Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Digea HD. Τα ιδιωτικά πανελλαδικά κανάλια σε υψηλή ευκρίνεια.

   Για πολλά χρόνια οι έλληνες τηλεθεατές, τουλάχιστον οι πιο τεχνολογικά ενημερωμένοι, αναρωτιόντουσαν αν και πότε θα ξεκινήσουν εκπομπές υψηλής ευκρίνειας από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, επίγειας εκπομπής. Η στιγμή αυτή ήρθε τελικά την 27η Φεβρουαρίου του 2016, που θα καταγραφεί ως η ημέρα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εκπομπές HD των ιδιωτικών πανελλαδικών καναλιών της Digea, στις οθόνες των τηλεθεατών.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1.

   Στην Ελλάδα έφτασε το νέο διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο AsiaAfricaEurope–1 (AAE-1) που κατασκευάζουν δεκαεννέα από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής OTEGLOBE. Η διασύνδεση πραγματοποιήθηκε στο διεθνή τηλεπικοινωνιακό σταθμό του ΟΤΕ στα Χανιά της Κρήτης, καθιστώντας τον το πρώτο σημείο εισόδου του AAE-1 στην Ευρώπη.

Το υπέρ-υψηλών ταχυτήτων, νέας γενιάς καλώδιο ΑΑΕ-1, μήκους περίπου 25.000 χλμ, θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, το μεγαλύτερο των τελευταίων 15 ετών και από τα ελάχιστα που θα διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη. Οι εργασίες κατασκευής προχωρούν δυναμικά και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, οπότε και θα διατεθεί εμπορικά.

Με την επένδυση αυτή η OTEGLOBE τοποθετεί την Ελλάδα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της Μεσογείου και την καθιστά πλέον μία από τις τρεις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Τα γαλλόφωνα δορυφορικά κανάλια.

    Το βασικό πλεονέκτημα της δορυφορικής λήψης είναι η δυνατότητα που μας παρέχει να παρακολουθούμε εκατοντάδες ελεύθερα δορυφορικά κανάλια από πολλές διαφορετικές χώρες και σε ποικίλες γλώσσες. Δεδομένου ότι τα ελληνικά κανάλια εκπέμπουν κωδικοποιημένα σε συνδρομητικά πακέτα, η σημαντικότερη ζήτηση σήμερα αφορά τα ελεύθερα αγγλόφωνα κανάλια και ακολουθείται από τα γερμανόφωνα και τα γαλλόφωνα.
Ενώ όμως η λήψη των γερμανόφωνων επικεντρώνεται κατά 95% στους δορυφόρους Astra1 στις 19.2 ανατολικά (οπότε, όποιος θέλει να τα βλέπει, εγκαθιστά ένα σταθερό πιάτο σ’ αυτή την θέση και ξενοιάζει), η λήψη των γαλλόφωνων επεκτείνεται σε περισσότερους δορυφόρους, ειδικά εφόσον θέλει κάποιος να αποφύγει και την παραμικρή συνδρομή (για τις οποίες οι επιλογές είναι τρείς στις 5 δυτικά, 13 ανατολικά και 19.2 ανατολικά, με τα πακέτα Fransat, Bis και TNT Sat αντίστοιχα, με ιδιαίτερα φτηνές συνδρομές).

Σήμερα θα επιχειρήσουμε να ξεκαθαρίσουμε απόλυτα το τοπίο, εστιάζοντας σε ότι αφορά την λήψη ελεύθερων γαλλόφωνων καναλιών και καταλήγοντας στο τέλος στα τρία φτηνά πακέτα που αναφέραμε (ενώ υπάρχει και το ακριβό Canal Plus/Canalsat στις 19.2 ανατολικά).Ξεκινάμε την περιήγησή μας (όπως πάντα) από ανατολικά προς τα δυτικά.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Wi-Fi: Δείτε γιατί πρέπει να απενεργοποιούμε το router το βράδυ! Πολύ Σημαντικό!

   Ασύρματη σύνδεση στο Internet – κάτι το οποίο χωρίς αυτό είναι αδύνατο να φανταστούμε τον σύγχρονο κόσμο. Στο σπίτι, στη δουλειά, σε εμπορικά κέντρα και εκπαιδευτικά ιδρύματα το Wi-Fi είναι παντού! Αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ακτινοβολία που μας περιβάλλει σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο ...

Μερικοί επιστήμονες αποκαλούν  το Wi-Fi σιωπηλό δολοφόνο, και εδώ είναι το γιατί.
Πως μας βλάπτει το Wi-Fi

Παρά τις πολλές συζητήσεις σχετικά με τους κινδύνους της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και των επιπτώσεών της στο σώμα δεν είναι πλήρως κατανοητό για πολλούς. Μετά από όλα όσα έχουμε ακούσει χρησιμοποιούμε αυτά τα gadgets και τα ασύρματα δίκτυα συνέχεια! Για να καταλάβετε πόσο μεγάλη επιρροή έχουν αυτές οι τεχνολογίες για το ανθρώπινο σώμα, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο.

Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες σχετικά με τις ιδιαιτερότητες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και τις επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πράγματι στο κυτταρικό επίπεδο, υπάρχουν αλλαγές που μπορούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη των φυτών και βλάπτουν τη δραστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Οι άνθρωποι που εργάζονται με Wi-Fi εξοπλισμό, έχουν σαφείς οδηγίες για την ασφάλεια τους για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων τωνWi-Fi-κυμάτων στο σώμα
Πως μπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις του WiFi.

    Πάντα να απενεργοποιήσετε το router το βράδυ, ή όταν δεν χρησιμοποιεί  το Wi-Fi κανείς.
    Αντικαταστήστε το παλιό τηλέφωνο, με καλωδιακό, η ασύρματη ακτινοβολία θεωρείται επίσης επιζήμια για τον εγκέφαλο.

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Διαγωνισμός-εξπρές για νέο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων

Αναδημοσίευση από typologies.gr
   Λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη προκήρυξη των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, όπως έχει δηλώσει ο Νίκος Παππάς, το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με πρόχειρο διαγωνισμό αναζητεί τεχνικό σύμβουλο που θα τροποποιήσει τον νυν ψηφιακό χάρτη τηλεοπτικών συχνοτήτων, με το κόστος του έργου να ανέρχεται σε 73.800 ευρώ. Και ενώ οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 5 Απριλίου, πληροφορίες αναφέρουν πως με το θέμα της σύνταξης νέου ψηφιακού χάρτη έχει ήδη ασχοληθεί ο Χρήστος Καψάλης, καθηγητής στο ΕΜΠ, και το πρώην τεχνικό στέλεχος της ΔΤ – ΝΕΡΙΤ Μιχάλης Τζουβελέκης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Χρ. Καψάλης ήταν ο καθηγητής που έφτιαξε με την ομάδα του τον πρώτο χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων το 2009, σύμφωνα με τον οποίο τα ιδιωτικά κανάλια ξεκίνησαν την προσωρινή ψηφιακή μετάβαση στα σημεία που είχαν ορισθεί από τους υπουργούς Γ. Βουλγαράκη και Θ. Ρουσόπουλο.

Η αναμόρφωση του χάρτη συχνοτήτων είναι αναγκαία για την τηλεοπτική αδειοδότηση των τεσσάρων καναλιών, καθώς το φάσμα των συχνοτήτων θα μειωθεί από την επόμενη χρονιά και όλα τα κανάλια θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες συχνότητες.
http://www.typologies.gr/2016/04/08/diagonismos-expres-gia-neo-psifiako-charti-sychnotiton/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ταμειακή μηχανή ELIO WEB.

Το ταμειακό σύστημα με τις περισσότερες πωλήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία.
Το πιο εργονομικό και αξιόπιστο ταμειακό σύστημα της αγοράς.
Διαχειρίζεται πλήρως:
    500 πελάτες με απόδοση και εξαργύρωση πόντων, στατιστικά πωλήσεων κ.λπ.
    25.000 είδη με barcode, περιγραφή, δυο τιμές πώλησης, υπόλοιπο αποθήκης, όριο ασφαλείας.
Μερικά χαρακτηριστικά.
Πλάτος ρολού 57 mm. / Ταχύτητα εκτύπωσης 80mm/sec.
2 Οθόνες LCD, 2γραμμών 16 χαρακτήρων ανά γραμμή, φωτιζόμενες (back lit), αντιθαμβωτικής λειτουργίας, υψηλής ευκρίνειας.
1 Ethernet, 2 RS232, 2 USB, Removable SD, PowerSupply, Cash Drawer
Διαστάσεις σε cm     23,3Μ –22,5Π–11,3Υ
Χρώματα     Λευκό, Μαύρο
Δυνατότητα σύνδεσης με συρτάρι ταμείου, barcode Scanner (τροφοδοτείται από το ταμειακό σύστημα), ζυγαριά, εξωτερική οθόνη, εξωτερικό πληκτρολόγιο, Η/Υ, EFTPOS.

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα rbs.gr.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Edision Progressiv HD Nano plus LED!

    Νέος και Full High Definition δορυφορικός δέκτης της EDISION, με 5 χρόνια εγγύηση! SCART έξοδος για επιπλέον επιλογή σύνδεσης, LED οθόνη, CARD READER, ΗDMI, USB, PVR μέσω USB, εσωτερικό WiFi αλλά και υποστήριξη 3G USB, μαζί με αναλύσεις μέχρι και 1080p, θα γίνει ο καλύτερος σας «τηλεοπτικός φίλος». Και βέβαια, δέχεται και προαιρετικά περιφερειακά όπως π.χ. εξωτερικό USB Hub 4 θέσεων και εξωτερικό LED Display! Ακόμα καλύτερα, σας προσφέρει επιπλέον εφαρμογές (με σύνδεση στο Internet), όπως YouΤube, RSS News, Web TV και Weather Forecast.
Brand New receiver from EDISION, the EDISION Progressiv HD Nano plus LED!
The new EDISION Full High Definition Satellite receiver, features SCART, on board LED display and functions that go beyond any expectation! Besides the SCART output, it also features: CARD READER, HDMI output, USB input, PVR via USB, SPDIF output, on-board WiFi and 3G USB support, as well as resolution up to 1080p, it is going to be your best "TV friend"! To provide you with a full package for your enjoyment, we also included applications (Internet connection required) such as YouΤube, RSS News, Web TV και Weather Forecast!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  Edision Hellas στο Φέισμπουκ.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Tι θα δείτε στην Athens Electronix 2016.

Το πλάνο εκθετών της κλαδικής έκθεσης Athens Electronix 2016 είναι σχεδόν έτοιμο με αποτέλεσμα να είμαστε σε θέση να μπορούμε να σας περιγράψουμε λίγο – πολύ τι θα δείτε στην έκθεση.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά συστήματα, όπως έχετε καταλάβει οι περισσότεροι, σύσσωμη η ελληνική αγορά θα συμμετάσχει στην έκθεση. Όλες οι μεγάλες ελληνικές εταιρίες, μαζί με τα μεγαλύτερα brands της ευρωπαϊκής αγοράς θα βρίσκονται στην Athens Electronix 2016. Μάλιστα όπως έχουμε τελευταίως πληροφορηθεί, πολλές από τις εταιρίες του εξωτερικού θα έχουν και δικό τους άνθρωπο στα ελληνικά περίπτερα, κάτι που ανεβάζει το κύρος της εγχώριας αγοράς μας.

Ενδεικτικά και μόνο να αναφέρουμε ότι στην Athens Electronix θα παραβρεθούν μέσω των ελλήνων αντιπροσώπων οι διάσημοι ξένοι οίκοι Wisi, Televes, Triax, Anttron, Fagor, Alcad, Fracarro, Polytron, Golden Interstar, Opticum, Delta, Terra, Globo, KWS Electronics, Technisat, Satlink, Silver, FT, Infomir, Medialink, Jolly, Next, τα προϊόντα των γνωστών ελληνικών εταιριών Mistral και Lemco και φυσικά τα προϊόντα της διάσημης Edision Hellas.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ταμειακή μηχανή EDO WEB.

Όταν η καινοτομία γίνεται εργαλείο καθημερινής δουλειάς.

Συγκρίνετε μερικά από τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά της “EDO WEB”, με εκείνα οποιουδήποτε άλλου αντίστοιχου προϊόντος κυκλοφορεί στην αγορά και διαπιστώστε την διαφορά!

Tαχύτητα εκτύπωσης 200mm/sec (τρεις φορές ταχύτερη από τις συνήθεις ταμειακές της αγοράς).
Εκτύπωση 36 χαρακτήρων (αντί για 32 ) ανά γραμμή, σε 57mm χαρτί.
Υποδοχή πάχους ρολού 65mm, για μεγάλη αυτονομία.
Φωτιζόμενο πληκτρολόγια με ρύθμιση φωτεινότητας.
Καταχώρηση και διαχείριση 50.000 ειδών.
Καταχώρηση και διαχείριση  1.000 πελατών-τραπεζιών
Δεκάδες άλλες μοναδικές λειτουργίες, που διευκολύνουν τις καθημερινές συναλλαγές του καταστήματος και παρέχουν πλήρη εικόνα της δραστηριότητάς του, στον επαγγελματία έμπορο.

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα rbs.gr.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Επίσημη υποστήριξη OpenPLI για EDISION.

Η EDISION HELLAS είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι η πολύ διαδεδομένη σειρά δεκτών OS mini, διαθέτει πλέον επίσημη υποστήριξη από το διάσημο Image OpenPLI. Να θυμίσουμε ότι η σειρά OS mini αποτελείται από 4 μοντέλα, το DVB-S2 με δορυφορικό tuner, το DVB-T2/C με επίγειο ψηφιακό tuner, το DVB-S2 + DVB-S2 με 2 δορυφορικά tuner, και το combo μοντέλο DVB-S2 + DVB-T2/C με επίγειο ψηφιακό και δορυφορικό tuner. Κατεβάστε τα νέα Image OpenPLI για τους δέκτες Edision OS mini από το: http://openpli.org/download/edision/osmini

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.