Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Mistral Julia LTE. H Julia περνάει πάλι από εξετάσεις.

   Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη παραγωγής της κεραίας δωματίου Julia, θα χρειαστεί να ξαναπεράσει και πάλι για έλεγχο ατρωσίας σε σήματα LTE 4G. Στην φωτογραφία η Julia δέχεται στον ανηχoϊκό θάλαμο, ισχυρό σήμα 4G στους 800 ΜΗz βάσει του σχετικού προτύπου. Στον έλεγχο δεν θα πρέπει να παρατηρηθεί κάποια δυσλειτουργία στην απόδοση της κεραίας. Οι κεραίες Julia χωρίς φίλτρο 4G θα εξακολουθήσουν να παράγονται μόνο κατόπιν παραγγελίας για χώρες όπου λειτουργούν ακόμη τα κανάλια από 21 - 69.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

USB-100 Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο 4:1.

  Το νέο προγραμματιζόμενo τηλεχειριστήριο USB-100 4:1 μπορείτε εύκολα να το προγραμματίσετε με ένα απλό καλώδιο Mini USB. Λειτουργεί από μόνο του ώς δέκτης υπέρυθρων για εκμάθηση εντολών από άλλα τηλεχειριστήρια. Ο προγραμματισμός γίνεται σε ταχύτερο χρόνο.
Μπορείτε να το προγραμματίσετε όσες φορές θέλετε.
Κρατάει τις ρυθμίσεις αν αφαιρεθούν οι μπαταρίες.
Οι μπαταρίες πρέπει να αφαιρούνται πριν συνδεθεί το τηλεχειριστήριο με το USB.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ TELE EINAI TA ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ:

- Έχουν την δυνατότητα εκμάθησης εντολών με την οποία μπορείτε να αντιγράψετε τα δικά σας εργοστασιακά τηλεχειριστήρια στον H/Y και να τα χρησιμοποιήσετε με τα προγραμματιζόμενα σας τηλεχειριστήρια TELE όποτε εσείς επιθυμείτε.

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα  remotecontrols.gr.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Netflix: Η παραδοσιακή τηλεόραση θα πρέπει να φοβάται.

   Τα εντυπωσιακά νούμερα συνδρομητών της Netflix θα πρέπει να ανησυχούν τους παραδοσιακούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς, λέει ένας αναλυτής. Η προσθήκη περίπου 7 εκατομμυρίων συνδρομητών καθαρά (5,1 εκατομμύρια διεθνείς) κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου του 2016 δείχνει ότι κάποια στιγμή αυτή την άνοιξη η Netflix θα ξεπεράσει το όριο των 100 εκατομμυρίων συνδρομητών. Επί του παρόντος, η βάση συνδρομητών είναι 93,8 εκατομμύρια.

Το μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) στις ΗΠΑ μεγάλωσε κατά ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 14,9 τοις εκατό, ενώ το διεθνές αυξήθηκε 10,3 τοις εκατό, οι μεγαλύτερες μέχρι σήμερα βελτιώσεις σε ετήσια βάση για τη Netflix. Και αξίζει να θυμηθούμε ότι οι διεθνείς δραστηριότητές της σε πολλές αγορές βρίσκονται σε εμβρυακό στάδιο.

Όλες αυτές οι βασικές μετρήσεις ήταν πέρα από τις προσδοκίες της αγοράς. Πράγματι, στην after-hour διαπραγμάτευση στις 18 Ιανουαρίου οι αγοραστές έστειλαν την τιμή της μετοχής της Netflix στα ύψη, καταγράφοντας αύξηση 8,2% στα 144,16 δολάρια ανά μετοχή.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ανακοινώθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές του HDMI 2.1.

  Tο HDMI forum ανακοίνωσε τις πλήρεις προδιαγραφές του HDMI 2.1 κατά τη διάρκεια του CES 2017. Μέσα από αυτή την ανακοίνωση αποκαλύφθηκε η υποστήριξη για αναλύσεις 4K, 8K και 10K video έως 120Hz.

Για να προβληθούν αυτές οι αναλύσεις απαιτείται νέο καλώδιο 48G, το οποίο είναι και συμβατό με τις υπάρχουσες συσκευές που χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο επικοινωνίας.

Το HDMI 2.1 φέρνει ακόμη το “dynamic HDR” που εξασφαλίζει πως η κάθε στιγμή σε ένα video προβάλλεται με τις κατάλληλες τιμές σε όλα τα επίπεδα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποκάλυψη του Game Mode VRR spec, που τυπικά φέρνει τις τεχνολογίες G-Sync και FreeSync των PC monitors και στις οικιακές τηλεοράσεις, προσφέροντας μεταβλητό refresh rate και τη δυνατότητα στον επεξεργαστή των τρισδιάστατων γραφικών να αποδώσει την εικόνα τη στιγμή που γίνεται render για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και μειωμένα lag, stutter και frame-tearing.

Το HDMI forum ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία θα έρθει τόσο σε PC όσο και σε κονσόλες.
http://gr.pcmag.com/hdmi/24867/news/anakoinothekan-oi-tekhnikes-prodiagraphes-tou-hdmi-21

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Δύο νέα κανάλια UHD στους Hotbird.

   Μία ημέρα πριν από την έναρξη της έκθεσης CES 2017 στο Λας Βέγκας, όπου θα συνεχιστεί η τάση ενίσχυσης της Ultra HD τηλεόρασης, η Eutelsat επιβεβαίωσε το λανσάρισμα δύο νέων καναλιών UHD στη δημοφιλή τροχιακή θέση των Hotbird. To νέο κανάλι FTV UHD του Fashion TV και το Travelxp 4Κ, το πρώτο ταξιδιωτικό κανάλι 4Κ στον κόσμο, υπέγραψαν πολυετή συμβόλαια με την Eutelsat για την εκμετάλλευση της διείσδυσης των Hotbird στην αγορά των καλωδιακών και IPTV δικτύων στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Βόρεια Αφρική.

To FTV UHD έκανε το ντεμπούτο του στους Hotbird στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ το Travelxp 4K ξεκινά τις εκπομπές του τον Ιανουάριο του 2017. Και τα δύο κανάλια έχουν επιλέξει την κωδικοποίηση βίντεο HEVC με βάθος χρώματος 10bit, σε ταχύτητα 50 καρέ ανά δευτερόλεπτο.
Λήψη των FTV UHD και Travelxp 4K στους HOT BIRD (13E)

FTV UHD

Frequency: 12539 MHz
Horizontal Polarisation
DVB-S2, 8PSK, FEC 5/6
Symbol rate: 30000


Travelxp 4K
Frequency: 10727 MHz
Horizontal Polarisation
DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Symbol rate: 30000
Channel broadcast with High Dynamic Range (HDR ) Hybrid Log Gamma (HLG )


http://news.eutelsat.com/pressreleases/eutelsat-scales-up-ultra-hd-content-with-two-new-channels-at-the-popular-hotbird-neighbourhood-1721477

Πηγή: Αναδημοσίευση από τη σελίδα digitaltvinfo.gr.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ψηφιακή τηλεόραση, τεύχος 100.

    Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.

Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.

Όπως θα παρατηρήσετε και μόνοι σας στο εξώφυλλο του περιοδικού, το τεύχος Ιανουαρίου δεν είναι ένα απλό χριστουγεννιάτικο εορταστικό τεύχος. Είναι το τεύχος των γενεθλίων του περιοδικού, αφού αισίως συμπληρώσαμε 100 τεύχη. Συνδυάζοντας λοιπόν την εορταστική σαιζόν με τα γενέθλιά μας, αποφασίσαμε να προβούμε σε ένα μεγάλο διαγωνισμό, κληρώνοντας στους τυχερούς – νικητές 200 δώρα. Στο σχετικό άρθρο του περιοδικού θα βρείτε φωτογραφίες και μια περιγραφή των 200 αυτών δώρων, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι κληρώνουμε και όπως θα δείτε υπάρχουν πολλά αξιόλογα προϊόντα, ορισμένα εκ των οποίων κοστίζουν αρκετά. Εσείς το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε το σχετικό κουπόνι και να το στείλετε στα γραφεία μας.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Καλή χρονιά με υγειά το 2017.

Καλή χρονιά σας εύχομαι με υγειά το 2017. Ότι καλύτερο για όλους με ευτυχία αγάπη και πολύ δύναμη για το μέλλον. Με αγάπη και πολλά φιλιά από την Πάργα.
Ευχές σε ολη τη γή για ένα καλύτερο κόσμο.

Καλή χρονιά
Happy new year
Nouvelle année heureuse
Glückliches neues Jahr
明けましておめでとう
Feliz Año Nuevo
سنة جديدة
Nuovo anno felice
新年好
새해 복 많이 받으세요
Gelukkig nieuw jaar
Ano novo feliz
Счастливое Новый Год
Честита нова година
Feliç any nou
Sretna nova godina
Šťastný nový rok
Godt nytår
Manigong bagong taon
Manigong bagong taon
שנה טובה
Selamat tahun baru
새해 복 많이 받으세요
Laimīgu Jauno gadu
Laimingų Naujųjų metų
Godt nytt år
Szczęśliwego nowego roku
An nou fericit
Šťastný nový rok
Сретна нова година
З новим роком...