Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Πρόστιμο 250.000 λιρών για πώληση παράνομων IPTV συσκευών.

    Ένα άτομο στη βορειοανατολική αγγλική πόλη του Hartlepool, ο οποίος πουλούσε παράνομους Internet TV αποκωδικοποιητές που έδιναν τη δυνατότητα σε pub και club να προβάλουν συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες δωρεάν, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 250.000 λιρών (289.000 ευρώ).

Οι αποκωδικοποιητές IPTV, που συχνά αποκαλούνται Android boxes ή Kodi boxes, επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν τηλεόραση και ταινίες μέσω streaming από το internet. Οι αποκωδικοποιητές δεν είναι παράνομοι από μόνοι τους, αλλά όταν τροποποιηθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προβάλλουν δωρεάν περιεχόμενο που κανονικά προσφέρεται με πληρωμή, όπως ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις και νέες ταινίες. Ένας αποκωδικοποιητής που έχει τροποποιηθεί με αυτό τον τρόπο περιγράφεται ως "fully loaded".

O Malcom Mayes πουλούσε IPTV αποκωδικοποιητές σε pub και club σε όλη τη χώρα με κόστος 1000 λίρες για κάθε ένα από αυτούς, προωθώντας τους με διαφημίσεις σε ένα περιοδικό, ισχυροζόμενος ότι οι συσκευές του ήταν "100% νόμιμοι". Μετά από δοκιμαστική αγορά, βρέθηκε ότι μία ύποπτη συσκευή είχε τροποιποιηθεί.

http://advanced-television.com/2017/03/07/250k-fine-in-kodi-box-case/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.