Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

EDISION OS MEGA Ξεκίνησε η διάθεσή του!

   Nαι! Είναι γεγονός! Η ναυαρχίδα των LINUX της EDISION, ο EDISION OS MEGA, ξεκίνησε να διατίθεται στην αγορά. Ο απόλυτος linux δέκτης είναι Combo και διαθέτει 2 DVB-S2 tuners και 1 universal DVB-S2/T2/C tuner. Εναρμονισμένος απόλυτα με τις σύγχρονες τάσεις, ο δέκτης υποστηρίζει πρότυπο συμπίεσης H.265 HEVC. Βασίζεται στον ισχυρό επεξεργαστή Broadcom 1600 MHz και είναι συμβατός με τα λογισμικά Enigma. Στην πρόσοψή του φιγουράρει VFD οθόνη 12 ψηφίων. Πληθωρικότατος σε συνδέσεις, είναι εξοπλισμένος με έξοδο HDMI v1.4, 3xUSB 2.0, ενσωματωμένο Wi-Fi / Bluetooth και ταχύτατη θύρα 1Gbps Ethernet. Αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τη θύρα Ethernet, υποστηρίζει Live Streaming στο τοπικό δίκτυο, Web Browsing, Plugins κ.ά. Για την αποκρυπτογράφηση καναλιών διαθέτει θύρα CI και υποδοχή smartcard.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Mistral Wind Antenna & Flat Antenna Κεραίες για περιοχές όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

   H Mistral Wind είναι μια νέα κεραία υψηλής απoλαβής με μικρές διαστάσεις τύπου Άγκυρας. Σε αντίθεση με τις άλλες κεραίες δεν διαθέτει ανακλαστήρα καθόσον τα ψηφιακά κανάλια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ειδώλων προερχόμενα από το πίσω μέρος της κεραίας. Διαθέτει απλοποιημένο ανακλαστήρα και τρεις σειρές στοιχείων που αντισταθμίζουν τις απώλειες του ανακλαστήρα. Ενσωματώνει φίλτρο LTE 4G και έχει απολαβή >10dBi. Η κεραία Flat antenna ανήκει στην οικογένεια των επίπεδων κεραιών που τείνουν να γίνονται όλο και πιο «διάσημες». Οι μικρές διαστάσεις τους και η υψηλή απολαβή τους τις καθιστά κατάλληλες για αυτούς που δεν θέλουν να φαίνονται οι κεραίες της τηλεόρασης καθώς και για παραδοσιακούς οικισμούς που δεν επιτρέπεται η χρήση μεγάλης κεραίας. Η τεχνολογία προέρχεται από τις Patch Antenna, οι οποίες ήδη χρησιμοποιούνται στα Wi-Fi. Η Patch antenna τροποποιήθηκε με τις κατάλληλες διαστάσεις για χρήση στα κανάλια UHF της τηλεόρασης. Υποστηρίζει στήριξη σε ιστό ή σε τοίχο και αποδίδει απολαβή >9dBi.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Vector Sat+ 122 Υπόγειο – Ανθυγρό καλώδιο από τη ΒΙΟΚΑΛ ΑΕ.

   Το Vector Sat+ 122 της ΒΙΟΚΑΛ είναι ένα ομοαξονικό καλώδιο 75 Ohm, κλάσης θωράκισης Α+, κατάλληλο για υπόγεια ή/και εξωτερική χρήση. Έχει κεντρικό αγωγό Φ1,13mm από επαργυρωμένο χαλκό, τριπλή μόνωση skin-foam-skin, εξωτερικό αγωγό αποτελούμενο από πλέγμα χάλκινο επικασσιτερωμένο και ταινία αλουμινίου και επένδυση από ειδικό μείγμα ΡΕ. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία, στην οξείδωση, στη μηχανική καταπόνηση και στην ηλιακή ακτινοβολία. Είναι ιδανικό για όλες τις εγκαταστάσεις και επίγειες και δορυφορικές και αναλογικές και ψηφιακές, για καλωδιακά δίκτυα, καθώς και για δορυφορικό internet. Συνίσταται να τοποθετείται στο εξωτερικό τμήμα της εγκατάστασης για μεγαλύτερη ασφάλεια και αντοχή και αποτελεί την πιο οικονομική επιλογή ανάμεσα στα υπόγεια καλώδια Vector. Προτείνεται να χρησιμοποιείται με τους συνδετήρες συμπίεσης της ΒΙΟΚΑΛ , FC-5710. Τo Vector Sat+ 122 πληρή το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 50117-2-5 και κατασκευάζεται στην Ελλάδα από την ΒΙΟΚΑΛ ΑΕ.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Από 1ης Ιανουαρίου το τέλος 5% σε σταθερή τηλεφωνία και Internet.

Αναδημοσίευση απο Kathimerini.gr.
    Aπό 1ης Ιανουαρίου 2017 θα εφαρμοστεί η επιβολή του τέλους 5% στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες παρεχόμενες σε σταθερό σημείο. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που δημοσιοποιήθηκε χθες από τον γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, το τέλος επιβάλλεται και αποδίδεται στις φορολογικές αρχές σε μηνιαία βάση.
Το νέο τέλος αφορά τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας ή/και πρόσβασης στο Internet. Η συνολική αύξηση, όμως, που θα νιώσουν οι καταναλωτές στη τσέπη τους ξεπερνά το 5%, δεδομένου ότι στο σύνολο του λογαριασμού εφαρμόζεται ΦΠΑ 24%, με συνέπεια, η πραγματική επιβαλλόμενη αύξηση στις υπηρεσίες που λαμβάνει ο καταναλωτής, να είναι κάτι περισσότερο από 6%. Είναι η πρώτη φορά που επιβάλλεται φορολογικό τέλος στις σταθερές επικοινωνίες. Το τέλος είναι αναλογικό, σε αντίθεση με τις κινητές επικοινωνίες όπου το τέλος είναι κλιμακωτό. Υπενθυμίζεται ότι στις κινητές επικοινωνίες έχει επιβληθεί φορολογικό τέλος από το 2006 και ότι από το 2009 έχει διαμορφωθεί σε επίπεδα 12% έως 20%, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο άθροισμα της καθαρής αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και του φορολογικού τέλους, εφαρμόζεται ΦΠΑ 24%.

Στην πράξη, η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα έχει εφαρμοζόμενη μέση φορολογία 37% και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ευρωπαϊκή συμφωνία για τη χρήση της ζώνης των 700 MHz.

   Οι εταιρείες κινητών τηλεπικοινωνικών θα αποκτήσουν πρόσβαση σε σημαντικό φάσμα συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη το οποίο θα τους επιτρέψει να προσφέρουν ταχύτερες ασύρματες συνδέσεις στο διαδίκτυο, μετά από μια άτυπη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών-μελών της που έγινε χθες.

Η συμφωνία προβλέπει την συντονισμένη πρόσβαση στη ζώνη 700 MHz για ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση μέχρι το 2020, το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη του δικτύου 5G - της επόμενης γενιάς κινητής τηλεφωνίας, η οποία αναμένεται να υποστηρίξει τη λειτουργία αυτοκινήτων χωρίς οδηγούς, την παροχή υπηρεσιών υγείας εξ αποστάσεως και δισεκατομμύρια από καθημερινά αντικείμενα που συνδέονται με το διαδίκτυο.

"Η συντονισμένη αποδέσμευση της ζώνης των 700 MHz αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, στην πορεία της (Ευρωπαϊκής) Ένωσης προς το (δίκτυο) 5G", δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ, επίτροπος για την ψηφιακή οικονομία και κοινωνία.

Η χθεσινοβραδινή συμφωνία θα χρειαστεί την επίσημη έγκριση των κοινοβουλίων των χωρών-μελών, προτού γίνει νόμος. Η ζώνη 700 MHz (694-790 MHz), η οποία χρησιμοποιείται σήμερα για σήματα ψηφιακής τηλεόρασης και ασύρματα μικρόφωνα, μπορεί να διαπεράσει εύκολα κτίρια και τοίχους και να καλύψει μεγαλύτερες γεωγραφικές αποστάσεις με λιγότερη υποδομή από ό,τι οι συχνότητες σε υψηλότερες ζώνες.

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Digea HD - Τα ιδιωτικά πανελλαδικά κανάλια σε υψηλή ευκρίνεια.

    Για πολλά χρόνια οι έλληνες τηλεθεατές, τουλάχιστον οι πιο τεχνολογικά ενημερωμένοι, αναρωτιόντουσαν αν και πότε θα ξεκινήσουν εκπομπές υψηλής ευκρίνειας από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, επίγειας εκπομπής. Η στιγμή αυτή ήρθε τελικά την 27η Φεβρουαρίου του 2016, που θα καταγραφεί ως η ημέρα που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά εκπομπές HD των ιδιωτικών πανελλαδικών καναλιών της Digea, στις οθόνες των τηλεθεατών.
Η αρχή των εκπομπών HD έγινε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 με την εμφάνιση του ΣΚΑΪ HD και του STAR HD στο κανάλι 30 UHF στην Αθήνα από τα κέντρα εκπομπής Πάρνηθας, Υμηττού και Αίγινας, και στο κανάλι 43 UHF στην Θεσσαλονίκη από τα κέντρα εκπομπής Φιλίππειο και Χορτιάτης. Το βράδυ της Δευτέρας 29 Φεβρουαρίου έκανε το ξεκίνημα του και ο ANT1 HD στην ίδια πολυπλεξία, ενώ τέταρτο κανάλι ήταν το Μακεδονία HD την Πέμπτη 3 Μαρτίου. Την Τρίτη 8 Μαρτίου έκανε την εμφάνιση του και το E HD σε μία νέα συχνότητα, στο κανάλι 40 UHF στην Αττική από Πάρνηθα, Υμηττό και Αίγινα. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι εκπομπές HD των πέντε καναλιών είχαν επεκταθεί στο κέντρο εκπομπής Στύρα (34 για τα τέσσερα κανάλια της πρώτης πολυπλεξίας και 36 UHF για το Ε HD) στην Αττική, στην Αρόη (35 και 42 UHF) και Δολιανά (42 και 45 UHF) της Πελοποννήσου, στο κέντρο εκπομπής Δοβρούτσι (42 UHF) της Θεσσαλίας, και στα κέντρα εκπομπής Θάσος (41 UHF), Πλάκα (33 και 36 UHF) και Πύθιο (47 και 50 UHF) της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εκπομπές HD των πέντε καναλιών είναι σε πιλοτικό στάδιο, και οι συχνότητες είναι προσωρινές, όπως αναφέρει η Digea στην ιστοσελίδα της.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Καμπάνια IKUSI – Φθινόπωρο 2016-11-17.

   Η καμπάνια της IKUSI για το Φθινόπωρο 2016 ανακοινώθηκε και περιλαμβάνει «διάσημα» προϊόντα που κινούνται στην αγορά με σημαντικές εκπτώσεις. Στην καμπάνια συναντάμε αμφίδρομους ενισχυτές γραμμής, ψηφιακούς διαμορφωτές A/V ή HDMI σε COFDM, όπως και μια εκτεταμένη σειρά πολυδιακοπτών. Στην γκάμα των πολυδιακοπτών περιλαμβάνονται μοντέλα αυτόνομα για λήψη 2 έως 4 δορυφόρων και διανομή σε 8 έως 16 αυτόνομους χρήστες, όπως και σειρά Cascade με αντίστοιχους ενισχυτές. Οι εκπτώσεις της καμπάνιας κυμαίνονται από -7% έως και -32%!

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.