Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ikusiflow Από όλα σε όλα…

   Το νέο Headend της IKUSI ακούει στο όνομα ikusiflow, έχει σχεδιαστεί από την αρχή και υποστηρίζει σήματα επίγεια, δορυφορικά και IP. Οποιαδήποτε και εάν είναι η είσοδος, το ikusiflow μεταφράζει το σήμα σε οποιοδήποτε πρότυπο, είτε για RF, είτε για IP δίκτυο. Με πολύ μεγάλη πυκνότητα υπηρεσιών ανά μονάδα, μπορεί να υποστηρίξει πολλά περισσότερα ψηφιακά streams από ότι άλλα Headends. Την τεχνική διαδικασία προσαρμογής την αναλαμβάνει το κέντρο και αφήνει τον διαχειριστή να ασχοληθεί με αυτό που είναι σημαντικό, το περιεχόμενο που θέλει να προβάλει. Ο προγραμματισμός του και η επιλογή των υπηρεσιών μπορεί να γίνει τοπικά ή απομακρυσμένα μέσω υπολογιστή και ασύρματα μέσω smartphone ή tablet. Το κέντρο έχει σχεδιαστεί για την υποστήριξη Premium περιεχομένου και παρέχει δύο επίπεδα ασφάλειας, CAS (προστασία ενάντια σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση) και DRM (προστασία κατά της αντιγραφής).

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δωρεάν Facebook σε όλους τους συνδρομητές της Wind το καλοκαίρι!

    Η WIND, εξασφάλισε μια μοναδική συνεργασία με το Facebook προς όφελος όλων των συνδρομητών της και προσφέρει, αυτό το καλοκαίρι, δωρεάν τη χρήση mobile internet, για απεριόριστη επικοινωνία και σερφάρισμα, στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.
Όλοι οι συνδρομητές WIND, καρτοκινητής (F2G, Q) και συμβολαίου, ιδιώτες και επαγγελματίες, μπορούν φέτος να μοιράζονται με τους φίλους τους τις καλοκαιρινές τους εμπειρίες, ξέγνοιαστα! Μπορούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες και videos, να επικοινωνούν μέσω Facebook Messenger αλλά και να παρακολουθούν την επικαιρότητα και θέματα που τους ενδιαφέρουν, χωρίς καμιά χρέωση, μιας και η κατανάλωση δεδομένωνστο περιβάλλον του Facebook είναι εντελώς δωρεάν και απεριόριστη.
Η προσφορά ισχύει από 25 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου 2015.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο siteτης εταιρείας www.wind.gr .
Για μια ακόμα φορά η WIND επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα και υπηρεσίες που μεγιστοποιούν την αξία των χρημάτων του.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

38,400 κανάλια έως το 2024.

    Η SES σε παρουσίαση στο πρόσφατο Investor Day στο Λονδίνο είπε ότι ο συνολικός αριθμός τηλεοπτικών καναλιών παγκοσμίως, θα αυξηθεί 47% και θα φτάσει περίπου στα 38.400 κανάλια έως το 2024. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την έρευνα North Sky Research, η SES λέει παρά το γεγονός ότι η Βόρεια Αμερική έχει το μεγαλύτερο αριθμό καναλιών – συμπεριλαμβάνοντας και τα τοπικά κανάλια – ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μόλις 2% και έως το 2024 θα φτάσει γύρω στα 15.500 κανάλια.
Στην Δυτική Ευρώπη η αύξηση θα είναι της τάξης του 4,5% και ο συνολικός αριθμός των καναλιών θα φτάσει περίπου στα 3.650.
Στην Κεντρική και Λατινική Αμερική η αύξηση θα είναι λίγο μεγαλύτερη, 5,1% και ο συνολικός αριθμός θα φτάσει στα 3.800 κανάλια το 2024.
Η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού θα δει αύξηση 5.9% και τα κανάλια θα φτάσουν στα 7.500 το 2024.
6% θα είναι η αύξηση που θα σημειωθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με 5150 κανάλια το 2024.
Η μεγαλύτερη αύξηση, ξεκινώντας όμως από χαμηλότερο επίπεδο, θα σημειωθεί στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, όπου θα φτάσει στο 6,1% και ο συνολικός αριθμός των καναλιών στην ευρύτερη περιοχή θα αγγίξει τα 2.850.
http://advanced-television.com/2015/06/26/38500-tv-channels-by-2024

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κεραία DAT 790 LTE HD B.O.S.S. της TELEVES.

Περιγραφή:
   Η κεραία DAT 790 LTE HD B.O.S.S. της TELEVES (σε συσκευασία του ενός [1] τεμαχίου), παρέχει σήμα με παθητική αλλά και ενεργή λειτουργία με AGC και ΙΣΟΣΤΑΘΜΙΣΗ, απορρίπτοντας τις συχνότητες 4G-LTE πάνω απο 790 MHZ [Ch 60]. Η απόρριψη γίνεται μέσω της διάταξης των στοιχείων αλλά και επιπλέον μέσω του κυκλώματος του ενεργού (με DC) διπόλου Β.Ο.S.S. δίνοντας λύση σε κάθε εγκατάσταση και παρέχοντας την ιδανική στάθμη εξόδου κάθε φορά, αποφεύγοντας φαινόμενα ενδοδιαμόρφωσης και υπερφόρτωσης του σήματος λόγω ύπαρξης δικτύου 4G. Διαθέτει εξαιρετική ποιότητα κατασκεύης και συνολική προστασία απο την οξείδωση.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- Παθητική και Ενεργή λειτουργία
- Μπάντα: UHF 470-790 ΜΗΖ [κανάλια 21-60]
- Απολαβη (παθητική): 15dB
- Απολαβή (ενεργή) : 32dB max
- Στάθμη εξόδου(μόνο ενεργή): Αυτορυθμιζόμενη
- Θόρυβος (ενεργή μόνο): 1,2dB
- Συνιστώμενη στάθμη σήματος (παθητική): >75 dBμV
- Συνιστώμενη στάθμη σήματος (ενεργή) : <75 dBμV
- Τροφοδοσία παθητική: 0 Vcc
- Τροφοδοσία ενεργή : 12-24 Vcc
- Κατανάλωση (ενεργή μόνο): 45 mA/24ν, 35/12ν
- 'Ανοιγμα στοιχείων λοβού: 30 μοίρες
- Φορτίο ανέμου: 120N (@ 130 Km/h), 165N (@ 150 Km/h)
- Διαστασεις συσκευασίας: 80χ41χ7 εκ. 

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  edision.gr.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Thor 7 στη 1 μοίρα δυτικά.

    Ο νέος δορυφόρος Thor 7 ολοκλήρωσε τις δοκιμές του σε τροχιά και έφτασε στην τελική τροχιακή του θέση, στη 1 μοίρα Δυτικά. Η Telenor Satellite Broadcasting είπε ότι ο δορυφόρος παραδόθηκε επίσημα στο κέντρο ελέγχου των δορυφόρων της στις 16 Ιουνίου. Ο Thor 7 εκτοξεύθηκε με επιτυχία με πύραυλο Ariane 5 στις 26 Απριλίου 2015.

Ο Thor 7 είναι έτοιμος τώρα για την εμπορική εκμετάλλευση του φορτίου των 11 transponder στην Ku-band, που παρέχουν την αναγκαία δυνατότητα ανάπτυξης για τηλεοπτικές υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη, και ειδικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
http://www.broadbandtvnews.com/2015/06/22/thor-7-sets-up-home-at-1-west/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΕΕΤΤ: Βελτιωμένη έκδοση για το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) για το ταχυδρομικό δίκτυο.

    Η ΕΕΤΤ ανέπτυξε και διαθέτει και στην αγγλική γλώσσα βελτιωμένη έκδοση για το Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) για το ταχυδρομικό δίκτυο, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα τη θερινή περίοδο.

Διαθέσιμη ως «ΕΕΤΤ postal» στο App Store και στο Android Market, η εφαρμογή εντοπίζει το πλησιέστερο ταχυδρομικό σημείο εξυπηρέτησης (καταστήματα, πρακτορεία, γραμματοκιβώτια κ.λπ.) και απεικονίζει τη βέλτιστη διαδρομή από το σημείο θέσης προς το σημείο της επιλογής.

Η ΕΕΤΤ, με το προηγμένης τεχνολογίας Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών, συμβάλλει στη διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού για τους ταχυδρομικούς παρόχους και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών για διαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση και εξυπηρέτηση στην ταχυδρομική αγορά.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στις online εφαρμογές της ΕΕΤΤ στο http://www.eett.gr.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Έλεγχος της τηλεόρασης με τη σκέψη!

     Το BBC αποκάλυψε λεπτομέρειες ενός πειράματος που διεξήγαγε που επιτρέπει τον έλεγχο των τηλεοράσεων αποκλειστικά με τα εγκεφαλικά κύματα. Σε συνεργασία με την τεχνολογική εταιρεία This Place, ο οργανισμός υποστηρίζει ότι ανάπτυξε μία μέθοδο η οποία δίνει τη δυνατότητα επιλογής των προγραμμάτων της τηλεόρασης με μία φθηνή συσκευή ανάγνωσης των εγκεφαλικών κυμάτων.
Η συσκευή λειτουργεί με μία πειραματική έκδοση της on demand πλατφόρμας iPlayer του BBC, που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινούν και να διαχειρίζονται την εφαρμογή με τη συγκέντρωση ή χαλάρωση της σκέψης τους.
«Είναι ένα εσωτερικό πρωτότυπο που σχεδιάστηκε για να δώσει στους δημιουργούς των προγραμμάτων, στους τεχνολόγους και σε άλλους χρήστες, μία ιδέα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αυτή στο μέλλον», λέει ο Cyrus Saihan, επικεφαλής τους τμήματος της επιχειρησιακής ανάπτυξης του τμήματος Digital του BBC.
Στην πρώτη δοκιμή 10 εργαζόμενοι του BBC δοκίμασαν την εφαρμογή, και μπόρεσαν να ξεκινήσουν τον iPlayer και να αρχίσουν να παρακολουθούν ένα πρόγραμμα μέσω της συσκευής ανάγνωσης.
O Saihan πιστεύει ότι το είδος αυτής της τεχνολογίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από μία σειρά από αναπηρίες, οι οποίοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πολύ εύκολα τα παραδοσιακά τηλεκοντρόλ.
Η τεχνολογία πίσω από το πείραμα

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Τηλεοράσεις για επαγγελματίες και μη!

   Στην προσπάθειά της να καλύψει πληρέστερα τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, η Ψηφιακή Τεχνολογία εισάγει και διαθέτει στην χονδρική αγορά, πλήρη γκάμα τηλεοπτικών συσκευών. Έτσι, διαθέτει τηλεοράσεις των διάσημων οίκων Samsung, LG και Toshiba, ενώ εισάγει και τα οικονομικότερα μοντέλα της εταιρίας TV Star. Πρόσφατα εμπλούτισε την γκάμα της με νέες τηλεοπτικές συσκευές. Πρώτα από όλα έχουμε τις φορητές τηλεοράσεις 7 και 9 ιντσών της εταιρίας TV Star. Οι «μικρές» διαθέτουν ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB-T/MPEG-4, αλλά και θύρα USB για σύνδεση σκληρού δίσκου, μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται οι ισχυρές λειτουργίες multimedia player των συσκευών. Οι φορητές τηλεοράσεις TV Star συνοδεύονται από ενσωματωμένη μπαταρία και αντάπτορα αυτοκινήτου για την φόρτισή της. Πολύ ιδιαίτερη είναι και η νέα τηλεόραση της Samsung 24D310 ES/EN, που έρχεται με 24άρα οθόνη και εκτός από επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB-T/MPEG-4, διαθέτει και δορυφορικό δέκτη, αλλά και αναλογικό επίγειο δέκτη, κάτι που τις επιτρέπει την λήψη επίγειων ψηφιακών και αναλογικών καναλιών, αλλά και δορυφορικών καναλιών. Αν σε αυτά συνδυάσετε και το Hotel menu που διαθέτει αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μία πολύ σοβαρή πρόταση για χρήση σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα, σκάφη, κτλ. Η μεταφορά των ρυθμίσεων και των καναλιών, γίνεται εύκολα και γρήγορα μέσω USB stick. Φυσικά διαθέτει πλήρεις λειτουργίες media player, ενώ η υποδοχή CI+ επιτρέπει υπό όρους την αναπαραγωγή και συνδρομητικών καναλιών. Τέλος, η Ψηφιακή Τεχνολογία εισάγει και την Samsung LT28D310EW/EN, με 28άρα οθόνη και Hotel menu, ιδανική για ξενοδοχεία ή οικίες.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ομάδα εργασίας για τη βελτίωση του χάρτη συχνοτήτων από το Υπουργείο Υποδομών.

    Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού αποφάσισε τη συγκρότηση μίας ομάδας έργου που θα μελετήσει και παρουσιάσει προτάσεις για τη βελτίωση του χάρτη συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η ομάδα θα λάβει υπόψη ανάμεσα στα άλλα τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί από βουλευτές, δημοτικές αρχές και πολίτες για την ψηφιακή κάλυψη πολλών περιοχών της χώρας σε σχέση με τον υφιστάμενο χάρτη συχνοτήτων και μία προηγούμενη μελέτη για την ψηφιακή τηλεόραση που είχε ανατεθεί στο ΕΜΠ στις αρχές του 2012. Η ομάδα εργασίας θα εξετάσει ακόμα και τη δυνατότητα επέκτασης των ψηφιακών συχνοτήτων στην μπάντα των VHF, αν κριθεί απαραίτητο για την αύξηση της χωρητικότητας των δικτύων, ενώ θα λάβει υπόψη τις τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών αλλά και τις προτάσεις που αφορούν το φάσμα των UHF για την Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Ραδιοεπικοινωνίες της ITU, WRC15. Η ομάδα θα πρέπει να παρουσιάσει την εισήγηση της έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Αναλυτικά η απόφαση, που υπογράφεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Χρήστο Σπίρτζη, προβλέπει:

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μερικές συχνές απορίες και οι απαντήσεις τους για την Ψηφιακή Τηλεόραση από την ΕΕΤΤ.

1. Είναι η ΕΕΤΤ ανεξάρτητη αρχή ή είναι ρυθµιστική αρχή και τι ρόλο έχει στο πεδίο της ψηφιακής τηλεόρασης; Η ΕΕΤΤ έχει ρητά εκ του νόµου διπλή ιδιότητα, είναι ανεξάρτητη διοικητική αρχή (άρθρο 6 παρ. 2 Ν.4070/2012) και είναι και εθνική ρυθµιστική αρχή σε θέµατα παροχής δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών (άρθρο 6 παρ. 1 Ν.4070/2012). Υπό τη διπλή αυτή ιδιότητα, διενήργησε τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης για τον ιδιώτη πάροχο δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης – δηλαδή για τον µεταφορέα του σήµατος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθµών – όπως αυτή προσδιορίστηκε από τη σχετική υπουργική απόφαση. Ο νόµος ορίζει ότι στο πεδίο αυτό η ΕΕΤΤ γνωµοδοτεί και διεκπεραιώνει, ενώ οι αποφάσεις λαµβάνονται από το νοµοθέτη και το Υπουργείο Υποδοµών.

2. Ελέγχεται η ΕΕΤΤ ή είναι ανεξέλεγκτη; Η ΕΕΤΤ, ως ανεξάρτητη διοικητική αρχή, υπόκειται σε δικαστικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο δηλαδή ελέγχεται συνέχεια από τα διοικητικά δικαστήρια (∆ιοικητικό Εφετείο, Συµβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο) και από τις αρµόδιες Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων. Η ΕΕΤΤ ως ανεξάρτητη αρχή δεν υπόκειται στον ιεραρχικό έλεγχο της ∆ιοίκησης – όπως ο νόµος ρητά ορίζει: «η ΕΕΤΤ ενεργεί ανεξάρτητα και δεν ζητά ούτε λαµβάνει οδηγίες από κανένα άλλο φορέα».

3. Επιτρέπεται να κατακυρωθεί ανοικτός, διεθνής, δηµόσιος διαγωνισµός όπως αυτός που διενήργησε η ΕΕΤΤ για τον πάροχο δικτύου ΨΤ σε έναν και µοναδικό διαγωνιζόµενο; Ναι, επιτρέπεται. Η συµµετοχή ενός ενδιαφεροµένου και η κατακύρωση σε αυτόν του δικαιώµατος δεν αντιβαίνει ούτε στο εθνικό δίκαιο (βλ. σχετική νοµολογία του Συµβουλίου Επικρατείας ΣτΕ (ασφαλ) 378/2009 και ΣτΕ ΕΑ 33/2009, 1803/2008) ούτε και στο ευρωπαϊκό δίκαιο (βλ. ad hoc επί τούτου απάντηση της αρµόδιας Επιτρόπου σε σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 13/10/2014).

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Οι Ελβετοί εγκρίνουν το νέο σύστημα για το τηλεοπτικό τέλος.

    Η Ελβετία ετοιμάζεται να αλλάξει το σύστημα που αφορά την είσπραξη του τηλεοπτικού τέλους. Σε ένα δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, πάνω από το 50% των ψήφων ήταν υπέρ του νέου συστήματος.
Το ετήσιο τηλεοπτικό τέλος δεν θα συνδέεται με την κατοχή ενός τηλεοπτικού δέκτη, ή άλλης συσκευής που έχει τη δυνατότητα λήψης των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Μέχρι τώρα, οι καταναλωτές που δεν έχουν κανένα μέσο για την παρακολούθηση ή ακρόαση των προγραμμάτων αυτών, δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το τέλος, που σήμερα φτάνει στα 451 ελβετικά φράγκα (429 ευρώ). Αν ληφθεί υπόψη ότι το τέλος πρέπει να πληρωθεί ακόμα κι αν υπάρχει ραδιοφωνικός δέκτης σε αυτοκίνητο, είναι ουσιαστικά ένας «φόρος» που αφορά σχεδόν το 100% του πληθυσμού.
Οι νέοι κανόνες, που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2018-19, υποχρεώνουν όλα τα νοικοκυριά να πληρώνουν το τέλος. Το τέλος θα το πληρώνουν επίσης οι πολίτες που δεν έχουν ελβετική υπηκοότητα, αλλά έχουν εξοχική κατοικία στη χώρα.
Το καλό νέο για τους Ελβετούς, είναι ότι μειώνεται το ύψος του τέλους, στα 400 ελβετικά φράγκα.
Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν και σε επιχειρήσεις, με ετήσιο τζίρο πάνω από τα 500.000 φράγκα. Οι επιχειρήσεις με τζίρο από 500.000 έως 1.000.000 φράγκα θα πληρώνουν 400 φράγκα, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες, θα πληρώνουν τέλη που ξεκινούν από τα 1000 φράγκα.
Όσοι ήταν αντίθετοι στο νέο σύστημα, ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για όσους δεν παρακολουθούν τηλεόραση και δεν ακούν ραδιοφωνικούς σταθμούς, ή για το μικρό τμήμα του πληθυσμού που ζει σε περιοχές που δεν υπάρχει λήψη των σημάτων αυτών για τεχνικούς λόγους.
http://advanced-television.com/2015/06/16/swiss-approve-new-tv-licence-system/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης Digiquest 400 HD.

Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης High Definition
  • Με θύρα HDMI, 1 Scart, 1 Ψηφιακή ήχου (Coaxial )
  • Μεγάλο τηλεχειριστήριο
  • Με Ελληνικό μενού επιλογών
  • Με ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG) στα Ελληνικά
  • Με Teletext στα Ελληνικά
  • Με εγγραφή προγράμματος σε εξωτερική συσκευή USB stick ή σκληρό δίσκο με σύνδεση USB
  • Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής (MP3) από εξωτερική συσκευή USB stick ή σκληρό δίσκο με σύνδεση USB
  • Προβολή φωτογραφιών (JPG, JPEG, BMP) από εξωτερική συσκευή USB stick ή σκληρό δίσκο με σύνδεση USB
  • Αναπαραγωγή ταινιών σε πολλές μορφές (όπως MPG, MPEG, VOB, AVI, TS, MP4, MKV, MOV κλπ) και με εξωτερικούς υπότιτλους από εξωτερική συσκευή USB stick ή σκληρό δίσκο με σύνδεση USB.
  • Εγγύηση: 2 χρόνια
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  digital-t.gr.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση για κακόβουλο λογισμικό στο Facebook!

    Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για την εκ νέου διάδοση κακόβουλου λογισμικού (Backdoor Trojan), που είχε εμφανιστεί ξανά κατά το παρελθόν και εξαπλώνεται με την εμφάνιση ανάρτησης με πορνογραφικό βίντεο στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook».
Συγκεκριμένα, όπως και στο παρελθόν, η επίμαχη ανάρτηση εμφανίζεται να έχει κοινοποιηθεί από «φίλο» του χρήστη στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» και να έχουν επισημανθεί σε αυτήν με ετικέτα (tag) πλήθος «φίλων» του. Εάν ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο της ανάρτησης, μεταφέρεται σε απατηλή ιστοσελίδα, όπου παίζουν τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο και στη συνέχεια σταματάει η αναπαραγωγή του, εμφανίζοντας μήνυμα, το οποίο ενημερώνει τον χρήστη ότι απαιτείται να «κατεβάσει» μια αναβάθμιση του λογισμικού Adobe Flash Player (InstallFlashPlayer.exe).
Στην περίπτωση που ο χρήστης συναινέσει και «κατεβάσει» το αρχείο, τότε μολύνεται από το κακόβουλο λογισμικό (Backdoor Trojan), το οποίο έχει τη δυνατότητα να «παρακολουθεί» το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του μολυσμένου υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μπορούν να υποκλαπούν κωδικοί και επικοινωνίες πάσης φύσεως (κωδικοί e-banking, αριθμοί πιστωτικών καρτών, κωδικοί πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.ά.).
Επιπρόσθετα, το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα μετά την εγκατάστασή του και τη μόλυνση του υπολογιστή, να αναρτά αυτόματα στο λογαριασμό «Facebook» του χρήστη το επίμαχο πορνογραφικό βίντεο, κάνοντας ταυτόχρονα επισήμανση (tag) φίλους του, με σκοπό την περαιτέρω αυτοδιάδοσή του. Με αυτό τον τρόπο, το κακόβουλο λογισμικό εξαπλώνεται, μέσω της πλατφόρμας «Facebook», μολύνοντας μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για νεότερη έκδοση του προηγούμενου ιού με κύριο χαρακτηριστικό τη γρηγορότερη εξάπλωσή του.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

3 επαγγελματικές προτάσεις.

    Η Ψηφιακή Τεχνολογία, σας παρουσιάζει 3 σοβαρές επαγγελματικές προτάσεις της εταιρίας Fracarro. Πρώτα από όλα έχουμε το άκρως επαγγελματικό headend 3DGFLEX, που έρχεται σε modular μορφή κάτι που σημαίνει ότι την ακριβή σύνθεσή του μπορείτε να την διαμορφώσετε ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη σας. Το headend διακρίνεται για τον μοντέρνο προγραμματισμό του που επιτυγχάνεται τοπικά ή από οπουδήποτε μέσω μοντέρνου web interface. Η δεύτερη πρόταση αφορά τους επαγγελματίες που ψάχνουν έτοιμες λύσεις. Το compact headend της Fracarro με το όνομα Compact Line περιλαμβάνει 6 δέκτες QPSK και 6 AV modulators, ώστε να αναμεταδώσει 6 δορυφορικούς transponders DVB-S σε 6 επίγεια ψηφιακά multiplex. Η Τρίτη και τελευταία μεγάλη πρόταση της εταιρίας Fracarro είναι ο D-MATRIX 4S EVO. Πρόκειται για έναν μοντέρνο transmodulator που έρχεται να μετατρέψει 4 δορυφορικούς transponders DVB-S/S2, σε 4 επίγεια ψηφιακά multiplex (DVB-T ή DVB-C). Φυσικά υποστηρίζει σε είσοδο και έξοδο σήματα υψηλής ευκρίνειας HD. Καλύψτε τώρα τις επαγγελματικές σας ανάγκες με τα επαγγελματικά συστήματα Fracarro της Ψηφιακής Τεχνολογίας. Και εφόσον επιλέξετε για την αγορά σας την ηλεκτρονική οδό, μέσω του B2B site της εταιρίας, κερδίστε έκπτωση 2% μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Σε 870.000 νοικοκυριά το δορυφορικό σήμα της SES στην Ελλάδα.

   Η SES Astra, ο κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως, παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας Satellite Monitor, η οποία καταγράφει την ανάπτυξη της αγοράς δορυφορικών και ευρυζωνικών τηλεοπτικών υπηρεσιών σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Pietro Guerrieri, Γενικός Διευθυντής της SES Italia.

Η SES κατέχει και διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους εμπορικών δορυφόρων, παγκοσμίως

Περισσότεροι από 50 δορυφόροι καλύπτουν το 99% της γης

Επιλεγμένος συνεργάτης των μεγαλύτερων τηλεοπτικών σταθμών, παρόχων επικοινωνίας, κρατικών υπηρεσιών και οργανισμών σε ολόκληρο τον κόσμο

• Κάλυψη 312 εκ. οικιακών χρηστών το 2014

• Αναμετάδοση του μεγαλύτερου αριθμού καναλιών HD (πάνω από 1.900 κανάλια) το Q1/2015

Παγκόσμια κάλυψη και τοπική τεχνική υποστήριξη

• Περισσότεροι από 1.230 υπάλληλοι σε ολόκληρο τον κόσμο

• Παρουσία σε 23 γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως

Κορυφαίος πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών με κύκλο εργασιών €1.919 εκ. το 2014

Εκκρεμείς συμβάσεις ύψους €7,3 δις (2014)

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ψηφιακός Δέκτης Digiquest 400 HD.

Επίγειος Ψηφιακός Δέκτης High Definition

    Με θύρα HDMI, 1 Scart, 1 Ψηφιακή ήχου (Coaxial )
    Μεγάλο τηλεχειριστήριο
    Με Ελληνικό μενού επιλογών
    Με ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG) στα Ελληνικά
    Με Teletext στα Ελληνικά
    Με εγγραφή προγράμματος σε εξωτερική συσκευή USB stick ή σκληρό δίσκο με σύνδεση USB
    Αναπαραγωγή αρχείων μουσικής (MP3) από εξωτερική συσκευή USB stick ή σκληρό δίσκο με σύνδεση USB
    Προβολή φωτογραφιών (JPG, JPEG, BMP) από εξωτερική συσκευή USB stick ή σκληρό δίσκο με σύνδεση USB
    Αναπαραγωγή ταινιών σε πολλές μορφές (όπως MPG, MPEG, VOB, AVI, TS, MP4, MKV, MOV κλπ) και με εξωτερικούς υπότιτλους από εξωτερική συσκευή USB stick ή σκληρό δίσκο με σύνδεση USB.
    Εγγύηση: 2 χρόνια

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digital-t.gr.

Mistral Magic Box. Ψηφιακή εικόνα με μόλις 22dBμV!

    Ο μικρών διαστάσεων ενισχυτής γραμμής Magic Box της Mistral αποτελεί την πιο απλή λύση για άμεση βελτίωση του σήματος λήψης της επίγειας κεραίας. Έτοιμος να προσαρμοστεί απευθείας πίσω στην είσοδο RF in του επίγειου δέκτη, ο Magic Box παρεμβάλλεται μεταξύ της κεραίας και του δέκτη ενισχύοντας το φάσμα των UHF με 18dB. Την τροφοδοσία του αναλαμβάνει ο ίδιος ο δέκτης μέσω της τάσης 5V για την κεραία, οπότε ουσιαστικά η προσαρμογή του είναι απλούστατη. Πέρα από την ευκολία στη χρήση του, ο Magic Box είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός εξαιτίας της ευαισθησίας του και πιο συγκεκριμένα από την ικανότητά του να «ανοίξει» ψηφιακά κανάλια με στάθμη μόλις 22dBμV. Ενσωματώνοντας ταυτόχρονα φίλτρο LTE, ο Magic Box μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιοχές όπου μεταδίδονται σήματα 4G, απορρίπτοντας τις συχνότητες που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα.
Μέχρι σήμερα οι μόνες συσκευές της Mistral που διέθεταν ενισχυτές χαμηλού θορύβου ήταν οι δύο κεραίες δωματίου Julia και Julia HD, ο ενισχυτής VU3sF 40dB και ο ενισχυτής γραμμής L269 22dB. Ένα νέο προϊόν ήρθε να προστεθεί στην γκάμα προϊόντων της Mistral. Πρόκειται για το Magic Box. Αυτή η μικρή συσκευή, περιλαμβάνει έναν ενισχυτή χαμηλού θορύβου 18dB στα UHF και -0,5dB στα VHF. Η τάση τροφοδοσίας παρέχεται από τον ίδιο τον ψηφιακό δέκτη ενεργοποιώντας την τάση της κεραίας από το μενού του δέκτη. Η ευαισθησία του, όπως και των άλλων συσκευών χαμηλού θορύβου της Mistral, είναι κατά 6dB χαμηλότερη από αυτή του ψηφιακού δέκτη. Έτσι λοιπόν, ενώ όλοι οι δέκτες ανοίγουν ψηφιακά σήματα περίπου από 28dBμV και άνω, με το Magic Box μπορούμε να κατέβουμε μέχρι τα 22dBμV. Ταυτόχρονα, ο Magic Box ενσωματώνει φίλτρο LTE, απορρίπτοντας τα σήματα 4G.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αναπροσαρμογή τιμών για τον OTE TV απο 20/08;

    Πληροφορίες που θέλουν τον OTE TV να προχωράει σε αναπροσαρμογή τιμών απο 20/08 και εν όψει Champions και Europa League δημοσιεύτηκαν σε κάποια δορυφορικά fora και είναι πιθανόν να έχουν βάση. Συμφωνα με τις πληροφορίες αυτές οι νέες τιμές συνδρομών θα διαμορφωθούν ως εξής :
Νέες τιμές απο 20 Αυγούστου για νέους και υπάρχοντες πελάτες OTE TV.
24,90€ Full Pack 24μηνη δέσμευση
22,90€ Sports Pack 24μηνη δέσμευση
26,90€ Full Pack 12μηνη δέσμευση
24,90€ Sports Pack 12μηνη δέσμευση
Οι υπάρχοντες πελάτες μπορούν είτε να μεταβούν σε κάποιο απο τα παραπάνω πακέτα είτε να υποβάθμισουν το πακέτο τους, είτε να καταγγείλουν την σύμβαση αζημίως επιστρέφοντας τον παρεχόμενο εξοπλισμό.
Εδώ να θυμίσουμε ότι ο OTE TV απο το καλοκαίρι του 2015 παίρνει την σκυτάλη απο τη Nova και θα ξεκινήσει τις δικές του μεταδόσεις όπου : στο Champions League, θα προβάλει: Aποκλειστικά όλους τους αγώνες των Play off της διοργάνωσης και τις 2 αγωνιστικές ημέρες. Αποκλειστικά, από την φάση των ομίλων μέχρι τον τελικό, όλους τους αγώνες της Τρίτης. Αποκλειστικά, από την φάση των ομίλων μέχρι τον τελικό, όλους τους αγώνες της Τετάρτης, πλην ενός κάθε φορά που θα προβάλλεται σε παράλληλη μετάδοση από τον OTE TV και ένα κανάλι ελεύθερης μετάδοσης (ο τελικός θα προβληθεί παράλληλα από κανάλι ελεύθερης μετάδοσης). Στο Europa League, ο ΟΤΕ TV έχει εξασφαλίσει σε αποκλειστικότητα και τους 204 αγώνες της διοργάνωσης μέχρι τον τελικό (ο τελικός θα παραχωρηθεί από τον ΟΤΕ TV για παράλληλη προβολή σε κανάλι ελεύθερης μετάδοσης).

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Άδειασε αλλά ξαναγέμισε, ο περιζήτητος Digital Line HDT-440 RF.

   Είναι γεγονός ότι η εξαντλητική ζήτηση, σε συνδυασμό με την μεγάλη διεισδυτικότητα της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην ελληνική αγορά, αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την εξάντληση των αποθεμάτων των επίγειων ψηφιακών δεκτών. Η έλλειψη όμως αυτή, δεν κράτησε περισσότερο από δύο μέρες, αφού στην Ψηφιακή Τεχνολογία, αποβιβάστηκε ήδη ένας νέος στόλος επίγειων ψηφιακών δεκτών. Ο περιζήτητος Digital Line HDT-440 RF βρίσκεται πλέον στις αποθήκες της Ψηφιακής Τεχνολογίας σε άφθονο στοκ. Να θυμίσουμε ότι στην κατηγορία του είναι ο πιο οικονομικός δέκτης της αγοράς, αφού δεν υπάρχει άλλος HD επίγειος δέκτης με διαμορφωτή RF, αλλά και τηλεχειριστήριο 2:1 για ταυτόχρονο έλεγχο τηλεόρασης και δέκτη από το ίδιο κοντρόλ.
Ταυτόχρονα κατέφθασαν και δύο πάρα πολύ οικονομικά μοντέλα, που η τιμή χονδρικής τους αναμένεται να εκπλήξει κάθε επαγγελματία. Ο λόγος για τους ιταλούς Digiquest 7600 HD και Digiquest 400 HD. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται και ο πολύς Globo T90, ο οποίος αποτελεί ένα πολύ ποιοτικό μοντέλο, σε άκρως ανταγωνιστική τιμή. Λύσεις υπάρχουν και για όσους προτιμούν την δορυφορική αντί της επίγειας λήψης. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα μοντέλα Golden Media FTA και Globo XS65, τα οποία λαμβάνουν όλα τα μεγάλα ελληνικά κανάλια από τις 3 ανατολικά. Τέλος, όσοι επαγγελματίες επιθυμούν να κάνουν τις παραγγελίες τους ηλεκτρονικά, από το Β2Β site της Ψηφιακής Τεχνολογίας, μπορούν να απολαμβάνουν επιπλέον έκπτωση 2% μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Τα ελεύθερα Γερμανικά κανάλια.

   Η γερμανική γλώσσα, αν και δεν θεωρείται διεθνής, αποτελεί την πιο διαδεδομένη μητρική γλώσσα της Ευρώπης, καθώς ομιλείται ευρέως σε τρείς χώρες, με μεγαλύτερη φυσικά την ενιαία Γερμανία. Σε ότι αφορά την χώρα μας, πέρα από το αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων να μάθουν την γλώσσα του εμπορίου, ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα εύρεσης εργασίας αργότερα, υπάρχει και σημαντικός αριθμός ατόμων που ζει στην Ελλάδα ενώ έχει μεγαλώσει στην Γερμανία και θέλει να διατηρήσει την επαφή με την γερμανική κουλτούρα και γλώσσα. Όλα αυτά καθιστούν ιδιαίτερα περιζήτητα τα ελεύθερα γερμανικά!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ιστορική αναδρομή της δορυφορικής TV στην Ελλάδα. Δορυφόροι και κανάλια που θυμόμαστε

    Όσοι από εμάς είναι μεγαλύτεροι των 30 ετών μπορεί να θυμούνται την εποχή που η χώρα μας διέθετε όλα κι όλα μόλις 2 κανάλια, τις ΕΡΤ1-ΕΡΤ2 που λίγο πιο παλιά ονομάζονταν ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ. Όσοι ζούσαν κοντά στα σύνορα μπορεί να έπιαναν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες και κάποιο τρίτο κανάλι γειτονικής χώρας... αλλά ως εκεί! Οι περισσότερες παλιές τηλεοράσεις λειτουργούσαν χωρίς τηλεχειριστήριο και διέθεταν από 5 ως 10 θέσεις μνήμης για διαφορετικά κανάλια. Για να αλλάξουμε κανάλι... σηκωνόμασταν από τον καναπέ και πατούσαμε το πλήκτρο 1 ή το πλήκτρο 2! Αν κάποιος τότε μας μιλούσε για μια εποχή που θα μπορούσαμε να έχουμε εκατοντάδες η χιλιάδες κανάλια στον τηλεοπτικό μας δέκτη, είναι σίγουρο πως θα του ρίχναμε μερικές σφαλιάρες για να συνέλθει!
Το 1983 διάβασα για πρώτη φορά σε γαλλικό περιοδικό άρθρο που αναφερόταν στους μελλοντικούς γεωστατικούς δορυφόρους, που θα μπορούσαν να μεταδίδουν τηλεοπτικό σήμα πολύ έξω από τα γεωγραφικά σύνορα μιας χώρας και αυτό μου «άνοιξε την όρεξη» για την μελλοντική λήψη γαλλικών καναλιών. Η πρώτη φορά όμως που είδα με τα μάτια μου δορυφορικό κανάλι ήταν στα τέλη του 1987, όταν σε κάποια έκθεση ηλεκτρονικών στην πόλη μου ανάμεσα στα VHS βίντεο φιγουράριζε και μία τηλεόραση της Φιλανδικής Salora, η οποία συνδέονταν με ένα κάτοπτρο μόλις 1.2m και έκανε λήψη του ρωσικού καναλιού Horizont από τις 14 μοίρες δυτικά σε μπάντα C, διαθέτοντας ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη!