλια που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Ο γενικός όρος που καλύπτει το περιεχόμενο αυτό είναι Internet TV ή Web TV, αλλά και IPTV.

H Internet TV αποτελεί ουσιαστικά την ενσωμάτωση του διαδικτύου με την τηλεόραση. Τα τηλεοπτικά προγράμματα και τα αρχεία βίντεο (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, κλπ) μεταφέρονται μέσω video streaming στις συσκευές αποκωδικοποίησης που συνδέονται στο διαδίκτυο ενσύρματα ή ασύρματα, και κατόπιν προβάλλονται στην τηλεόραση. Σε αντίθεση με τα αρχεία που κατεβάζουμε από το διαδίκτυο, η Internet TV υποστηρίζει τη ροή του βίντεο (streaming) απευθείας από τη πηγή, έτσι η αναπαραγωγή του περιεχομένου μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, χωρίς να χρειαστεί να ολοκληρωθεί το downloading.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια για τη σύνδεση της τηλεόρασης με το διαδίκτυο ήταν απαραίτητη η μεσολάβηση ενός υπολογιστή. Η ανάγκη αυτή έχει εκλείψει, αφού η λήψη και αποκωδικοποίηση των διαδικτυακών video stream μπορεί να γίνει σήμερα από πολλές και διαφορετικές συσκευές, όπως από υπολογιστές desktop και laptop, από smartphone, tablet, media players και tv boxes, δορυφορικούς δέκτες και δέκτες της επίγειας ψηφιακής με κατάλληλο λογισμικό, «έξυπνες» (smart) τηλεοράσεις με σύνδεση στο internet.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Μα, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με την ψηφιακή μετάβαση!

    Η ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης στην τηλεόραση για τη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία αναβολή, προβλέφθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου 2015 με το κλείσιμο των τελευταίων αναλογικών πομπών στη νησιωτική Ελλάδα. Ξεπερνάμε το ερώτημα αν τελικά θα γίνει δυνατή αυτό το τελευταίο switch off, μιας και πολλά ακούγονται στα παρασκήνια. Θα επιμείνουμε στις περίεργες εκτιμήσεις και πληροφορίες που διακινούνται στην τηλεοπτική και ...πολιτική αγορά. Η σκληρή και με μεγάλη ένταση προεκλογική περίοδος προφανώς και παίζει το δικό της ρόλο στα όσα ακούγονται.

Οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα αντιμετωπίσει τους χωρίς άδεια λειτουργίας ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, έχει αντανάκλαση και στην ψηφιακή τηλεόραση. Μέσω του παρόχου δικτύου της Digea βέβαια στον οποίο μετέχουν τα μη αδειούχα, ιδιωτικά κανάλια.

Η Digea παρά τη λήψη των δυο δανείων, το τελευταίο ομολογιακό ύψους 12 εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αφενός οι μέτοχοι της, τηλεοπτικοί σταθμοί δεν τη στηρίζουν για όσα απαιτεί η ψηφιακή μετάβαση από τον κυρίαρχο και μονοπωλιακό πάροχο δικτύου, αφετέρου δεν πληρώνουν οι πελάτες της, δηλαδή τα περιφερειακά κανάλια αλλά και η ΝΕΡΙΤ! Ειδικά η τελευταία θεωρούνται σίγουρος πελάτης αφού η Digea της έχει νοικιάσει το 4ο multiplex για τα κανάλια της ΝΕΡΙΤ με κόστος που ξεπερνά τα 500 χιλιάδες ευρώ για ένα έτος.

Για τα περιφερειακά κανάλια τα οποία διαμαρτύρονται συνεχώς για την κακή ποιότητα του ψηφιακού σήματος, η Digea μέσω του εκπροσώπου της Πάνου Κυριακόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας, δήλωσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να μεταβιβάσει το φάσμα των περιφερειακών καναλιών της χώρας!

Αυτό που τελευταία ακούγεται έντονα είναι πως οι μέτοχοι της Digea είναι γενικά δυσαρεστημένοι και δεν θα είχαν πρόβλημα να αποχωρήσουν από την ψηφιακή εκπομπή ως πάροχος δικτύου. Αρκεί να βρισκόταν ενδιαφερόμενος επενδυτής που θα έδινε τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ!

Η πληροφορία αυτή μπορεί να ακούγεται απίστευτη, αλλά ας μην ξεχνάμε πως και η Digea από τη δική της πλευρά πιέζει στο πολιτικό σκηνικό για να κατοχυρώσει τη θέση της. Σε περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης, η όποια ανακαίνιση της παραχώρησης ψηφιακού φάσματος, θα δημιουργήσει έντονες συγκρούσεις.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ikusi NBS-695 Για επίγεια και δορυφορικά σήματα.

    Ο ενισχυτής NBS 695 διαθέτει 4 εισόδους επιγείων και 1 είσοδο SAT. Αποδίδει στάθμη εξόδου 112 dBμV και απολαβή από 34dB έως 39dB ανάλογα την μπάντα. Διαθέτει πρωτοποριακή νέα σχεδίαση κυκλωμάτων, ενώ εμφανισιακά ακολουθεί το πολύ όμορφο design της σειράς mini HeadEnd ΟΝΕ και των ψηφιακών διαμορφωτών MAC. Τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά ακριβώς που χρειαζόμαστε για την Ελλάδα (ειδικές προδιαγραφές που ζητήθηκαν από την IKUSI Hellas) και η λειτουργία του εξαιρετική τόσο σε αναλογικές συνθήκες, όσο και στο νέο τοπίο της ψηφιακής τηλεόρασης.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ευχές απο την Ikusi.

Oι ευχές μας για το νέο χρόνο και οι προοπτικές του κλάδου για το 2015.

Καλή χρονιά σε όλους - υγεία και καθαρό μυαλό στις επιλογές μας.
Να μας δώσει το 2015 την προοπτική, την αισιοδοξία & την ελπίδα που μας στέρησαν οι τελευταίες χρονιές.
Στο αντίστοιχο μήνυμα μας πέρυσι τέτοια μέρα, είχαμε επισημάνει: το 2014 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για όσους συναδέλφους ασχολούνται με τεχνική δουλειά στον τομέα των ατομικών και κεντρικών εγκαταστάσεων κεραιών
Η πρόβλεψη είχε στηριχθεί στο προγραμματισμένο για το 2014 συνολικό ASO στην πατρίδα μας και επαληθεύτηκε, παρά το γεγονός πως η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη όπως ήταν το αρχικό πλάνο.
Η εκτίμηση μας για το 2015 είναι πως για τον κλάδο μας θα είναι πολύ καλύτερο από το 2014. Οι λόγοι είναι απλοί και συγκεκριμένοι:

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Televes κεραία "V" ZENIT LTE Ch.21-58/59/60

Περιγραφή:
Η κεραία TELEVES "V"-ZENIT εφαρμόζει την τεχνολογία Channel Selection Geometry (CSG).
Η τεχνολογία CSG (channel selection geometry) αποτελεί μιά πρωτοποριακή αντίληψη στον σχεδιασμό και την κατασκευή τηλεοπτικών κεραιών, καθώς η ίδια η κεραία λειτουργεί και ώς φίλτρο συχνοτήτων μέσω μεταβολής της γεωμετρίας των στοιχείων της.
Με την TELEVES "V"-ZENIT έχετε την επιλογή λειτουργίας τριών (3) διαφορετικών κεραίων, μόνο σε μία (1), καθώς αλλάζοντας την γωνία των κατευθυντήρων, μεταβάλλετε το εύρος συχνότητας λήψης και φιλτράρετε επιλεγόμενα στο κανάλι 58, 59 ή 60.
Μιά κεραία για όλες τις περιοχές με 4G-LTE σήμα, ανεξαρτήτως του καναλιού εφαρμογής του!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- Μπάντα: UHF, με επιλεγόμενο κανάλι αποκοπής 4G-LTE σήματος
- CH 21 - 58: 470-774 ΜΗΖ
- CH 21 - 59: 470-782 ΜΗΖ
- CH 21 - 60: 470-790 ΜΗΖ
- Απολαβή: dBi 15
- Front-to-Backratio: dB 23
- Φορτίο ανέμου: 130 Km/h N 93, 150 Km/h N 128
- Κατασκευασμένη απο υψηλής πυκνότητας αλουμινένιο κράμα, για μεγάλη διάρκεια ζωής.  

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  edision.gr.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ψηφιακό σήμα σε 5 ακόμα κέντρα εκπομπής στις 8 Ιανουαρίου.

   8 Ιανουαρίου 2015: μόνο ψηφιακό σήμα στα κέντρα εκπομπής«Ασπράγγελοι», «Φαρμακοβούνι», «Ψάκα», «Παλαιοκαστρίτσα», «Λάκκα Σούλι» Έναρξη της ψηφιακής εκπομπής από τα κέντρα εκπομπής «Ασπράγγελοι», «Φαρμακοβούνι», «Ψάκα», «Παλαιοκαστρίτσα», «Λάκκα Σούλι» Όσοι λαμβάνουν σήμα ήδη ψηφιακά από τα κέντρα εκπομπής «Λιγγιάδες», «Γρανιτσοπούλα», «Πολύγυρος», «Παντοκράτορας», «Ακαρνανικά» ή «Κορφοβούνι» δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια
Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015 θα ανάψει το ψηφιακό σήμα στα κέντρα εκπομπής: «Ασπράγγελοι»
«Φαρμακοβούνι»
«Ψάκα»
«Παλαιοκαστρίτσα»
«Λάκκα Σούλι»
Στις 02.00 τα ξημερώματα, με ταυτόχρονη παύση του αναλογικού, δίνοντας πρόσβαση σε μια νέα τηλεοπτική εμπειρία στις περιοχές της Ηπείρου και της Κέρκυρας που καλύπτονται από τα συγκεκριμένα κέντρα.Όσοι τηλεθεατές παρακολουθούν τα προγράμματα της επιλογής τους αναλογικά και καλύπτονται από κάποιο από τα κέντρα εκπομπής «Ασπράγγελοι», «Φαρμακοβούνι», «Ψάκα», «Παλαιοκαστρίτσα», «Λάκκα Σούλι» θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή) που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και το πρωί της 8ης Ιανουαρίου να τον συντονίσουν στις συχνότητες της Digea (που βλέπετε στην συνημμένη φωτογραφία).Με αυτό τον τρόπο θα έχουν πρόσβαση σε μια νέα τηλεοπτική εμπειρία, με δυνατότητα παρακολούθησης περισσότερων καναλιών, με τέλεια εικόνα και ήχο.Όσοι τηλεθεατές λαμβάνουν ήδη επίγεια ψηφιακά τα προγράμματα της επιλογής τους από τα κέντρα εκπομπής «Λιγγιάδες», «Γρανιτσοπούλα», «Πολύγυρος», «Παντοκράτορας», «Ακαρνανικά» ή «Κορφοβούνι» δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν κάποια επιπλέον ενέργεια.
Ανακοίνωση Digea  στο Φέιςμπουκ.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

HDMI SPLITTER 2 Εξόδων 3D.

Περιγραφή:
Ενεργό HDMI Splitter, 2 δρόμων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
- Υποστηρίζει 480p, 576p, 720p, 1080i και 1080p
- Συμβατό με HDCP
- Υποστηρίζει HDMI και HDMI-DVI σύνδεση
- Έτοιμο προς λειτουργία
- 3D συμβατότητα
- Είσοδοι: 1
- Έξοδοι: 2
- Σύνδεση: HDMI 19 PIN Typ A
- Ενισχυτής: 10.2 Gbps
- Μέγιστη ανάλυση: 1920 x 1200 Pixel / 1080p
- Τροφοδοσία: DC 5V (περιλαμβάνεται.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   edision.gr.

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Εγκατάσταση Prodelin 1,80cm.

     Οι παρακάτω εικόνες προέρχονται από την εγκατάσταση ενός Prodelin 1,80cm των τεχνικών εγκαταστατών Παράσχου Θεοδοσιάδη και Κώστα Ζιάκανου της εταιρίας MSG. To κάτοπτρο είναι σταθερό και η χρήση του προορίζεται για λήψη του δορυφόρου Nilesat 7W.

Τι εργαλεία θα χρειαστούμε
Τα εργαλεία για την εγκατάσταση που θα χρειαστούν είναι μπαλαντέζα, κρουστικό τρυπάνι, πεδιόμετρο, διάφορα νούμερα σε τρυπάνια μπετού, σφυρί, αλφάδι, σταυροκατσάβιδο και τα κλειδιά που χρειάζονται για την συναρμολόγηση και ρύθμιση του πιάτου είναι 2x24, 2x17, 2x14, 2x11, 1x19 και 1x13.

Τι πρέπει να προσέξουμε
Κατά την συναρμολόγηση πρέπει να προσέξουμε τις ντίζες που μπαίνουν στον ανακλαστήρα για την στήριξη του στο az el γιατί είναι δυο διαφορετικών διαστάσεων και δεν ταιριάζουν σωστά στις τρύπες. Απαραίτητο είναι το γερό σφίξιμο των βιδών για την αποφυγή ταλαντώσεων.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

NΕΡΙΤ plus aπό Πρωτοχρονιά.

    Το 2015 περίμεναν στη ΝΕΡΙΤ για να μετονομάσουν το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι σε ΝΕΡΙΤ Plus. Η ΝΕΡΙΤ Spots είναι πλέον παρελθόν, αφού από την 1η του Νέου Χρόνου στις συχνότητες του καναλιού θα εκπέμπεται το σήμα της ΝΕΡΙΤ plus. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης την πρώτη περίοδο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ plus, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παιδικές και νεανικές εκπομπές, ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα του παρελθόντος, αλλά και αξιόλογες ελληνικές σειρές και εκπομπές λόγου και πολιτισμού από το Αρχείο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πρακτικά το δεύτερο κρατικό κανάλι μέχρι και τις εκλογές θα μεταδίδει τα προγράμματα που κατέχει σήμερα η ΝΕΡΙΤ αφού οι υποχρεώσεις της ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες.

Για το μέλλον η ΝΕΡΙΤ αναγγέλλει πως στο δεύτερο κρατικό κανάλι θα υπάρχουν ειδικές ζώνες με παιδικά προγράμματα, χρηστικές εκπομπές, ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα   digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Καλή χρονιά απο την Πάργα με αγάπη..

    Καλή χρονιά σας εύχομαι με υγειά το 2015. Ότι καλύτερο για όλους με ευτυχία αγάπη και πολύ δύναμη για το μέλλον. 
Με αγάπη και πολλά φιλιά από την Πάργα. 
Ευχές σε ολη τη γή για ένα καλύτερο κόσμο.

Καλή χρονιά
Happy new year
Nouvelle année heureuse
Glückliches neues Jahr
明けましておめでとう
Feliz Año Nuevo
سنة جديدة
Nuovo anno felice
新年好
새해 복 많이 받으세요
Gelukkig nieuw jaar
Ano novo feliz
Счастливое Новый Год
Честита нова година
Feliç any nou
Sretna nova godina
Šťastný nový rok
Godt nytår
Manigong bagong taon
Manigong bagong taon
שנה טובה
Selamat tahun baru
새해 복 많이 받으세요
Laimīgu Jauno gadu
Laimingų Naujųjų metų
Godt nytt år
Szczęśliwego nowego roku
An nou fericit
Šťastný nový rok
Сретна нова година
З новим роком...