Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

WiFi EDI-Mega! USB σύνδεσης ασύρματου δικτύου.

   WiFi EDI-Mega! USB σύνδεσης ασύρματου δικτύου έως 150 MBPS, με ενσωματωμένη ρυθμιζόμενη ως προς την γωνία κεραία 8,5 εκατοστών!
Εύκολη και γρήγορη σύνδεση του δέκτη EDISION, σε ασύρματο δίκτυο WiFi. Μπορείτε να πετύχετε ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων έως και 150 Mbps ενώ υποστηρίζει τις μορφές κωδικοποίησης 64/128-Bit WEP, WPS, WPA-PSK, WPA2-PSK. Δεν χρειάζεται drivers για εγκατάσταση στους δέκτες EDISION και σας παρέχει άμεσα σύνδεση του δέκτη, πχ EDISION Hybrid lite & Hybrid lite LED για εφαρμογές Internet (YouTube, RSS News, Web TV, Weather Forecast, Google Maps) μαζί με τα αγαπημένα σας Επίγεια Ψηφιακά MPEG4 κανάλια!
WiFi USB dongle EDISION EDI-Mega! Easy and convenient wireless connection of your EDISION receiver, with a wireless LAN, with speed up to 150 Mbps, for Internet applications (YouTube, RSS News, Web TV, Weather Forecast, Google Maps) and Internet access (in supported models)! No need to install any software in your EDISION receiver, just plug n’ play! Supports 64/128-Bit WEP, WPS, WPA-PSK, WPA2-PSK coding and has an 8.5cm antenna with adjustable angle. Enjoy your EDISION receiver both for your favorite TV programs plus all its exciting extra features!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  Edision Hellas στο Φέισμπουκ.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Μιχάλης Δερτούζος, προφήτης και οραματιστής του διαδικτύου.

   Γεννημένος στην Αθήνα στις 5 Νοεμβρίου του 1936, ο Μιχάλης Δερτούζος βίωσε τη σκληρότητα του πολέμου, της πείνας και της δυστυχίας, έχοντας μάλιστα το ρόλο του αρχηγού της οικογένειάς του, ρόλο που του ανέθεσε ο πατέρας του, Λεωνίδας, αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού από την Ανδρο, ο οποίος έλειπε διαρκώς σε επιχειρήσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Μοναχοπαίδι, μεγάλωσε σε μία δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο, όπου η επιβίωση ήταν ο πρωταρχικός στόχος, είχε την τύχη να υποστηρίζεται από τους γονείς του, οι οποίοι τον έστειλαν στο Κολλέγιο Αθηνών, μία απαιτητική σχολή, στην οποία κανείς δύσκολα έμπαινε, ακόμη πιο δύσκολα όμως αποφοιτούσε. Οπως ο ίδιος έχει διηγηθεί σε συνεντεύξεις του, αν και μέτριος μαθητής τα πρώτα χρόνια, βρήκε απέναντί του τον καθηγητή του των μαθηματικών, ο οποίος με την καθοδήγηση και τις συμβουλές του, τον μετέτρεψε σε άριστο μαθητή.
Από το Κολλέγιο Αθηνών αποφοίτησε το 1954. Εκμεταλλεύθηκε μια υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright και έφυγε για το Αρκάσας, για να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Τρία χρόνια μετά έπαιρνε bachelor, ενώ το 1959 ήταν η σειρά του Master. Ο Μιχάλης Δερτούζος είχε ήδη βρει το δρόμο του. Υπέβαλε αίτηση και έγινε δεκτός στο φημισμένο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης Μ.Ι.Τ. όπου και ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 1964 και προσλήφθηκε ως Επίκουρος Καθηγητής.

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Γιάννενα - Ζητείται τεχνικός δικτύων απο την Ηπειροηλεκτρονική για άμεση πρόσληψη.

   Ζητείται τεχνικός δικτύων απο την Ηπειροηλεκτρονική για άμεση πρόσληψη .Ο υποψήφιος θα πρέπει να διαθέτει πτυχίο τηλεπικοινωνιών και δικτύων η...
πτυχίο ηλεκτρονικού . Αποστολή βιογραφικού στο hlehpeirou@gmail.com .
Πηγή: Αναδημοσίευση από το blog  epirusgate.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Mistral 3 MOD Vs. Τριπλός αναλογικός διαμορφωτής εικόνας και ήχου.

   Εξαιτίας της ανάγκης εγκατάστασης πολλών διαμορφωτών προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες μετάδοσης πολλών οπτικοακουστικών πηγών και ιδίως τηλεοπτικών προγραμμάτων σε εφαρμογές καλωδιακών δικτύων, η Mistral κατασκεύασε τον τριπλό αναλογικό διαμορφωτή 3 MOD Vs. Η εταιρεία αξιοποιώντας την αναλογική τεχνολογία, η οποία έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, «χώρεσε» έναν ολόκληρο αναλογικό διαμορφωτή σε ένα πολύ μικρό τσιπάκι χωρίς πηνία και εξειδικευμένα υλικά. Αποτέλεσμα είναι μια μονάδα με πολύ περιορισμένες διαστάσεις, εύκολη επιλογή καναλιών και με δοκιμασμένη επί σειρά ετών τεχνολογία. Μάλιστα, επειδή πρόκειται για αναλογική μονάδα, το κόστος της είναι χαμηλό. Εφαρμόζεται σε επιτήρηση χώρων, σε εφαρμογές για προβολή τριών καμερών ζωντανά στην τηλεόραση, σε καταστήματα ΠΡΟΠΟ και αλλού.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ακτινοβολία στο σπίτι από Wi-Fi, κινητά και ασύρματα – Κανόνες προστασίας.

    Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη. Όμως οι ακριβείς πιθανές βλάβες είναι ακόμα απροσδιόριστες, τα ερωτήματα είναι πολλά και δικαιολογημένα επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στους πολίτες.
Καθημερινά είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε είδους ακτινοβολία, φυσικής ή ανθρώπινης προέλευσης, είτε είμαστε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Είμαστε εκτεθειμένοι στη γήινη και κοσμική ακτινοβολία και το πιο σημαντικό στην ακτινοβολία του ήλιου.
Επιπλέον, υπάρχουν και οι ακτινοβολίες που εκπέμπονται από πάσης φύσεως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι συσκευές WiFi ή Bluetooth εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Η ακτινοβολία που μας περιβάλλει χωρίζεται σε ιονίζουσα και μη ιονίζουσα. Η ιονίζουσα ακτινοβολία (ακτίνες-x, ακτίνες-γ) είναι γνωστό ότι είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, ενώ οι βιολογικές επιδράσεις της μη ιονίζουσας δεν είναι γνωστές και έτσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί η επικινδυνότητά της.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Η Vodafone Επιτυγχάνει Ταχύτητες έως και 1Gbps σε Εργαστηριακό Περιβάλλον.

   Σταθερά πρωτοπόρος στη διάθεση υπηρεσιών 4G και 4G+, η Vodafone για ακόμη μια φορά καινοτομεί και επιτυγχάνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε εργαστηριακό περιβάλλον, ταχύτητες δεδομένων 1Gbps mobile Internet, οδηγώντας τις εξελίξεις προς το 5G.

Σε συνεργασία με τη Huawei, η Vodafone αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας LTE/LTE Advanced (4x4 MIMO, 5 Carrier Aggregation, 256 QAM) και επιτυγχάνει ταχύτητες λήψης δεδομένων 1Gbps. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Vodafone Ελλάδας είναι ο μόνος πάροχος που έχει επιτύχει αντίστοιχες ταχύτητες mobile internet στην Ελλάδα.

Η συνεχής αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών που προκύπτει από την μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Vodafone και της Huawei, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, εξασφαλίζει τη βέλτιστη εμπειρία σε πρωτοποριακές υπηρεσίες και οδηγεί τη μετάβαση σε μία ψηφιακή κοινωνία, όπου όλοι και όλα θα είναι διασυνδεδεμένα.

Από την έναρξη της λειτουργίας της, η Vodafone επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του δικτύου της, έχοντας διαθέσει την τελευταία επταετία πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Με πρωταγωνιστικό ρόλο στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών, η Vodafone είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που παρέχει Εγγύηση Δικτύου στους συνδρομητές της, έχοντας αυξήσει σημαντικά τη γεωγραφική κάλυψη 4G στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Επίσης συνεχίζει να αναπτύσσει το 4G+ δίκτυο της, ώστε οι πελάτες της να απολαμβάνουν μοναδική εμπειρία mobile internet με αξεπέραστες ταχύτητες.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Windows 10 Anniversary Update: Ξεκίνησε η αναβάθμιση.

   Όπως το είχε υποσχεθεί η Microsoft, ξεκίνησε να κάνει διαθέσιμο το Windows 10 Anniversary Update, το οποίο θα δοθεί σταδιακά σε όλους τους υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 και μέχρι το τέλος Ιουνίου είχαν ξεπεράσει τα 350 εκατομμύρια.
Αν δεν σας έχει εμφανιστεί η ειδοποίηση για την αναβάθμιση, λογικά θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.
Μαζί με το Windows 10 Anniversary Update περιμέναμε και την κυκλοφορία του Anniversary Update για Windows 10 Mobile, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά και θα γίνει «μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά δυστυχώς η Microsoft δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Μεταξύ άλλων, το update για PCs φέρνει νέο Windows Ink hub, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν stylus, βελτιωμένο Start Menu, συγχρονισμό ειδοποιήσεων, Cortana στην οθόνη κλειδώματος και υποστήριξη extensions στον Edge browser.
Το Anniversary Update είναι δωρεάν για όσες συσκευές τρέχουν Windows 10.
http://techblog.gr/software/windows-10-anniversary-update-available-6743/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.