Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ξεκίνησε επίσημα η μετάβαση στο DVB-T2 στην Γερμανία.

  Η μετάβαση στη νέα πλατφόρμα DVB-T2/HEVC της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ξεκίνησε επίσημα σήμερα στην Γερμανία. Σε μία από τις μεγαλύτερες διαδικασίες μετάβασης στην ιστορία των γερμανικών ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, 327 πομποί σε 69 τοποθεσίες μετατράπηκαν στο νέο πρότυπο την προηγούμενη νύχτα. Οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων μερών πίεσαν το κουμπί του λανσαρίσματος στις 29 Μαρτίου 2017, στη διάρκεια ενός launch party που έλαβε χώρα στον πύργο ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών του Βερολίνου, το οποίο διοργανώθηκε από την εταιρεία διαχείρισης του δικτύου πομπών, Media Broadcast.

Η νέα πλατφόρμα DVB-T2 περιλαμβάνει 20 ελεύθερα κανάλια από τους δημόσιους τηλεοπτικούς φορείς,  τρία ελεύθερα εμπορικά κανάλια, καθώς και 19 εμπορικά κανάλια που προσφέρονται μεσω της κρυπτογραφημένης συνδρομητικής πλατφόρμας Freenet TV, με κόστος 5,75 ευρώ τον μήνα. Εκτός από τα τρία ελεύθερα εμπορικά κανάλια, όλα τα υπόλοιπα μεταδίδονται σε ανάλυση Full HD.


Επιπλέον είναι διαθέσιμα άλλα 20 γραμμικά κανάλια καθώς και υπηρεσίες catch-up, apps και 600 ραδιοφωνικοί σταθμοί μέσω της HbbTV υβριδικής υπηρεσίας Freenet TV Connect.

Για την λήψη των καναλιών οι τηλεθεατές πρέπει να έχουν μία μοντέρνα smart τηλεόραση με ενσωματωμένο DVB-T2/HEVC tuner ή ένα συμβατό set-top αποκωδικοποιητή, ή το νέο Freenet TV USB stick για υπολογιστές PC/MAC και laptop.

Η ανάπτυξη της DVB-T2 σε όλη την Γερμανία θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019.
http://www.broadbandtvnews.com/2017/03/29/germany-starts-dvb-t2-introduction/

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.