Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Οι κρυφές δυνατότητες των δορυφορικών δεκτών.

    Σήμερα θα δούμε αναλυτικά τις σημαντικότερες «άλλες χρήσεις» των δεκτών, οι οποίες συχνά δεν είναι εμφανείς και με λίγες εξαιρέσεις εμφανίζονται ως bonus μετά το φόρτωμα ανεπίσημων λογισμικών στο δέκτη μας, παρόλο που η πλειοψηφία των δυνατοτήτων αυτών δεν έχουν κάτι το παράνομο. Μερικές από αυτές τις βρίσκουμε και στα επίσημα λογισμικά, όπως π.χ. την αναπαραγωγή μέσω του δέκτη αρχείων MP3 από εξωτερικό δίσκο ή USB stick, την εμφάνιση φωτογραφιών στην οθόνη μας και φυσικά τις εγγραφές σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Ας δούμε λοιπόν τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με τον δέκτη μας… αν βαριόμαστε να δούμε δορυφορικά κανάλια και εφόσον βέβαια έχουμε μεριμνήσει να αγοράσουμε ένα μοντέλο που είναι… ιδιαίτερα προικισμένο!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Κεραία Emme Esse 125 Aluminum Δορυφορική κεραία 125 cm αλουμινίου.

    Διαθέσιμη από την Edision η νέα δορυφορική κεραία 125 Aluminum της Emme Esse. Το κάτοπτρο έχει την ιδανική διάμετρο 125cm για απλές αλλά και απαιτητικές λήψεις σε κάθε περιοχή της χώρας. Υποστηρίζει απολαβή 42,5dB και έχει φαρδύ βραχίονα στήριξης LNB 30 έως 70mm. Το υψηλής ποιότητας κατασκευής κάτοπτρο είναι λευκό και δεν έχει λογότυπο, ώστε να μπορεί να τοποθετήσει ο τεχνικός το δικό του.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

H Mediaset διακόπτει την ελεύθερη δορυφορική μετάδοση των καναλιών της

   Μία δυσάρεστη έκπληξη ετοιμάζει η ιταλική Mediaset για τους φίλους των δορυφορικών καναλιών της. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2015 η Mediaset θα κρυπτογραφήσει την δορυφορική μετάδοση των τριών βασικών της καναλιών, Canale Cinque, Italia Unο και Rete Quattro. Η λήψη τους θα είναι δυνατή πλέον μόνο μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης ή της δορυφορικής πλατφόρμας Tivusat.
Η απόφαση της Mediaset έρχεται μετά την μη επίτευξη συμφωνίας με τον ιταλικό Sky για την χρήση του περιεχομένου των εκπομπών της Mediaset από τους αποκωδικοποιητές του.
Η Mediaset ζητά από τον Sky 110 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα αναμετάδοσης των εκπομπών της, όμως η ιταλική ρυθμιστική αρχή AGCOM λέει ότι η απαίτηση αυτή ισχύει μόνο για την RAI.
http://www.tvblog.it/post/1167653/sky-canali-mediaset-criptati-dal-7-settembre.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

HDMI spliter 4 Εξόδων 3D

Περιγραφή:
Ενεργό HDMI Splitter, 4 δρόμων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
- Υποστηρίζει 480p, 576p, 720p, 1080i, 1080p, 1920 x 1200
- Συμβατό με HDCP
- Υποστηρίζει HDMI και HDMI-DVI σύνδεση (με adaptor)
- Ρυθμός μεταφοράς σήματος: εώς 10.2 Gbps
- Εύρος μπάντας: εως 340 ΜΗΖ
- Έτοιμο προς λειτουργία
- Επίχρυσες επαφές
- 3D συμβατότητα
- Είσοδοι: 1
- Έξοδοι: 4
- Σύνδεση: HDMI 19 PIN Typ A
- Τροφοδοσία: DC 5V (περιλαμβάνεται)

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  edision.gr.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Το νέο Apple TV θα είναι ελαφρύτερο και με ανανεωμένη εμφάνιση.

   Το νέο Apple TV με βάση πάντα τις φήμες θα κάνει και αυτό την επίσημη εμφάνιση του δίπλα στα iPhone 6S και 6S Plus στις αρχές Σεπτεμβρίου με νέο hardware αλλά και σημαντικές αναβαθμίσεις στο λογισμικό του.
Για ακόμη μια φορά οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την συσκευή να έχει έναν Α8 επεξεργαστή καθώς και ένα τελείως νέο χειριστήριο με ικανότητες touch.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μου μας έρχονται σήμερα από το 9to5Mac το νέο Apple TV θα έχει μια ανανεωμένη διεπαφή πολύ διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα αλλά θα κρατήσει την grid εμφάνιση.
“Αν και το νέο σύστημα θα έχει νέο τρόπο scrolling μεγάλων εικονιδίων μας έχουν πει πως η γενική αισθητική θα μοιάζει με την σημερινή εμφάνιση” αναφέρει χαρακτηριστικά το site.
Τέλος να αναφέρουμε πως το νέο Apple TV μάλλον θα έχουν και για πρώτη φορά την δυνατότητα υποστήριξης  εφαρμογών τρίτων.

Πηγή: Αναδημοσίευση από το blog appleworldhellas.com.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Κεραία TELEVES "V"-ZENIT.

149201 "V" ZENIT LTE Ch.21-58/59/60
   Η κεραία TELEVES "V"-ZENIT εφαρμόζει την τεχνολογία Channel Selection Geometry (CSG).
Η τεχνολογία CSG (channel selection geometry) αποτελεί μιά πρωτοποριακή αντίληψη στον σχεδιασμό και την κατασκευή τηλεοπτικών κεραιών, καθώς η ίδια η κεραία λειτουργεί και ώς φίλτρο συχνοτήτων μέσω μεταβολής της γεωμετρίας των στοιχείων της.
Με την TELEVES "V"-ZENIT έχετε την επιλογή λειτουργίας τριών (3) διαφορετικών κεραίων, μόνο σε μία (1), καθώς αλλάζοντας την γωνία των κατευθυντήρων, μεταβάλλετε το εύρος συχνότητας λήψης και φιλτράρετε επιλεγόμενα στο κανάλι 58, 59 ή 60.
Μιά κεραία για όλες τις περιοχές με 4G-LTE σήμα, ανεξαρτήτως του καναλιού εφαρμογής του!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
- Μπάντα: UHF, με επιλεγόμενο κανάλι αποκοπής 4G-LTE σήματος
- CH 21 - 58: 470-774 ΜΗΖ
- CH 21 - 59: 470-782 ΜΗΖ
- CH 21 - 60: 470-790 ΜΗΖ
- Απολαβή: dBi 15
- Front-to-Backratio: dB 23
- Φορτίο ανέμου: 130 Km/h N 93, 150 Km/h N 128
- Κατασκευασμένη απο υψηλής πυκνότητας αλουμινένιο κράμα, για μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  edision.gr.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Δύο συλλήψεις για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών.

Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr
   Απάτη σε βάρος εταιρειών συνδρομητικών καναλιών εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Συνελήφθησαν δύο άνδρες, 49 και 28 ετών, που πουλούσουν δορυφορικούς δέκτες οι οποίοι συνδέονταν μέσω διαδικτύου σε συγκεκριμένο server και έδιναν τη δυνατότητα θέασης συνδρομητικών καναλιών χωρίς οι χρήστες να καταβάλουν τη μηνιαία συνδρομή.
Διερευνάται το ύψος της φοροδιαφυγής, που σύμφωνα με εκτίμηση της μίας εκ των εταιρειών ανέρχεται σε 17.000.000 ευρώ.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στις 23 Ιουλίου σε περιοχή της Χαλκιδικής και διενήργησε νομότυπη έρευνα στο κατάστημα του 49χρονου, στο οποίο ο 28χρονος συλληφθείς εργαζόταν ως τεχνικός.
Στον χώρο αποθήκευσης του οχήματος του 49χρονου βρέθηκαν δύο διαδικτυακοί δορυφορικοί δέκτες, οι οποίοι ήταν παράνομα τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι, για να επιτυγχάνουν μέσω του διαδικτύου τη θέαση των συνδρομητικών καναλιών, χωρίς να πληρώνεται η νόμιμη συνδρομή στις εταιρείες. Στον χώρο του καταστήματος βρέθηκε ένας ακόμα διαδικτυακός δορυφορικός δέκτης, επίσης παράνομα τροποποιημένος και προγραμματισμένος.
Το πελατολόγιό τους ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στονν αριθμό των 22.000 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
http://www.naftemporiki.gr

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ενισχυτής δορυφορικού σήματος, από τη θεωρία στην πράξη

    Ο ενισχυτής στην απλή του μορφή ουσιαστικά παρεμβάλλεται εν μέσω καλωδίου καθόδου μεταξύ LNB και δορυφορικού δέκτη, ενώ σε πιο σύνθετες κεντρικού τύπου εγκαταστάσεις παρεμβάλλεται μεταξύ επεκτάσιμων μονάδων πολυδιακοπτών τύπου cascade.
Οι γραμμικοί ενισχυτές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, στους αυτοτροφοδοτούμενους, οι οποίοι τροφοδοτούνται μέσω της τάσης πόλωσης του δέκτη προς το LNB και προορίζονται για πιο απλές εφαρμογές με σταθερό gain που κυμαίνεται στα 10-25dΒ και στους stand alone, που διαθέτουν ξεχωριστό τροφοδοτικό και προορίζονται τόσο για ατομικές εγκαταστάσεις όσο και για κεντρικού τύπου εγκαταστάσεις σε συστοιχίες πολυδιακοπτών (σε αυτήν την περίπτωση το gain φτάνει μέχρι 30dΒ, αλλά ρυθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες της εγκατάστασης). Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις αυτοτροφοδοτούμενων γραμμικών ενισχυτών, που μπορεί να μην υπάρχει ρυθμιστικό απολαβής.
Παρ' όλη την απλοϊκότητα και ευκολία της εγκατάστασης (κυρίως σε οικιακές εφαρμογές) υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που ακολουθούνται για την τοποθέτηση των ενισχυτών γραμμής και την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος.
Η χρήση ενός γραμμικού ενισχυτή δεν μπορεί να εξισορροπήσει την αδυναμία ενός κεραιοσυστήματος να αποδώσει μια ή περισσότερες δορυφορικές συχνότητες. Έτσι εάν για κάποιο λόγο έχουμε αδυναμία λήψης συγκεκριμένων συχνοτήτων, θα πρέπει να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στο κεραιοσύστημά μας και συγκεκριμένα στο μέγεθος του κατόπτρου ή στον συνδυασμό κατόπτρου – LΝΒ.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Mistral 2x112 - 4G Έτοιμος ο νέος ενισχυτής κεντρικής κεραίας.

   Ήδη διατίθεται στην αγορά ο νέος ενισχυτής 2x112 4G της Mistral. Αυτός ο ενισχυτής είναι η εξέλιξη του 2x112 μοντέλο του 2006. Μία από τις διαφορές είναι ότι διαθέτει τρεις εισόδους, μία κοινή για FM, 2-4, 5-12 και S11 - S30 και δύο UHF για τα κανάλια 21 - 60. Οι έξοδοι είναι δύο ανεξάρτητες των 112 dB/μV με μέγιστη ισχύ τα 115 dB/μV. Το νέο αυτό μοντέλο διαθέτει και φίλτρα τηλεφωνίας 3G, 4G και Tetra. Όλος ο ενισχυτής είναι τοποθετημένος μέσα σε μια μεγάλη ψύκτρα. Το τροφοδοτικό τοποθετείται εξωτερικά από την ψύκτρα αποτελούμενο από τρείς παράλληλους μετασχηματιστές τροφοδοσίας για αδιάλειπτη λειτουργία.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Διαδικτυακή κάμερα 1.3 Megapixel GeoVision GV-CB120D IP.


    • Αισθητήρας 1/2.5” Progressive Scan CMOS
    • Συμπίεση εικόνας Η.264 και MJPEG
    • Λειτουργία Day&Night (ηλεκτρονική)
    • Έως 30fps σε ανάλυση 1280x1024
    • Ενσωματωμένος φακός 3,35mm
    • Ελάχιστη φωτεινότητα 0,15Lux (Color) & 0,10Lux (B/W)
    • Αμφίδρομος ήχος
    • Ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο
    • Θύρα για κάρτα μνήμης micro SD
    • Wide Dynamic Range (WDR)
    • Ανίχνευση κίνησης
    • Defog / Privacy Mask
    • Tampering alarm
    • Υποστηρίζει iPhone, iPad, Android & 3GPP
    • Συμβατότητα ONVIF
    • Φιλτράρισμα διεύθυνσης IP
    • Πρωτόκολλα επικοινωνίας: HTTP, HTTPS, TCP, UDP, SMTP, FTP, DHCP, NTP, UPnP, DynDNS, 3GPP/ISMA, RTSP, PSIA, SNMP, QoS, (DSCP), ONVIF (Profile S)
    • Τροφοδοσία: 5V DC

      Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  store-force.gr.

      Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

      Επαγγελματικά Δικαιώματα Ηλεκτρονικών.

      ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
      ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

      Προεδρικό Διάταγμα αριθ. 346/1989 (2)
      Καθορισμός Επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων Τεχνολόγων Μηχανικών του Τμήματος Ηλεκτρονικών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
      Έχοντας υπ’ όψη:
      1. Τις διατάξεις του εδ. γ΄ της παρ. 2 του άρθρου25 του Ν.1404/1983 (ΦΕΚ 173/24.11.83 τ.Α.).
      2. Την από 8/2.9.87 γνωμοδότηση του Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Σ.Τ.Ε.).
      3. Την αριθμ. 637/1988 και 59/1989 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόταση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, αποφασίζουμε:
      ¶ρθρο. 1
      1. Οι πτυχιούχοι του τμήματος Ηλεκτρονικών της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές κα τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες με τη μελέτη, έρευνα και εφαρμογή της τεχνολογίας πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της ηλεκτρονικής στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.