Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Progressiv Hybrid, Edision υβριδικός επίγειος ψηφιακός δέκτης.

Περιγραφή:
Ο EDISION Progressiv HYBRID είναι ένας Full High Definition υβριδικός Επίγειος Ψηφιακός δέκτης MPEG-4 (DVB-T2 / DVB-C) με απίστευτα μικρό σκάφος και δυνατότητες που ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Με μία έξοδο HDMI, 1 είσοδο USB, 1 είσοδο LAN αλλά και υποστήριξη για σύνδεση με WiFi USB dongle, 1 card reader και αναλύσεις μέχρι και 1080p, θα γίνει ο καλύτερος σας «τηλεοπτικός φίλος». Για να ολοκληρωθεί το πακέτο, ο δέκτης δέχεται και προαιρετικά περιφερειακά όπως π.χ. εξωτερικό LED Display και USB Hub 4 θέσεων. H εντυπωσιακή του κατασκευή ολοκληρώνεται με την προσθήκη 1 extra χρωματικής επιλογής για το εξωτερικό του σκάφος EDI-Case nano hybrid σε Μαύρο χρώμα, κάτι που μπορεί να σας προσφέρει εναλλακτικούς συνδυασμούς χρωμάτων ανάλογα με τον χώρο σας!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Edision Proton Ο πιο οικονομικός δέκτης DVB-S2 της αγοράς είναι εδώ!

   Η Edision ταρακουνάει για άλλη μια φορά τα νερά στον χώρο της δορυφορικής τηλεόρασης, παρουσιάζοντας τον νέο FTA δέκτη Proton, με βασικότερα χαρακτηριστικά το πολύ μικρό του μέγεθος και την ιδιαίτερα χαμηλή του τιμή. Εξοπλισμένος με tuner DVB-S2 ο δέκτης μπορεί να αποδώσει δορυφορικά ελεύθερα κανάλια σε υψηλή ανάλυση 1080p, μέσω θύρας HDMI. Προαιρετικά μπορεί να παρέχει σήμα AV με αντάπτορα miniJack. Αξιοποιώντας το μέγεθός του δίνει δυνατότητα τοποθέτησης πίσω από την τηλεόραση και για τον τηλεχειρισμό διαθέτει θύρα επέκτασης IR. Βασιζόμενη στο νέο επεξεργαστή Sunplus η Edision κατάφερε να κρατήσει πολύ χαμηλά την τιμή του δέκτη, χωρίς όμως να κάνει θυσίες στην απόδοσή του.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Εντοπισμός και επίλυση προβλημάτων δορυφορικής λήψης.

   Η δορυφορική τηλεόραση είναι πιο δημοφιλής από ποτέ στην Ελλάδα, ακόμα και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Οι δύο συνδρομητικές πλατφόρμες συγκεντρώνουν ήδη έναν αριθμό συνδρομητών που πλησιάζει τους 900.000, ενώ επιπλέον υπάρχουν αρκετά εγκατεστημένα συστήματα λήψης για ξένες πλατφόρμες ή για τη λήψη των ελεύθερων δορυφορικών καναλιών. Αν και τα δορυφορικά συστήματα λήψης είναι συνήθως αρκετά αξιόπιστα και μπορούν να προσφέρουν πολλές ώρες απροβλημάτιστης τηλεθέασης, δεν είναι ανεπηρέαστα από διάφορους παράγοντες που μπορεί να επιδεινώσουν τη λήψη, ή ακόμα και να την εξαφανίσουν.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Διαφορετικές λύσεις για επίγεια λήψη.

    Η εταιρία Tronix διαθέτει τρεις διαφορετικές, αλλά ουσιαστικές προτάσεις για την λήψη επίγειων ψηφιακών καναλιών. Συγκεκριμένα διαθέτει τον HD επιτραπέζιο επίγειο ψηφιακό δέκτη Max T-220, ο οποίος έρχεται με πλήρη λειτουργικότητα και δυνατότητες PVR, timeshift και mediaplayer, καθώς και τον Max T-210, που έχει τις ίδιες δυνατότητες με τον 220, αλλά έρχεται σε μορφή Scart με αποτέλεσμα να μπορεί να κρύβεται πίσω από την TV. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο δέκτες έρχονται πλέον με DVB-T2 tuner. Για όσους τώρα επιθυμούν να συνδυάσουν επίγεια ψηφιακά κανάλια, μαζί με δορυφορική λήψη, η εταιρία Tronix προτείνει τον δέκτη Max Combo S2/T2. Ο Combo δέκτης διαθέτει δορυφορικό DVB-S2 tuner και επίγειο DVB-T2, είναι HD PVR και μπορεί να δεχθεί και κλειδιά Biss.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Τα γαλλόφωνα δορυφορικά κανάλια

   Το βασικό πλεονέκτημα της δορυφορικής λήψης είναι η δυνατότητα που μας παρέχει να παρακολουθούμε εκατοντάδες ελεύθερα δορυφορικά κανάλια από πολλές διαφορετικές χώρες και σε ποικίλες γλώσσες. Δεδομένου ότι τα ελληνικά κανάλια εκπέμπουν κωδικοποιημένα σε συνδρομητικά πακέτα, η σημαντικότερη ζήτηση σήμερα αφορά τα ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια και ακολουθείται από τα γερμανόφωνα και τα γαλλόφωνα.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Η ελληνική Ιδιωτική Τηλεόραση μπαίνει στα 26 της χρόνια και το γιορτάζει με ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα.

    Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από τότε που η ελληνική Ιδιωτική Τηλεόραση μπήκε στις οθόνες μας και στη ζωή μας, αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Μπαίνοντας σιγά-σιγά στα 26 της, η ελληνική Ιδιωτική Τηλεόραση το γιορτάζει με ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα. Με ένα spot αφιερωμένο σε όσα κατόρθωσαν, όλοι μαζί, οι άνθρωποι της τηλεόρασης.
Το μήνυμα κάνει έναν σύντομο απολογισμό, τον οποίο μοιράζεται με το κοινό, προβάλλοντας μερικές μόνο χαρακτηριστικές στιγμές από αυτά που κατάφερε, από τότε που αντικρίσαμε την Ιδιωτική Τηλεόραση στους δέκτες μας για πρώτη φορά:
258.650 ώρες ενημέρωσης βγήκαν στον «αέρα»
7.121 ελληνικές και ξένες σειρές μας συγκίνησαν και μας διασκέδασαν,
404.419 ώρες ψυχαγωγικού προγράμματος μας χάρισαν μοναδικές στιγμές.
Αυτά είναι κάποια μόνο από τα κατορθώματα της δυναμικής παρουσίας και της συμβολής της ελληνικής Ιδιωτικής Τηλεόρασης, μέχρι σήμερα. Είναι τα επιτεύγματα μιας πορείας κατά την οποία αφηγήθηκε ιστορίες κρατώντας συντροφιά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, προήγαγε τον πολιτισμό ανοίγοντας νέα παράθυρα στον κόσμο, συνέβαλε στην αύξηση της πολυφωνίας δίνοντας βήμα στο κοινό της, ενώ παρείχε ουσιαστική ενημέρωση, κι έδωσε δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και σε δεκάδες χιλιάδες άλλους που συνεργάζονται με την Ιδιωτική Τηλεόραση.
Η ελληνική Ιδιωτική Τηλεόραση είναι εδώ, και συνεχίζει δυναμικά!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

e-space DVD-1G. Γυάλινη βάση υψηλής αισθητικής,

    Η βάση τοίχου για ηλεκτρονικές συσκευές και μικροσυσκευές DVD-1G χαρακτηρίζεται από την υψηλή της αισθητική και την ποιοτική της κατασκευή. Υποστηρίζει μέγιστο βάρος 8 κιλά και το ράφι της είναι γυάλινο με πάχος 5 χιλιοστά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποκωδικοποιητές και δορυφορικούς δέκτες, DVD και Blu-ray players, Playstation, X-Box, Wii U και άλλες μικροσυσκευές. 
 
Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από την WRO Hellas με τη στήριξη της COSMOTE.

Παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου αναπτύσσουν
τα ταλέντα τους δημιουργώντας ολοκληρωμένες
ρομποτικές κατασκευές.

   Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις επιστημονικές τους δεξιότητες με δημιουργικό τρόπο θα έχουν παιδιά από όλη την Ελλάδα, μέσα από το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου. Τους διαγωνισμούς διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WRO Hellas με την υποστήριξη της COSMOTE και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού διαγωνισμού όπου συμμετείχαν περισσότερες από 450 σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, διοργανώνεται ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού (8-12 ετών) με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», ο οποίος θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2016. Φέτος και μεγαλύτεροι μαθητές, 13-15 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη ρομποτική μέσα από τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου με θέμα «Ταξίδι στην Αρχαιότητα», που θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016. Στόχος των διαγωνισμών είναι, μεταξύ άλλων, η διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.